menü    videók      
Mit tanulnál?
Keresés:
videót kérek belépés regisztráció
 Termék tesztek, hírek, bemutatók  ✦  mobilok, okosórák, médialejátszók, stb.  ✦  kattints ide!

Videotanfolyam.hu blog

2016.08.31

Online PHP decoder

Aki weboldalak készítésével, PHP-vel foglalkozik, az egyszer valószínűleg belefut olyanba, hogy egy PHP kód nem olvasható. Az olvasható PHP kódra történő átalakításra nézünk meg egy megoldást.
2016.08.27

Okosóra kétezerért

Manapság nem csak az okostelefonok folynak még a csapból is, hanem az okosórák is. Most egy pár ezer forintosat nézünk meg.
2016.08.27

A legjobb gyors jegyzet program

A számítógép használata során megesik (főleg ha munkára is használjuk), hogy jegyzeteket kell írnunk. Ehhez most egy különlegesebb programot nézünk meg, ami alapvetően saját használatra készült, saját igényekre, de másnak is hasznos lehet.
2016.08.27

Letöltés a Youtube-ról a lehető legegyszerűbb módon

Néha szeretnénk a Youtube-ról letölteni egy videót, hogy például később offline is megnézhessük. Erre természetesen számtalan módszer kínálkozik, azonban most egy olyat nézünk meg, aminél egyszerűbb és gyorsabb nincs.
2016.08.27

Így nyújts elsősegélyt!

Nem túl gyakori, hogy valakinek elsősegélyt kell nyújtanunk, de ha kell, akkor életet menthet, ezért fontos tisztában lennünk a teendőkkel. Ebben segít két Android-os alkalmazás.
2016.08.27

Két fontos Chrome beállítás

Ha szeretnénk újra használni a Chrome-ban a Backspace (vissza) gombot, amikor vissza szeretnénk menni az előző oldalra, akkor egy kiegészítővel megtehetjük. Illetve azt is megnézzük, hogyan lehet a hangerő ikonra kattintva némítani egy lapot.
2016.08.27

Email cím ellenőrzése

Kétséged merült fel egy email cím kapcsán, hogy valós, vagy hogy jól emlékszel? Most megismerhetsz egy módszert, amivel ellenőrizheted a kérdéses címet.
2016.08.19

Képgaléria készítése 1 klikkel

Ha gyorsan szeretnél több képet megosztani másokkal egy igényes formában, akkor ismerkedj meg egy ingyenes, villámgyors megoldással.
2016.08.18

Szövegként nem másolható szövegek másolása

Néha előfordul, hogy szeretnénk valamilyen szöveget másolni, ami viszont nem másolható szövegként. Ilyen például egy program üzenet ablaka, vagy egy hibaüzenet ablak. Szerencsére ilyen esetben is van megoldás, nem kell begépelnünk a szöveget.
2016.08.18

Minden kép letöltése egy weboldalról 1 klikkel

Időnként megesik, hogy több képet szeretnénk letölteni egy weboldalról. Ilyenkor jól egy megoldás, amivel nem kell egyesével letölteni, hanem egy klikkel minden kép letölthető.
2016.08.18

Soha ne csináld ezeket és rengeteg probléma elkerül!

A számítógépes problémák nagyon nagy része elkerülhető, ha pár dolgot nem teszel. Miket? Nézzük csak!
2016.08.15

Szemkímélő, sötét alapú weboldalak egyszerűen

A weboldalak nagyon nagy többsége halvány alapszíneket használ, amelyek egy idő után zavaróak tudnak lenni. Sajnos a weboldalak esetén ritka, hogy többféle megjelenés közül válaszhatunk, de szerencsére van rá mód, többféle is.
2016.08.15

Az 5 leghasznosabb és legfontosabb Android tipp

Ha Android-os telefont vagy egyéb eszközt használsz, akkor biztosan találkoztál már pár nem feltétlenül szimpatikus tulajdonságával. Nézzük meg hogyan lehet ezeket megszüntetni.
2016.08.09

Vizsgáld át a számítógéped 70 víruskeresővel, 1 klikkel

Időnként javasolt a számítógépünket átvizsgáltatni teljesen egynél több víruskeresővel. Ez nem feltétlen egyszerű feladat, mert a legtöbb víruskereső csak önmagában használható, másik víruskeresővel nem. Szerencsére van egy nagyon jó megoldás.
2016.08.09

A legjobb ingyenes WordPress sablonok

A WordPress-hez több ezer sablon használható, de az igazán jók általában fizetősek. Szerencsére azért vannak olyan ingyenesek is, amelyek egész jók.
2016.08.05

Eredeti, módosítatlan Windows letöltése a Microsoft-tól

Időnként megesik, hogy szükségünk lenne valamelyik Windows telepítőjére (mert például elveszett, tönkrement a telepítő DVD). Ilyenkor nincs semmi probléma, a Microsoft-tól könnyedén beszerezhetjük a Windows telepítőket.
2016.08.05

Videók automatikus lejátszásának tiltása weboldalakon

Kevés idegesítőbb dolog van annál, amikor egy reklám videó automnatikusan elindul egy weboldalon, de a nem reklám videók sem minden esetben jó, ha automatikusan elindulnak. Nézzük meg hogyan akadályozhatjuk ezt meg.
2016.08.05

Billentyűzet és egér ideiglenes zárolása

Időnként szükség lehet arra, hogy zároljuk a billentyűzetet és / vagy az egeret. A KeyFreeze-el ez könnyedén megoldható.
2016.08.05

A legjobb, legfontosabb Photoshop gyorsbillentyűk

A Photoshop tengernyi gyorsbillentyűt ad számunkra, amelyekkel észrevehetően fel tudjuk gyorsítani a használatát, így a munkánkat is. Nézzük meg a talán legfontosabb gyorsbillentyűket, amelyeket mindenkinek ismerni kell.
2016.08.05

Milyen betűtípus amit látsz?

A weben barangolva megesik, hogy olyan betűtípust látunk, ami megtetszik és szeretnénk használni egy weboldalon, vagy grafikán, vagy valamilyen szöveges dokumentumban vagy bármiben, amiben szöveg is van. A böngészők beépített eszközeivel is ki lehet deríteni, hogy milyen betűtípusról van szó, azonban van egy sokkal egyszerűbb módja is.
2016.08.01

Az egyik legjobb PHP kód gyűjtemény

A weboldalak készítése során előfordulhatnak speciálisabb igények (mint például pdf, xls készítése, fájlok tömörítése zipbe, műveletek képekkel, stb.), amelyekre már van kész, jól működő megoldás.