menü    videók      
Mit tanulnál?
Keresés:
videót kérek belépés regisztráció
 Termék tesztek, hírek, bemutatók  ✦  mobilok, okosórák, médialejátszók, stb.  ✦  kattints ide!
Black Friday - mire figyeljünk? (2017.11.17)
Bejegyzések a témában:   black   friday  
Hozzászólások
"A Black Friday (magyarul fekete péntek) a hálaadást követő péntek elnevezése az Egyesült Államokban, amely ott néhány évtizede hagyományosan a karácsonyi bevásárlási szezon kezdete. A kifejezés 1966-ban keletkezett, használata 2009-re vált általánossá. Mivel a hálaadás az Egyesült Államokban november negyedik csütörtökére esik, a fekete péntek így november 23-29. közé esik.

Magyarországon első alkalommal 2013. november 29-án tartották meg a kiskereskedelemben a Black Friday nevű akciót, amelyen átlagon felüli árkedvezményeket kínálnak a vásárlóknak. (Wikipedia)"

Tehát a Black Friday egy jó lehetőségnek tűnhet arra, hogy olcsón megvegyük amit szeretnénk. De ahogy mondani szokták, nem minden arany, ami fénylik.

Mire figyeljünk, ha ki szeretnénk használni a Black Friday-t?
  • talán a legfontosabb, hogy nézzünk utána az áraknak máshol is, például egy árösszhasonlító oldalon, mint az Árukereső. Nem ritka, hogy hasonló, nem akciós áron megszerethetjük ugyanazt, mint máshol a Black Friday alatt.
  • nem túl etikus kereskedői gyakorlat a fel, majd leárazás. Remélhetőleg azért már nem sokan alkalmazzák ezt. Az ilyen átverést szintén elkerülhetjük azzal, hogy máshol is megnézzük az árakat.
  • a szállítási költséget is szintén érdemes figyelembe venni, hiszen ha azon elbukjuk amit nyerünk a kedvezményes árral, akkor sokat nem ér az egész.
  • bár szinte kivétel nélkül találunk tényleg nagyon jó ajánlatokat, azért a kereskedők sem ellenségeik saját maguknak, nagy részben jellemzően olyan dolgokat vehetünk meg jó áron, amik valamiért kevésbé fogynak. Mindenképpen ajánlott utánanézni a kiszemelt termékeknek, tehát teszteket, véleményeket olvasni (ha olyan termékről van szó, ahol ez lehetséges).
  • az előző ponthoz kapcsolódóan annak sem ért utánanézni, hogy ha valami kiugróan olcsó, akkor mennyire friss technológia. Például egy mobiltelefon esetén ez kifejezetten fontos szempont, mert rendkívül gyorsan változnak a mobilokban használt hardver elemek, technológiák és persze maga az operációs rendszer (pl. az Android).