Ügyfélszolgálati chat
70/280-3003 (H-P, 9-16)

info@videotanfolyam.hu
Hogyan készíthetsz könnyen használható, hatékony, profi Excel alkalmazásokat a VBA-val és a makrókkal?
... és használhatod ki az Excel teljes erejét?
VBA
Az Excel használata legtöbb esetben hagyományos módon történik, vagyis különböző táblázatokba viszünk be adatokat, majd azokkal valamiféle számításokat végzünk, kimutatásokat, diagramokat készítünk.

Van azonban arra is mód, hogy az Excel-ben a hagyományos programokhoz hasonló felületeket készítsünk, ami nyilvánvalóan drasztikusan megnöveli a táblázatok kezelhetőségét, egy sokkal felhasználóbarátabb és hatékonyabb formában teszi lehetővé az adatok kezelését.

Ráadásul azt adatok feldolgozását különböző kódokkal és makrókkal is automatizálhatjuk, sokszor töredékére csökkentve a szükséges munkát, a hagyományos módszerekhez képest.

Ehhez csak a VBA-t és a makrókat kell ismernünk. Mik ezek, mire jók? Olvass tovább és megtudod!

Mi az a VBA és a makrók?
Mi az a VBA és a makrók?
Az Excel lehetővé teszi az adataink viszonylag könnyű kezelését, illetve az adatainkkal könnyedén végezhetünk különféle számításokat, kimutatásokat, vagy készíthetünk az adatokból diagramokat, vagy éppen dolgozhatjuk fel az adatokat. Tehát önmagában elég jól használható programról van szó.

Vannak azonban olyan lehetőségei, amelyeket a felhasználók nagy része nem használ ki, vagy esetleg nem is tud róla, amelyek viszont az Excel sokkal hatékonyabb használatát teszik lehetővé, nagy mértékben képesek leegyszerűsíteni és felgyorsítani a munkát. Ezek a lehetőségek a VBA és a makrók.

A VBA a Visual Basic for Applications, vagyis egy programozási nyelv, amely az Excel alapú alkalmazások készítését teszi lehetővé. Vagyis lényegében a hagyományos programokhoz nagyon hasonló felületeket készíthetünk, gombokkal, adatbeviteli mezőkkel, egyebekkel, majd ezeket feldolgozhatjuk VBA kódokkal.

Ráadásul a makrókkal a gyakran ismétlődő feladatokat automatizálhatjuk is, így néhány kattintással több ezer sornyi adatot is feldolgozhatunk pár pillanat alatt.

Mindezt a hármat együtt is alkalmazhatjuk, ezzel extrém hatékony és felhasználóbarát alkalmazásokat létrehozva.
megnézem videón

Hogyan tanulhatod meg a VBA-t és a makrók használatát a lehető legkönnyebben és leggyorsabban?
Egy olyan tanulási formát ajánlunk, ami lehetővé teszi, hogy meglepően rövid idő alatt képes legyél megtanulni a VBA-t és a makrók használatát.

Ráadásul ezt úgy teheted meg, hogy

Nem kell sehova utaznod, minden szabadidődet a tanulásra fordíthatod. Mondanunk sem kell, hogy ez munka vagy éppen iskola mellett mennyire előnyös.
Akkor tanulsz, amikor éppen kedved tartja, vagy amikor időd van, nem függsz semmitől és senkitől. Dolgozóknak ismét egy nagy előny.
Nem mindenki tud kifizetni több tízezer forintot, így fontos, hogy nem kerül tízezrekbe.
Biztos Te is jobban szeretsz egy kényelmes székben (netán ágyban) tanulni, mint valami kemény széken nyomorogni.
Nem tudjuk Te hogy vagy vele, de szerintünk sokkal jobban megérthető valami, ha látható is, ahogy készül, nem csak le van írva valami, amit aztán vagy lehet követni vagy nem.

Mi az, ami megfelel ezeknek a feltételeknek?
Egy hatékony, élvezetes tanulási forma, az oktató videók.

Ha nem tudod mik azok az oktató videók, miért olyan jók, akkor kattints ide és elmondunk róluk mindent.

Mi az oktató videó?
Az oktató videó lényegében egy magyar nyelvű film, amely DVD-n található, vagy online nézhető meg és a számítógéped segítségével tudsz lejátszani. Lényegében ugyanazt láthatod és hallhatod, mintha egy előadáson ülnél, látod az egeret, a szöveg/kód gépelését, mindent, amit akkor látnál, ha tényleg egy előadáson lennél.

Miért jók az oktató videók?

 • akkor és ott tanulsz, ahol kedved tartja, nem kell iskolába bejárnod és padban ülnöd, hanem a kényelmes székedben ülve nézheted végig a videókat
 • mivel videók, ezért megállíthatod, visszatekerheted, akárhányszor megnézheted, ha elsőre nem értenél valamit
 • az oktató videók ára töredéke a tanfolyamok és magántanárok árának (ráadásul a tanfolyamokon többnyire valamilyen könyvet is meg kell venni)
 • nem kell jegyzetelned, segédanyagokat beszerezni, mindent megkapsz, ami a tanuláshoz szükséges
 • az emberek többsége vizuális típus, sokkal könnyebben megérti azt, amit lát is és nem csak olvas róla
Készítettünk neked egy bemutató videót minderről, nézz bele és látod, hogy miről beszélünk, kattints ide!

Mi jónak találjuk ezt a tanulási formát, ezért elkészítettük neked a VBA programozást és a makrók használatát tanító oktató videót (becsületes nevén: "Tanulj hatékonyan oktató videóval: VBA"), amiről lentebb olvashatsz.


Mit tanulhatsz meg ebből az oktató videóból?
Tanulj hatékonyan oktató videóval: VBA
Ez az oktató videó a VBA-t, a makrók használatát és a felhasználói felületek készítését tanítja meg Neked az Excel-ben, egészen az első lépésektől.

Ennek megfelelően az első lépés, hogy felkészítjük az Excel-t a VBA és a makrók használatára, átnézzük hogyan is működik a VBA.

Majd bemutatásra kerülnek az alapismeretek, mint például a változók, adatbeviteli lehetőségek, adatbevitel fájlból, illetve adatok elmentése fájlba.

A következő nagyobb fejezet olyan fontos ismereteket mutat be, mint a feltételes utasítások és a ciklusok, amelyek lehetőséget adnak egyes utasítások többszöri megismétlésére, vagy például a táblázatok adatainak, sorainak a feldolgozására. Ezt követően a szubrutinok és a függvények is ismertetésre kerülnek.

A következő nagy fejezet a makrókat mutatja be. A makrók az automatizáció egy igen hatékony és fontos eszköze, segítségükkel nagy mennyiségű adatot is pár kattintással feldolgozhatunk, igen rövid idő alatt.

Ezt követően azt is megnézzük, hogyan lehet különböző felhasználói felületeket készíteni, gomb, lista, léptetőnyíl, jelölőnégyzet, stb. elemek felhasználásával.

A videók az Excel 2010 felhasználásával készültek, de a régebbi és újabb változatok is megfelelőek lehetnek, különbségek viszont előfordulhatnak!


A részletes tartalomjegyzék
Hogy lásd, egészen pontosan mit tartalmaz ez az oktató videó, leírtuk neked a teljes tartalomjegyzéket is:
1. Első lépések
	1.1. VBA bemutató
	1.2. Excel beállítása a VBA-hoz
	
2. Szubrutin, változó
	2.1. Szubrutin cellák 
	2.2. Változók
	2.3. Tömbök
	
3. Adatbevitel, kiíratás
	3.1. Adatbevitel
	3.2. Üzenet ablak
	3.3. Adatbevitel szöveges fájlból
	3.4. Adatok elhelyezése szöveges fájlba
	
4. Feltételes utasítások, ciklusok
	4.1. Feltételes utasítások
	4.2. Select case
	4.3. A for next ciklus
	4.4. Gyakorló feladatok
	4.5. Egyéb ciklusok
	
5. Szubrutinok és függvények
	5.1. Szubrutinok és függvények
	
6. Makrók
	6.1. Makró rögzítés
	6.2. Makró futtatása
	6.3. Makró rögzítése és nyomógomb vezérlők elhelyezése
	6.4. Egyéb ismeretek
	
7. Vezérlő elemek
	7.1. Lista
	7.2. Léptetőnyíl
	7.3. Jelölőnégyzet
	7.4. Választógomb
	
8. Diagramok
	8.1. Diagramok
	
9. VBA editor
	9.1. VBA editor, 1. rész
	9.2. Felhasználói felület készítése (telefonkönyv)
	9.3. VBA editor, 2. rész
	9.4. Combobox
	9.5. Adatsorok bevitele, keresése és átszerkesztése felhasználói ablakokon keresztül
	9.6. Kódolás
Győződj meg Te is az oktató videók hatékonyságáról, nézz meg egy részletet (kattints a lenti gombra)!

Mennyibe kerül?
Mielőtt megijednél, hogy fizetni kell és bezárnád ezt az oldalt, hadd szögezzük le gyorsan, hogy a cél egy mindenki számára megfizethető ár kialakítása volt.

Azt is érdemes végiggondolnod, hogy ha más módon próbálnád megtanulni a VBA-t és a makrók használatát, felhasználói felületek készítését, akkor az mennyi idődbe és pénzedbe kerülne:

 • ha nincs egy jó oktató anyagod, akkor hosszú hónapokat, éveket kell eltöltened azzal, hogy az interneten, vagy egyéb forrásból összeszedd a szükséges ismereteket (kinek van erre ideje?)
 • Te is tudod, hogy a tanfolyamok nagyon drágák, sokaknak egyszerűen megfizethetetlenek az átlagfizetések mellett (jellemzően egy tanfolyam legalább 50.000-100.000Ft-ba kerül)
 • ha tanfolyamra jársz, akkor az utazás is pénzbe kerülhet, így még többet kell kifizetned
 • esetleg magántanárral tanulsz, ami óránként biztos lesz vagy 3000Ft! Plusz, ha nem jön házhoz, akkor megint csak neked kell utazni, ami újabb kiadás. Ráadásul, ha valamit nem értesz, azt újra el kell magyarázza, amit ugye csak egy "köszönöm"-ért nem fog megtenni, fizethetsz újra. Viszont a videókat akárhányszor megnézheted újra, de csak egyszer kell megvenned. Bár nem hisszük, hogy túl sokszor meg kellene nézned, mert ez egy nagyon könnyen megérthető oktató videó.
Tehát láthatod, hogy ha meg akarod tanulni a VBA-t és a makrók használatát, felhasználói felületek készítését, gyorsan és lehetőleg annyi pénzért, ami neked is megfizethető, akkor érdemes ezzel az oktató videóval tanulnod. Ahogy már mondtuk, nem a pénztárcád / bankszámlád kifosztása a cél, tehát ennek az oktató videónak az ára:

nem több tízezer (sőt, százezer) forint

hanem

8.500Ft

helyett

most CSAK DVD esetén: 7.990Ft, online videó esetén: 7.990Ft!

Ugye megéri? Kattints ide és szerezd meg!

FONTOS! Mi is és Te is tudjuk, ha most megrendelés leadása nélkül bezárod ezt az oldalt, akkor valószínűleg soha nem látjuk egymást, vagyis tudatosan lemondasz egy olyan oktató anyag által adott tudásról, amit máshogy biztosan nem szerezhetsz meg!


Ez az ár tartalmazza:
 • a DVD-t (vagy az online hozzáférést)
 • a 8 óra oktató videót
 • a csomagolási költséget (DVD esetén)
 • a cseregaranciát
 • a fórum hozzáférést
 • az ingyenes technikai segítségnyújtást
 • és az áfát

Cseregarancia
Erre az oktató videóra cseregaranciát vállalunk, vagyis ha bármilyen probléma merülne fel, pl. karcos DVD amit szállítunk és emiatt használhatatlan, akkor kötekedés nélkül nagyon gyorsan (pár munkanapon belül) ingyen kicseréljük. De erre nem kerülhet sor, mert minden darab eladott DVD-t egyesével ellenőrzünk!

Megrendelés

Szállítási időért, árakért és fizetési módokért kattints ide!

Átutalással a szállítás ideje az összeg beérkezése után 2-3 munkanap, díja 1500Ft.

Utánvéttel a szállítás ideje 2-3 munkanap, díja 2480Ft-tól, a rendelés értékétől függően.

Külföldi vásárlás, fizetés külföldről

Minden videó esetében lehetséges a külföldi megrendelés és DVD esetén a szállítás, azonban DVD esetén kérjük, hogy a rendelés leadása előtt vedd fel velünk a kapcsolatot az uh.maylofnatoediv@ofni e-mail címen, a szállítási díj és szállítási mód pontosítása miatt. Erre azért van szükség, mert nem minden országba megoldható az utánvétes szállítás, illetve sajnos a szállítási díj sem egyforma.

Abban az esetben ha csak online megnézhető videókat rendelsz, akkor természetesen nincs szállítási költség külföldi megrendelés esetén sem.

Fizetés külföldről

A hagyományos nemzetközi átutalások jellemzően jelentős költséggel járnak a fogadó félnél (ez esetben nálunk). Ezért ha külföldről szeretnél fizetni, akkor két lehetőséged van alapvetően: PayPal és TransferWise.

PayPal esetén ez jellemzően pár száz forint plusz költséget jelent. Fizetni értelemszerűen PayPal regisztráció után lehet bankkártyával, vagy a PayPal számla átutalással történő feltöltése után.

TransferWise (transferwise.com) esetén nem számítunk fel extra költséget. Az átutalás díját a TransferWise számítja fel, ami tipikusan 3-400Ft szokott lenni. A TransferWise hagyományos átutalással használható, viszont a nemzetközi átutalások költségének töredéke kerül felszámításra a TransferWise által.

Természetesen ha meg tudod oldani, hogy magyarországi számláról utalj, akkor annak sincs akadálya.

Minimális rendszerigényért kattints ide!

DVD esetén a videó lejátszásához Windows operációs rendszer (legalább Windows XP SP2 vagy újabb, például Windows Vista, Windows 7, 8, vagy 10), valamint az eredeti DVD-ről történő lejátszás és Windows Media Player szükséges (egyes más lejátszó programok is támogatottak, de nem mind!).

Online videó esetén a lejátszáshoz állandó internetkapcsolat szükséges és bármely operációs rendszer megfelel, amelyre a Flash lejátszó elérhető, pl. Windows, Linux.

Ezt az oktató videót bármely számítógép, amely képes folyamatosan, akadás mentesen lejátszani egy legalább HD felbontású (1280x720) videót, annak ezzel a videóval sem lesz problémája.

Vásárlási információkért kattints ide.

Ne habozz egy pillanatig sem, kattints a "megrendelem" gombra és rendeld meg a "Tanulj hatékonyan oktató videóval: VBA" oktató videót, így megteheted, ami Tőled csak telik, hogy megtanuld a VBA-t és a makrók használatát, felhasználói felületek készítését.

megrendelés
Mennyiség:
db
Régi ár: 8.500Ft
Akciós ár: 7.990Ft
-6%

Mit vesztesz, ha nem veszed meg ezt az oktató videót?
Leginkább egy nagyszerű, magyar nyelvű oktató anyagot, amit máshol egészen biztosan nem kapsz meg.

Ugyanakkor pénzt is, mert egy ha egy hasonló színvonalú tanfolyamot választasz mint ez a videó, akkor az nagyságrendekkel drágább lesz, sok tízezer forint (a könyvek meg közel sem ilyen hatékonyak)!

Ráadásul rengeteg időt vesztesz azzal, ha csak próbálkozol, ahelyett, hogy egy jól felépített oktató videó segítségével tanulnál. Az elvesztegetett időt tölthetnéd valami hasznosabbal is, például pihenéssel.