menü    videók      
Mit tanulnál?
Keresés:
videót kérek belépés regisztráció
 Termék tesztek, hírek, bemutatók  ✦  mobilok, okosórák, médialejátszók, stb.  ✦  kattints ide!
Android (Flutter) fejlesztés, 2. rész - telefon hozzáadása a fejlesztési környezethez és az első alkalmazás (2019.09.16)
Bejegyzések a témában:   flutter   android  
Hozzászólások
Ebben a sorozatban (legalábbis kezdetben biztosan) az Android fejlesztésre koncentrálunk, amelyhez ideálisan szükséges egy Android telefon / tablet. Emulátor is használható, de a fizikai telefon kellemesebb megoldás, így azzal kezdünk.

Elsőként be kell kapcsolni az USB debuggolást (hibakeresés), amely itt részletesen le van írva.

Ezt követően nem feltétlenül, de szükséges lehet az USB driver letöltése, ami az Android Studio kezdőképernyőjén a fogaskerék alatt elérhető az SDK Manager-ban:Onnan le kell tölteni a Google USB Driver-t:A telefon számítógéphez csatlakoztatását követően a Számítógép-kezelést megnyitva ott kell lennie a telefonnak:Ha felkiáltójel van ott, akkor hiányzik a driver, ilyenkor:

Jobb klikk > illesztőprogram-frissítése > lllesztőprogramok keresése a számítógépen tallózással

És ez kellene megkeresni (alapértelmezésben):

C:UsersfelhasználóAppDataLocalAndroidSdkextrasgoogleusb_driver

Majd OK.

Érdemes egy minta alkalmazást betölteni az Android Studio-ban:Például ezt (next és finish):Ha minden OK, akkor meg kell jelennie a telefonnak és mellette a zöld nyílnak:Kis idő múlva a telefonon elindul az alkalmazás, mint bármely másik alkalmazás.A stop gombot megnyomva pedig leáll az Android Studio-ban, de a telefonon megmarad.