menü    videók      
Mit tanulnál?
Keresés:
videót kérek belépés regisztráció
 Termék tesztek, hírek, bemutatók  ✦  mobilok, okosórák, médialejátszók, stb.  ✦  kattints ide!
Több grafikai elem színének módosítása egyszerre a Photoshop-ban, egy kattintással (2019.09.19)
Bejegyzések a témában:   photoshop   kepszerkesztes  
Hozzászólások
A Prisma lehetővé teszi Photoshop-ban az ugyanazon elemek színeinek módosítását egyszerre ahelyett, hogy egyesével kellene ezt megtenni. Tipikus esete amikor egy dizájn, weboldal dizájn színeit kellene módosítani, például a szövegeket, gombokat. De az sem gond, ha például a szöveg és a gombok háttere azonos színű, azokat is lehet egyszerre módosítani.

Használható alakzatokkal (shape) és szövegekkel.Alakzatokkal szinte bármi megrajzolható (lásd a Photoshop videók ezzel foglalkozó részét).

Itt kell egy mappát létrehozni például Prisma névvel és abba a mappába bemásolni a zip tartalmát, majd újraindítani a Photoshop-ot, ha futott.

C:Program Files (x86)Common FilesAdobeCEPextensions

Ezt követően megjelenik a menüben:
A használatához regisztráció szükséges (Create Account):
Majd emailben érkezik egy megerősítő kód, azt be kell másolni.Ha megvolt, akkor hozz létre egy projektet.Majd végül egy színkészletet:Végül egy ilyesmit kapsz:Érdekel a képszerkesztés, grafika, Photoshop?

Kattints ide oktató videókért!

Ez egy szín, amely egy adott dizájn elemhez tartozik, ami lehet gomb stb.  Viszont ahhoz, hogy a szín módosításakor módosuljanak az elemek, össze kell kötni velük. Ehhez a réteg palettán jelölj ki minden réteget, ami ezt tartalmazza.Majd kattints a linkelés gombra.És így rögtön megkapják a színt, plusz jelzi is:A színt módosítani a színre kattintva lehet és automatikusan megtörténik a módosítása minden rétegen.

Természetesen tetszőleges mennyiségű szín létrehozható.A grafikai elemek egyébként lehetnek teljesen eltérők és utólag is linkelhetők továbbiak: