menü    videók      
Mit tanulnál?
Keresés:
videót kérek belépés regisztráció
 Termék tesztek, hírek, bemutatók  ✦  mobilok, okosórák, médialejátszók, stb.  ✦  kattints ide!
Total Commander oktató videók
Ezek a videók a Windows oktató videó sorozat részét képezik, amelyeket ide kattintva érheted el.

8.2. Total Commander, vagyis a két ablakos fájlkezelő

A kétablakos, vagy két paneles fájl kezelők a fájlokkal, mappákkal történő műveleteket sokkal hatékonyabbá, gyorsabbá és egyszerűbbé teszik. Ezért a használatuk és az ismeretük erősen ajánlott. A valószínűleg legnépszerűbb kétablakos fájlkezelő a Total Commander, ebben a videóban vele ismerkedünk meg.

8.3. Alapvető műveletek a Total Commander-rel, 1. rész

Ebben a videóban megnézzük az alapvető műveletek elvégzésének folyamatát a Total Commander-ben. Vagyis azt, hogy miképpen kell mappákat létrehozni, fájlokat törölni, másolni, mozgatni, átnevezni, illetve hogyan kell egyszerre több mappát, fájlt kijelölni, valamint hogy mi ezeknek a legjobb, legegyszerűbb módja.

8.4. Alapvető műveletek a Total Commander-rel, 2. rész

Ebben a videóban folytatjuk az alapvető műveletekkel való ismerkedést a Total Commander-ben. Ezen kívül megnézünk néhány nem mindenki által ismert módszert és funkciót.

8.5. Fájlok, mappák tömörítése a Total Commander-rel

Tömörítésre, fájlok, mappák egyetlen fájlba csomagolására rendszeresen szükség van a Windows, illetve a Total Commander használata során. Ezért ebben a videóban részletesebben megnézzük a be és ki tömörítést, csomagolást.

8.6. Total Commander tippek, trükkök: haladóbb fájl kezelés

Az eddigi Total Commander videókban az alapvető dolgokat megnéztük, viszont sok olyan van még, amik kifejezetten megkönnyítik a használatát. Ilyen tippekről lesz szó ebben és a következő videókban. Jelen videóban a fájlkezeléshez kapcsolódó tippeket nézünk meg.

8.7. Total Commander tippek, trükkök: további fájl kezelési tippek

Ebben a videóban még mindig a fájlkezeléshez kapcsolódó tippeket nézünk meg. Olyan dolgokkal ismerkedhetsz meg mint például a csoportos átnevezés, sorba állított fájl másolás.

8.8. Total Commander szupertippek

Elérkeztünk a Total Commander videók utolsó részéhez, amelyben jellemzően kevesek által ismert dolgokkal foglalkozunk. Viszont ezek eléggé hasznosak tudnak lenni, ezért az ismeretük mindenképpen ajánlott.

8.9. Total Commander helyett - FreeCommander

Bár a Total Commander a legnépszerűbb fájlkezelő, azért vannak egyéb fájlkezelők is, amelyek vetekednek a Total Commander-rel. Ráadásul céges felhasználásra is ingyenesek, korlátlan ideig (ellentétben a Total Commander-rel). Az egyik a FreeCommander, amellyel ebben a videóban megismerkedünk.

8.10. Total Commander helyett - Double Commander

A Double Commander a Total Commander szinte tökéletes hasonmása, nagyon nagy mértékben hasonlóan működik és hasonló funkciókkal rendelkezik, viszont valóban ingyenes (és Linux-ra, Mac-re is elérhető). Ebben a videóban megismerkedünk vele.