Ügyfélszolgálati chat
70/280-3003 (H-P, 9-16)

info@videotanfolyam.hu
Hogyan írhatsz átlátható, könnyen és gyorsan módosítható CSS kódokat rendkívül gyorsan és egyszerűen?
Ráadásul egy ingyenes megoldással?
Mi a LESS CSS, mire jó?
Ha már valaha is írtál 100 sornál hosszabb CSS kódot (amit nem nehéz elérni, hiszen a nagyon egyszerű oldalaknál is több száz sorról van szó), akkor biztosan szembesültél azzal, hogy egy bizonyos mennyiségű sor felett már nehezebben módosítható, illetve átláthatóak a CSS kódok.

Elég akár egy egyszerű szín, betűtípus, vagy éppen betűméret cserére gondolni, hiszen ha le akarsz valamit cserélni amit több helyen is használsz, akkor kénytelen vagy egy keresés-cserét alkalmazni, ami több módosításnál eléggé körülményes tud lenni.

Nem beszélve arról, hogy több száz, vagy éppen ezer sor felett már igen nehézkessé válik a kódban való eligazodás, fel-le kell járkálni benne, az átláthatósága csökken, módosítani egyre körülményesebb.

Erre a problémára nyújt megoldást az ingyenes LESS CSS! Hogyan? Olvass tovább és kiderül!


Miért használd a LESS CSS-t, hogyan segíti nagyban a CSS kódok írását?
A LESS CSS egy ingyen használható dinamikus stíluslap nyelv, gyakorlatilag a szabványos CSS kibővítése, jelentős tovább fejlesztése. Az mellett hogy nagyon leegyszerűsíti, felgyorsítja a munkádat, még ingyenes is, így aztán valóban megéri vele megismerkedned. A használatához a látogatóknak semmit nem kell telepíteniük, semmiféle változás nem lesz érzékelhető a weboldalon (csak a Te munkád lesz sokkal könnyebb).

Mit tud a LESS CSS, hogyan segíti a munkád?

 • Az egyik legfontosabb, hogy eltárolhatsz értékeket az úgynevezett változókkal, amit később bármikor felhasználhatsz több helyen. Tehát például eltárolsz egy színt és arra később hivatkozhatsz.

  Például: @zold: #19c219;

  És innentől kezdve a CSS-ben nem kell a megjegyezhetetlen színkódokat beírni, hanem csak annyit írsz hogy zöld. Tehát ezt: @zold

  Ráadásul nyilván, ha módosítanod kell a színt, akkor csak egyetlen helyen kell átírnod, a változónál, nem annyi helyen ahány helyen használtad. Valószínűleg nyilvánvaló, hogy ez mennyire egyszerűsíti a dolgod.

  A változókkal természetesen különböző műveleteket is végezhetsz, mint például összeadás, kivonás, szorzás és egyebek.
 • Lehetőséged van a class-ok, illetve egészen pontosan tulajdonságaik és értékeik felhasználásra egy másik class-ban rendkívül egyszerűen, úgy, hogy bizonyos tulajdonságokat felül is írhatsz, anélkül, hogy akár egy sort kellene írnod pluszban. Tehát egyetlen sorral megoldható hogy egy másik class-ban beállított tulajdonságok érvényesek legyenek az adott class-ra és még felül is írsz bizonyos tulajdonságokat!
 • ráadásul azt is megteheted, hogy egy feltételhez kötöd, hogy milyen tulajdonságok illetve értékeik másolódjanak be egy másik class-hoz, például a feltétel lehet a betűméret vagy egyéb más dolgok. Ez is nagyon hatékony eszköz tud lenni.
 • a classokat, vagyis osztályokat egymásba is ágyazhatod, amitől jelentősen könnyebben olvasható, átláthatóbb lesz a CSS kód, ráadásul még rövidebb is.
 • ezeken kívül a CSS class-okhoz kapcsolódóan még rengeteg egyéb lehetőség is a rendelkezésedre áll, amelyek nagyban segítik a munkádat.
 • ami még rendkívül hasznos a LESS CSS-ben az a függvények. A függvényekkel egy halom dolgot művelhetsz, amiket egyébként nehezebb lenne megvalósítani nélkülük, illetve jóval több munkával is járna. A LESS CSS rengeteg függvényt ad, olyan dolgokat követhetsz el velük, mint például egy szín fekete-fehérérré tétele, akár teljesen, akár egy adott mértékben, vagy éppen színek halványítása, sötétítése egy adott mértékben, vagy átlátszóvá tételük, vagy éppen két szín keverése, stb. De természetesen nem csak a színekhez ad kész megoldásokat.
 • de az olyan hasznos apróságokra is van lehetőséged, mint például az egy soros megjegyzések elhelyezése a CSS kódban.
 • igazából még el sok mindent tud a LESS CSS, de már így is nagyon hosszúra nyúlt ez a leírás, olvass tovább és még többet megtudhatsz róla!
Hogyan tanulhatod meg a LESS CSS-t a lehető legkönnyebben és leggyorsabban?
Egy olyan tanulási formát ajánlunk, ami lehetővé teszi, hogy meglepően rövid idő alatt képes legyél megtanulni a LESS CSS-t!

Ráadásul ezt úgy teheted meg, hogy

Nem kell sehova utaznod, minden szabadidődet a tanulásra fordíthatod. Mondanunk sem kell, hogy ez munka vagy éppen iskola mellett mennyire előnyös.
Akkor tanulsz, amikor éppen kedved tartja, vagy amikor időd van, nem függsz semmitől és senkitől. Dolgozóknak ismét egy nagy előny.
Nem mindenki tud kifizetni több tízezer forintot, így fontos, hogy nem kerül tízezrekbe.
Biztos Te is jobban szeretsz egy kényelmes székben (netán ágyban) tanulni, mint valami kemény széken nyomorogni.
Nem tudjuk Te hogy vagy vele, de szerintünk sokkal jobban megérthető valami, ha látható is, ahogy készül, nem csak le van írva valami, amit aztán vagy lehet követni vagy nem.

Mi az, ami megfelel ezeknek a feltételeknek?
Egy hatékony, élvezetes tanulási forma, az oktató videók.

Ha nem tudod mik azok az oktató videók, miért olyan jók, akkor kattints ide és elmondunk róluk mindent.

Mi az oktató videó?
Az oktató videó lényegében egy magyar nyelvű film, amely DVD-n található, vagy online nézhető meg és a számítógéped segítségével tudsz lejátszani. Lényegében ugyanazt láthatod és hallhatod, mintha egy előadáson ülnél, látod az egeret, a szöveg/kód gépelését, mindent, amit akkor látnál, ha tényleg egy előadáson lennél.

Miért jók az oktató videók?

 • akkor és ott tanulsz, ahol kedved tartja, nem kell iskolába bejárnod és padban ülnöd, hanem a kényelmes székedben ülve nézheted végig a videókat
 • mivel videók, ezért megállíthatod, visszatekerheted, akárhányszor megnézheted, ha elsőre nem értenél valamit
 • az oktató videók ára töredéke a tanfolyamok és magántanárok árának (ráadásul a tanfolyamokon többnyire valamilyen könyvet is meg kell venni)
 • nem kell jegyzetelned, segédanyagokat beszerezni, mindent megkapsz, ami a tanuláshoz szükséges
 • az emberek többsége vizuális típus, sokkal könnyebben megérti azt, amit lát is és nem csak olvas róla
Készítettünk neked egy bemutató videót minderről, nézz bele és látod, hogy miről beszélünk, kattints ide!

Mi annyira jónak találjuk ezt a tanulási formát, hogy elkészítettük neked a LESS CSS-t oktató videót (becsületes nevén: "Tanulj hatékonyan oktató videóval: CSS egyszerűen, gyorsan, hatékonyan a LESS CSS-el", amiről lentebb olvashatsz.


Mit tanulhatsz meg ebből az oktató videóból?
Tanulj hatékonyan oktató videóval: CSS egyszerűen, gyorsan, hatékonyan a LESS CSS-el
Ez az oktató videó DVD a LESS CSS-t tanítja meg Neked, egészen az első lépésektől.

Vagyis először is megnézzük mi a LESS CSS, mire jó, miért érdemes használni.

Aztán megtudhatod hogyan lehet beüzemelni, használni egy weboldalon.

Ezt követően a LESS CSS különböző lehetőségei kerülnek bemutatásra, kezdve a változókkal.

De minden egyéb más funkciója is bemutatásra kerül, vagyis: a műveletek, tulajdonságok másolása, class-ok egymásba ágyazása, tulajdonságok másolása dinamikusan, argumentumokkal, nevekkel, feltételekkel. Szintén ismertetésre kerülnek a függvények, egymásba ágyazott függvények, illetve a használatuk változókkal és még egyebek.

Na de talán szívesebben megnéznél egy videót minderről, mint olvasnál, szóval kattints az alábbi gombra és nézd meg miről lesz szó ebben az oktató videóban!

A részletes tartalomjegyzék
Hogy lásd, egészen pontosan mit tartalmaz ez az oktató videó DVD, leírtuk neked a teljes tartalomjegyzéket is:
1. Bevezetés és a LESS CSS beüzemelése
	1.1. Bevezető gondolatok
	1.2. Dinamikus CSS - mire jó, miért érdemes használni?
	1.3. Az ingyenes LESS CSS beszerzése, használata
	1.4. A LESS CSS használata Javascript nélkül
	1.5. A LESS CSS használata PHP-vel fordítva
	
2. A LESS CSS funkciói, használata
	2.1. Változók
	2.2. Műveletek
	2.3. Tulajdonságok másolása
	2.4. Class-ok egymásba ágyazása
	
3. Haladóbb lehetőségek
	3.1. Tulajdonságok másolása dinamikusan
	3.2. Tulajdonságok másolása dinamikusan, argumentumokkal
	3.3. Tulajdonságok másolása dinamikusan, nevekkel
	3.4. Tulajdonságok másolása dinamikusan, feltételekkel
	3.5. Függvények
	3.6. Függvények egymásba ágyazása, használatuk változókkal
	3.7. LESS fájlok importálása
	
4. Extrák és záró gondolatok
	4.1. A LESS CSS dokumentáció
	4.2. LESS CSS kipróbálása online
	4.3. Egyéb dinamikus stíluslap nyelvek
	4.4. Záró gondolatok
Győződj meg Te is az oktató videók hatékonyságáról, nézz meg egy részletet (kattints a lenti gombra)!

Mennyibe kerül?
Mivel a LESS CSS ingyenes, így ennek az oktató videónak az ára is nagyon kedvező, hogy minél többeknek elérhető legyen.

Azt is érdemes végiggondolnod, hogy ha más módon próbálnád megtanulni a LESS CSS-t, akkor az mennyi idődbe és pénzedbe kerülne:

 • ha nincs egy jó oktató anyagod, akkor sok időt kell eltöltened azzal, hogy interneten, vagy egyéb forrásból összeszedd a szükséges ismereteket (kinek van erre ideje?)
 • Te is tudod, hogy a tanfolyamok nagyon drágák, sokaknak egyszerűen megfizethetetlenek az átlagfizetések mellett (jellemzően egy tanfolyam legalább 50.000Ft-ba kerül)
 • ha tanfolyamra jársz, akkor az utazás is pénzbe kerülhet, így még többet kell kifizetned
 • esetleg magántanárral tanulsz, ami óránként biztos lesz vagy 3000Ft! Plusz, ha nem jön házhoz, akkor megint csak neked kell utazni, ami újabb kiadás. Ráadásul, ha valamit nem értesz, azt újra el kell magyarázza, amit ugye csak egy "köszönöm"-ért nem fog megtenni, fizethetsz újra. Viszont a videókat akárhányszor megnézheted újra, de csak egyszer kell megvenned. Bár nem hisszük, hogy túl sokszor meg kellene nézned, mert ez egy nagyon könnyen megérthető oktató videó.
Tehát láthatod, hogy ha meg akarod tanulni a LESS CSS-t, gyorsan és lehetőleg annyi pénzért, ami neked is megfizethető, akkor érdemes ezzel az oktató videóval tanulnod. Ahogy már mondtuk, nem a pénztárcád / bankszámlád kifosztása a cél, tehát ennek az oktató videónak az ára:

nem több tízezer forint

hanem

7.000Ft

helyett

most CSAK DVD esetén: 5.969Ft, online videó esetén: 5.969Ft!

Ugye megéri? Kattints ide és szerezd meg!

FONTOS! Mi is és Te is tudjuk, ha most megrendelés leadása nélkül bezárod ezt az oldalt, akkor valószínűleg soha nem látjuk egymást, vagyis tudatosan lemondasz egy olyan oktató anyag által adott tudásról, amit máshogy biztosan nem szerezhetsz meg!


Ez az ár tartalmazza:
 • a DVD-t
 • a csomagolási költséget
 • a cseregaranciát
 • a fórum hozzáférést
 • az ingyenes technikai segítségnyújtást
 • és az áfát

Cseregarancia
Erre az oktató videóra cseregaranciát vállalunk, vagyis ha bármilyen probléma merülne fel, pl. karcos DVD amit szállítunk és emiatt használhatatlan, akkor kötekedés nélkül nagyon gyorsan (pár munkanapon belül) ingyen kicseréljük. De erre nem kerülhet sor, mert minden darab eladott DVD-t egyesével ellenőrzünk!

Megrendelés

Szállítási időért, árakért és fizetési módokért kattints ide!

Átutalással a szállítás ideje az összeg beérkezése után 2-3 munkanap, díja 1500Ft.

Utánvéttel a szállítás ideje 2-3 munkanap, díja 2480Ft-tól, a rendelés értékétől függően.

Külföldi vásárlás, fizetés külföldről

Minden videó esetében lehetséges a külföldi megrendelés és DVD esetén a szállítás, azonban DVD esetén kérjük, hogy a rendelés leadása előtt vedd fel velünk a kapcsolatot az uh.maylofnatoediv@ofni e-mail címen, a szállítási díj és szállítási mód pontosítása miatt. Erre azért van szükség, mert nem minden országba megoldható az utánvétes szállítás, illetve sajnos a szállítási díj sem egyforma.

Abban az esetben ha csak online megnézhető videókat rendelsz, akkor természetesen nincs szállítási költség külföldi megrendelés esetén sem.

Fizetés külföldről

A hagyományos nemzetközi átutalások jellemzően jelentős költséggel járnak a fogadó félnél (ez esetben nálunk). Ezért ha külföldről szeretnél fizetni, akkor két lehetőséged van alapvetően: PayPal és TransferWise.

PayPal esetén ez jellemzően pár száz forint plusz költséget jelent. Fizetni értelemszerűen PayPal regisztráció után lehet bankkártyával, vagy a PayPal számla átutalással történő feltöltése után.

TransferWise (transferwise.com) esetén nem számítunk fel extra költséget. Az átutalás díját a TransferWise számítja fel, ami tipikusan 3-400Ft szokott lenni. A TransferWise hagyományos átutalással használható, viszont a nemzetközi átutalások költségének töredéke kerül felszámításra a TransferWise által.

Természetesen ha meg tudod oldani, hogy magyarországi számláról utalj, akkor annak sincs akadálya.

Minimális rendszerigényért kattints ide!

DVD esetén a videó lejátszásához Windows operációs rendszer (legalább Windows XP SP2 vagy újabb, például Windows Vista, Windows 7, 8, vagy 10), valamint az eredeti DVD-ről történő lejátszás és Windows Media Player szükséges (egyes más lejátszó programok is támogatottak, de nem mind!).

Online videó esetén a lejátszáshoz állandó internetkapcsolat szükséges és bármely operációs rendszer megfelel, amelyre a Flash lejátszó elérhető, pl. Windows, Linux.

Ezt az oktató videót bármely számítógép, amely képes folyamatosan, akadás mentesen lejátszani egy legalább HD felbontású (1280x720) videót, annak ezzel a videóval sem lesz problémája.

Vásárlási információkért kattints ide.

Ne habozz egy pillanatig sem, kattints a "megrendelem" gombra és rendeld meg a "Tanulj hatékonyan oktató videóval: CSS egyszerűen, gyorsan, hatékonyan a LESS CSS-el" oktató videót, így megteheted, ami Tőled csak telik, hogy megtanuld és a gyakorlatban alkalmazd a LESS CSS-t.

megrendelés
Mennyiség:
db
Régi ár: 7.000Ft
Akciós ár: 5.969Ft
-15%

Mit vesztesz, ha nem veszed meg ezt az oktató videót?
Leginkább egy nagyszerű, magyar nyelvű oktató anyagot, amit máshol egészen biztosan nem kapsz meg.

Ugyanakkor pénzt is, mert egy ha egy hasonló színvonalú tanfolyamot választasz mint ez a videó, akkor az nagyságrendekkel drágább lesz, sok tízezer forint (a könyvek meg közel sem ilyen hatékonyak)!

Ráadásul rengeteg időt vesztesz azzal, ha csak próbálkozol, ahelyett, hogy egy jól felépített oktató videó segítségével tanulnál. Az elvesztegetett időt tölthetnéd valami hasznosabbal is, például pihenéssel.