Ügyfélszolgálati chat
70/280-3003 (H-P, 9-16)

info@videotanfolyam.hu
Hogyan készíthetsz Te is sikeres, professzionális játékokat, meglepően rövid idő alatt, akár egyedül is?
Most megtudhatod mi az az eszköz, ami garantálja, hogy belátható időn belül megvalósítsd a saját játék ötleteidet!
Need for speed, Call of duty, World of warcraft
Bizonyára Te is tudod, hogy a játék fejlesztés hatalmas üzlet, a népszerűbb játékokat százezres, de akár milliós nagyságrendben veszik meg a játékosok.

Na de ha ennyire megéri, akkor miért nem foglalkozik mindenki játékok fejlesztésével? Ennek az oka egyszerű, ugyanis egy komolyabb játék fejlesztése több tíz ember minimum 2-3 éves munkája, vagyis igen komoly anyagi befektetést igényel, mire az ötletből játék lesz és a siker sem garantált.

De még az egyszerűbb játékok fejlesztése is rengeteg munkát igényel, legalábbis nem olyan régen még így volt, azonban ez néhány éve megváltozott. Most már mindenkinek adva van a lehetőség, hogy megvalósítsa a játék ötleteit, úgy, hogy az belátható időn belül el is készüljön.

Ehhez egyetlen dolog szükséges: az XNA.


Mi az XNA, mire jó?
Az XNA a Microsoft játék fejlesztői környezete, amely jelentősen megkönnyíti a játékok fejlesztését és lényegesen lerövidíti a játékok fejlesztési idejét. Ráadásul nem kell új programozási nyelvet megtanulnod, elég ha a C#-ot alapszinten ismered és csak az XNA által biztosított eszközeket kell megtanulnod használni.

Az XNA-val egyaránt fejleszthetünk számítógépre, Xbox-ra és mobil telefonokra is.

Az XNA már alapból tartalmazza a grafikus motort, képes kezelni a bemeneti eszközöket és hálózati támogatást is tartalmaz, így tényleg csak az ötleteid megvalósítására kell koncentrálnod.

Ezek mellett az sem elhanyagolható, hogy a Microsoft ingyen biztosítja a fejlesztői környezetet (Visual C# Express Edition és XNA Framework), így gyakorlatilag nulla befektetéssel elkészíthetsz egy játékot.

Ráadásul az egyszerűbb, de kreatív és ötletes indie / casual játékok (mint például a Magicka, Plants vs. Zombies, Trine, World of Goo, Eufloria stb.) manapság rendkívül népszerűek és ezeknek az elkészítését az XNA komoly mértékben leegyszerűsíti, de ha összetett 3D-s játékot készítenél, akkor sem hagy cserben.

Nézz meg néhány játékot, ami XNA-val készült. Van itt autós játék, szerepjáték és FPS is.

Egy részük Youtube videó, ezért minőségük nem a legjobb, ezt nézd el nekünk. :)


Hogyan tanulhatod meg az XNA-val történő játék fejlesztést a lehető leggyorsabban?
Egy olyan tanulási formát találtunk ki, ami lehetővé teszi, hogy meglepően rövid idő alatt képes legyél játékok készítésére, megvalósítva a saját ötleteidet.

Ráadásul ezt úgy teheted meg, hogy

Nem kell sehova utaznod, minden szabadidődet a tanulásra fordíthatod. Mondanunk sem kell, hogy ez munka vagy éppen iskola mellett mennyire előnyös.
Akkor tanulsz, amikor éppen kedved tartja, vagy amikor időd van, nem függsz semmitől és senkitől. Dolgozóknak ismét egy nagy előny.
Nem mindenki tud kifizetni több tízezer forintot, így fontos, hogy nem kerül tízezrekbe.
Biztos Te is jobban szeretsz egy kényelmes székben (netán ágyban) tanulni, mint valami kemény széken nyomorogni.
Nem tudjuk Te hogy vagy vele, de szerintünk sokkal jobban megérthető valami, ha látható is, ahogy készül, nem csak le van írva valami, amit aztán vagy lehet követni vagy nem.

Mi az, ami megfelel ezeknek a feltételeknek?
Egy hatékony, élvezetes tanulási forma, az oktató videók.

Ha nem tudod mik azok az oktató videók, miért olyan jók, akkor kattints ide és elmondunk róluk mindent.

Mi az oktató videó?
Az oktató videó lényegében egy magyar nyelvű film, amely DVD-n található, vagy online nézhető meg és a számítógéped segítségével tudsz lejátszani. Lényegében ugyanazt láthatod és hallhatod, mintha egy előadáson ülnél, látod az egeret, a szöveg/kód gépelését, mindent, amit akkor látnál, ha tényleg egy előadáson lennél.

Miért jók az oktató videók?

 • akkor és ott tanulsz, ahol kedved tartja, nem kell iskolába bejárnod és padban ülnöd, hanem a kényelmes székedben ülve nézheted végig a videókat
 • mivel videók, ezért megállíthatod, visszatekerheted, akárhányszor megnézheted, ha elsőre nem értenél valamit
 • az oktató videók ára töredéke a tanfolyamok és magántanárok árának (ráadásul a tanfolyamokon többnyire valamilyen könyvet is meg kell venni)
 • nem kell jegyzetelned, segédanyagokat beszerezni, mindent megkapsz, ami a tanuláshoz szükséges
 • az emberek többsége vizuális típus, sokkal könnyebben megérti azt, amit lát is és nem csak olvas róla
Készítettünk neked egy bemutató videót minderről, nézz bele és látod, hogy miről beszélünk, kattints ide!

Mi annyira jónak találjuk ezt a tanulási formát, hogy elkészítettük neked az XNA oktató videót (becsületes nevén: "Tanulj hatékonyan oktató videóval: játék programozás XNA-val, 1. rész"), amiről lentebb olvashatsz.


Mit tanulhatsz meg ebből az oktató videóból?
Tanulj hatékonyan oktató videóval: játék programozás XNA-val, 1. rész
Ez az oktató videó sorozat az XNA-val történő játékprogramozást tanítja meg, az alapismeretektől, vagyis az XNA első indításától kezdődően.

Ebben az első részben egy teljes 2D-s játék kerül elkészítésre, úgy, hogy közben a fontos ismeretek bemutatásra kerülnek. Ennek köszönhetően nem csak megtanulhatóak a szükséges ismeretek, hanem a gyakorlatban is alkalmazhatóvá válnak.

Az első lépés az XNA-val történő ismerkedésnek egy ablak létrehozása, amelyben a játékok futhatnak. Majd ezt követően megnézzük, hogyan lehet képeket, háttérképeket és különböző objektumokat használni, pozícionálni és elforgatni, valamint a billentyűzetről beolvasni és szövegeket elhelyezni a játékokban.

Ezt követi az objektumok mozgatási lehetőségeinek bemutatása, jelen esetben egy rakéta kilövése a játékos által beállított irányban és erősséggel.

A következő lépés a tanulásban a környezetek (pályák) előállítása, textúrák használata a pályákhoz, illetve az ütközésérzékelés.

Végül ismertetésre kerül a részecskék és effektek, hangok használata a játékokban, illetve a teljes képernyős játékok készítésének lehetősége.

A videók maradéktalan megértéséhez alapszintű C# tudás ajánlott, mivel a fejlesztés a Visual C# Express Edition-nel történik.

Ebben a videóban az XNA 3.1-es változatát használjuk, mivel ez a verzió kezdők számára könnyebb, gyorsabb tanulást biztosít.

Na de talán szívesebben megnéznél egy videót minderről, mint olvasnál, szóval kattints az alábbi gombra!

A részletes tartalomjegyzék
Hogy lásd, egészen pontosan mit tartalmaz ez az oktató videó DVD, leírtuk neked a teljes tartalomjegyzéket is:
1.Bevezetés és az első XNA játékunk
	1.1. Bevezető gondolatok
	1.2. Hibaelhárítás
	1.3. Az első ablak létrehozása
	1.4. Ha nem működik másnál a játék
2. Az alapok
	2.1. Háttérképek használata a játékokban
	2.2. Objektumok elhelyezése a játékokban
	2.3. Objektumok pozícionálása, átszínezése és a SpriteBatch.Draw
	2.4. Objektumok forgatása
	2.5. Billentyűzet beolvasás
	2.6. Szöveg kiíratása
3. Objektumok mozgatása, alap effektek
	3.1. Szögből irány képzése
	3.2. Irányból szög képzése
	3.3. Egy effekt létrehozása: füst
4. Környezetek (pályák), környezetek textúráinak előállítása
	4.1. Környezet, pálya létrehozása manuálisan
	4.2. Környezet, pálya generálása
	4.3. Textúra használása pályákhoz
5.Ütközésérzékelés
	5.1. Az ütközésérzékelés elmélete
	5.2. Ütközésérzékelés mátrixokban
	5.3. Ütközésérzékelés a gyakorlatban
6. Részecskék és effektek használata a játékokban
	6.1. Részecskék
	6.2. Összeadó színkeverés
	6.3. Részecske motor
	6.4. Környezet (pálya) különböző hatásokra történő átalakítása, rombolása
7. Hangok és teljes képernyős játékok
	7.1. Hangok használata az XNA-ban
	7.2. Változtatható felbontás
	7.3. Záró gondolatok
Győződj meg Te is az oktató videók hatékonyságáról, nézz meg egy részt (kattints a lenti gombra)!

Mennyibe kerül?
Mielőtt megijednél, hogy fizetni kell és bezárnád ezt az oldalt, hadd szögezzük le gyorsan, hogy a cél egy mindenki számára megfizethető ár kialakítása volt.

Azt is érdemes végiggondolnod, hogy ha más módon próbálnád megtanulni az XNA-val történő játék fejlesztést, akkor az mennyi idődbe és pénzedbe kerülne:

 • ha nincs egy jó oktató anyagod, akkor hosszú hónapokat, éveket kell eltöltened azzal, hogy az interneten, vagy egyéb forrásból összeszedd a szükséges ismereteket (kinek van erre ideje?)
 • Te is tudod, hogy a tanfolyamok nagyon drágák, sokaknak egyszerűen megfizethetetlenek az átlagfizetések mellett (jellemzően egy tanfolyam legalább 50.000-100.000Ft-ba kerül)
 • ha tanfolyamra jársz, akkor az utazás is pénzbe kerülhet, így még többet kell kifizetned
 • esetleg magántanárral tanulsz, ami óránként biztos lesz vagy 3000Ft! Plusz, ha nem jön házhoz, akkor megint csak neked kell utazni, ami újabb kiadás. Ráadásul, ha valamit nem értesz, azt újra el kell magyarázza, amit ugye csak egy "köszönöm"-ért nem fog megtenni, fizethetsz újra. Viszont a videókat akárhányszor megnézheted újra, de csak egyszer kell megvenned. Bár nem hisszük, hogy túl sokszor meg kellene nézned, mert ez egy nagyon könnyen megérthető oktató videó.
 • olyan magyar nyelvű könyv a témában kevés van, ami ne lenne elavult (ráadásul azok sem olcsók, plusz a könyvekből való tanulás közel sem ilyen hatékony és szórakoztató)
Tehát láthatod, hogy ha meg akarsz tanulni az XNA segítségével játékokat fejleszteni, gyorsan és lehetőleg annyi pénzért, ami neked is megfizethető, akkor érdemes ezzel az oktató videóval tanulnod. Ahogy már mondtuk, nem a pénztárcád / bankszámlád kifosztása a cél, tehát ennek az oktató videónak az ára:

nem több tízezer (sőt, százezer) forint

hanem

7.500Ft

helyett

most CSAK DVD esetén: 6.875Ft, online videó esetén: 6.875Ft!

Ugye megéri? Kattints ide és szerezd meg!

FONTOS! Mi is és Te is tudjuk, ha most megrendelés leadása nélkül bezárod ezt az oldalt, akkor valószínűleg soha nem látjuk egymást, vagyis tudatosan lemondasz egy olyan oktató anyag által adott tudásról, amit máshogy biztosan nem szerezhetsz meg!

Túl drága?

Tényleg drága lenne ahhoz képest, hogy milyen (anyagi) sikereket lehet elérni egy ötletes játékkal? Ha ezt mondod, akkor sajnos nincs miről beszélnünk, egy ilyen oktató anyagért 6.875Ft semmi az átadott tudáshoz képest!

Ez az ár tartalmazza:
 • a DVD-t
 • a 7,5 óra oktató videót
 • a csomagolási költséget
 • a cseregaranciát
 • a fórum hozzáférést
 • az ingyenes technikai segítségnyújtást
 • és az áfát

Cseregarancia
Erre az oktató videóra cseregaranciát vállalunk, vagyis ha bármilyen probléma merülne fel, pl. karcos DVD-t szállítunk és emiatt használhatatlan, akkor kötekedés nélkül nagyon gyorsan (pár munkanapon belül) ingyen kicseréljük. De erre nem kerülhet sor, mert minden darab eladott DVD-t egyesével ellenőrzünk!

Megrendelés

Szállítási időért, árakért és fizetési módokért kattints ide!

Átutalással a szállítás ideje az összeg beérkezése után 2-3 munkanap, díja 1500Ft.

Utánvéttel a szállítás ideje 2-3 munkanap, díja 2480Ft-tól, a rendelés értékétől függően.

Külföldi vásárlás, fizetés külföldről

Minden videó esetében lehetséges a külföldi megrendelés és DVD esetén a szállítás, azonban DVD esetén kérjük, hogy a rendelés leadása előtt vedd fel velünk a kapcsolatot az uh.maylofnatoediv@ofni e-mail címen, a szállítási díj és szállítási mód pontosítása miatt. Erre azért van szükség, mert nem minden országba megoldható az utánvétes szállítás, illetve sajnos a szállítási díj sem egyforma.

Abban az esetben ha csak online megnézhető videókat rendelsz, akkor természetesen nincs szállítási költség külföldi megrendelés esetén sem.

Fizetés külföldről

A hagyományos nemzetközi átutalások jellemzően jelentős költséggel járnak a fogadó félnél (ez esetben nálunk). Ezért ha külföldről szeretnél fizetni, akkor két lehetőséged van alapvetően: PayPal és TransferWise.

PayPal esetén ez jellemzően pár száz forint plusz költséget jelent. Fizetni értelemszerűen PayPal regisztráció után lehet bankkártyával, vagy a PayPal számla átutalással történő feltöltése után.

TransferWise (transferwise.com) esetén nem számítunk fel extra költséget. Az átutalás díját a TransferWise számítja fel, ami tipikusan 3-400Ft szokott lenni. A TransferWise hagyományos átutalással használható, viszont a nemzetközi átutalások költségének töredéke kerül felszámításra a TransferWise által.

Természetesen ha meg tudod oldani, hogy magyarországi számláról utalj, akkor annak sincs akadálya.

Minimális rendszerigényért kattints ide!

DVD esetén a videó lejátszásához Windows operációs rendszer (legalább Windows XP SP2 vagy újabb, például Windows Vista, Windows 7, 8, vagy 10), valamint az eredeti DVD-ről történő lejátszás és Windows Media Player szükséges (egyes más lejátszó programok is támogatottak, de nem mind!).

Online videó esetén a lejátszáshoz állandó internetkapcsolat szükséges és bármely operációs rendszer megfelel, amelyre a Flash lejátszó elérhető, pl. Windows, Linux.

Ezt az oktató videót bármely számítógép, amely képes folyamatosan, akadás mentesen lejátszani egy legalább HD felbontású (1280x720) videót, annak ezzel a videóval sem lesz problémája.

Vásárlási információkért kattints ide.

Ne habozz egy pillanatig sem, kattints a "megrendelem" gombra és rendeld meg a "Tanulj hatékonyan oktató videóval: játék programozás XNA-val, 1. rész" oktató videót, így megteheted, ami Tőled csak telik, hogy megtanulj játékokat készíteni az XNA segítségével.

megrendelés
Mennyiség:
db
Régi ár: 7.500Ft
Akciós ár: 6.875Ft
-8%

Mit vesztesz, ha nem veszed meg ezt az oktató videót?
Leginkább egy nagyszerű, magyar nyelvű oktató anyagot, amit máshol egészen biztosan nem kapsz meg.

Ugyanakkor pénzt is, mert egy ha egy hasonló színvonalú tanfolyamot választasz mint ez a videó, akkor az nagyságrendekkel drágább lesz, sok tízezer forint (a könyvek meg közel sem ilyen hatékonyak)!

Ráadásul rengeteg időt vesztesz azzal, ha csak próbálkozol, ahelyett, hogy egy jól felépített oktató videó segítségével tanulnál. Az elvesztegetett időt tölthetnéd valami hasznosabbal is, például pihenéssel.