menü    videók      
Mit tanulnál?
Keresés:
videót kérek belépés regisztráció
 Termék tesztek, hírek, bemutatók  ✦  mobilok, okosórák, médialejátszók, stb.  ✦  kattints ide!
Rendszer karbantartás, takarítás oktató videók

Windows takarítása, gyorsítása

A Windows-ban időnként meglehetősen sok szemét keletkezik, vagyis felesleges, ideiglenes fájlok, amelyek aztán megmaradtak és egyebek. Ezek helyet foglalnak, törölni kell őket. Valamint minél több programot telepítünk annál lassabbá válhat a számítógépünk,ez ellen is célszerű tenni. Ezért ebben a videóban megnézünk egy programot, amellyel könnyen megszabadulhatunk a felesleges szeméttől és programoktól.

Programok visszamaradó felesleges fájljainak, szemetének törlése

Amikor egy programot törlünk, akkor nagyon gyakran visszamaradnak különféle fájlok, illetve egyéb szemét, idővel egyre több és több. Ebben a videóban megnézzük, hogy ezektől hogyan lehet megszabadulni pár klikkel, egy ingyenes program használatával (Revo Uninstaller).

A legmegbízhatóbb Windows takarító program

A Windows-ban időnként meglehetősen sok szemét keletkezik, vagyis felesleges, ideiglenes fájlok, amelyek aztán megmaradtak és egyebek. Ebben a videóban megnézünk egy programot, amely valószínűleg a legmegbízhatóbb az összes takarító program közül.

Szükségtelen fájlok automatikus törlése

Különféle (már) szükségtelen fájlok hajlamosak összegyűlni a számítógépünkön, ezért ebben a videóban egy olyan megoldást nézünk meg, amely időről-időre automatikusan törli a szükségtelenné vált fájlokat.

A legjobb, leggyorsabb megoldás programok eltávolítására

A már nem használt programokat eltávolítani nem mindig annyira egyszerű és gyors. Ebben a videóban egy olyan megoldást nézünk meg, amellyel egy pillanat alatt, 2 klikkel törölhetjük a kiválasztott programot.

Minden, amire szükséged lehet a számítógép használatához

A számítógép használata során előfordulnak tipikus feladatok, amelyekhez jó ha kéznél van egy program. Nem kell viszont minden feladathoz egy külön program, vannak olyan programok, amelyek tartalmaznak mindenre megoldást. Ebben a videóban egy ilyen programmal ismerkedünk meg.

Nincs hely a gépeden? Tudd meg mi foglalja a legtöbb helyet!

A legtöbbünkkel valószínűleg már előfordult, hogy elfogyott a hely a számítógépünkön. Ilyenkor természetesen nekiállunk átnézni, hogy mi az ami sok helyet foglal, mit lehetne törölni. Viszont ez elég sok ideig is eltarthat, ezért ilyenkor jól jöhet egy olyan program, ami könnyen áttekinthetően megmutatja mi az ami sok helyet foglal. Egy ilyen programot nézünk meg ebben a videóban.

Fájlok törlése véglegesen, visszaállíthatatlanul

Időnként szükségünk lehet arra, hogy a különböző személyes fájljainkat úgy töröljük, hogy azokat senki ne tudja visszaállítani. Ehhez egy egyszerű törlés nem elég, speciális programokra van szükségünk, amelyekből most megismerkedünk eggyel.

Így kerülheted el a kéretlen programok, eszköztárak és egyebek telepítését

Bizonyára veled is előfordult már, hogy egy program telepítésénél további, számodra szükségtelen program(ok) is telepítésre kerültek. Vagy éppen megváltoztak a böngésző beállításai, mint például a kezdőlap, vagy esetleg eszköztárak (toolbar-ok) kerültek telepítésre. Ilyen még azokkal is előfordulhat, akik egyébként jártasak a számítógépek használatában, hiszen elég egy kis figyelmetlenség. Ebben a videóban egy olyan megoldást nézünk meg, amellyel ez könnyen elkerülhető.