menü    videók      
Mit tanulnál?
Keresés:
videót kérek belépés regisztráció
 Termék tesztek, hírek, bemutatók  ✦  mobilok, okosórák, médialejátszók, stb.  ✦  kattints ide!

Videotanfolyam.hu blog

2019.04.30

Tunlookup - az egyik legjobb fordító

Elég sokféle ingyenes fordító létezik, azonban a lényeg részletekben, használhatóságban van, amelyben a Tunlookup abszolút a legjobbak között van.
2019.04.28

Okosítsuk a Photoshop-ot: ne legyen zárolt háttér réteg

A Photoshop egyik legidegesítőbb funkciója, hogy a képek megnyitásakor ha nincsenek rétegek, akkor egyet létrehoz, amely a háttér réteg lesz. Szerencsére van megoldás.
2019.04.27

Takeafile - szupergyors fájlküldő

Ki ne találkozott volna már azzal a problémával, hogy egy nagyobb méretű, akár sok GB-os fájlt kellett küldenie valakinek? Ezt nyilván megoldható valamilyen fájlmegosztóval, fájl cloud-dal viszont ha csak egy címzett van, akkor a Takeafile sokkal jobb megoldás lehet.
2019.04.27

Képméret csökkentő weboldalakhoz

A képek méretére weboldalakon célszerű ügyelni, hiszen a Google is figyelembe veszi egy weboldal sebességét, méretét a rangsorolásnál, amit a képek jól meg tudnak növelni.
2019.04.26

Hain, a program indító

A Hain egy program indító, anélkül indíthatók el vele programok, hogy a tálcán kellene megkeresni, vagy fájlkezelőben vagy bárhol.
2019.04.26

BitCrypt - egyszerű fájl titkosító

A BitCrypt egy nagyon egyszerű fájl titkosító, jó megoldás, ha csak egyetlen fájlt kell titkosítani, vagy egy párat.
2019.04.26

Okosítsuk a Photoshop-ot: több oszlopos szövegek készítése egyszerűen

Több oszlopos szöveget bár lehet készíteni a Photoshop-ban, de nem túl hatékonyan. Szerencsére van jobb megoldás, ami csak pár kattintás.
2019.04.22

Szövegből beszéd, hang készítése

Számos esetben lehet hasznos, ha szövegből hangot (beszédet) készíthetünk és az ingyenes Balabolka pont ezt tudja.
2019.04.21

Groupy - programok csoportosítása egyetlen ablakba, lapokkal

A Groupy egy nagyon hasznos program, amely lehetőséget ad programok csoportosítására egyetlen ablakba. Vagyis gyakorlatilag például a böngészőkből ismert módon, lapokkal tudunk váltani a programok között, egyetlen ablakba rendezve egy program több példányát, vagy éppen több különböző programot. Í
2019.04.20

Képből szöveg a Google Drive-val

Sokan nem tudják, de a Google Drive egy OCR-t is ad, vagyis képes képből szöveget készíteni.
2019.04.19

Free Video Cutter Expert - egyszerű videó vágó

A beszédes nevű "Free Video Cutter Expert" egy ingyenes, egyszerű videó vágó, amellyel két pillanat alatt kivágható a felesleges rész.
2019.04.17

Avast Secure Browser - a világ legbiztonságosabb böngészője

Az Avast Secure Browser a világ legbiztonságosabb böngészője - legalábbis az Avast szerint. Az biztos, hogy számos biztonsági eszközt, funkciót ad.
2019.04.17

CSS sprite generálás egyszerűen

A sprite egy olyan kép, amely sok kisebb képet tartalmaz, például ikonokat, akár több tízet, sőt, százat. Vagyis a rengeteg kép helyett csak egyetlen képnek kell letöltődnie a látogató gépére, ami felgyorsítja az oldal betöltődését.
2019.04.14

Efficcess - feladatok, teendők, naptár, jegyzetek, események,

Az Efficcess egy PIM szoftver, vagyis Personal Information Manager. Mint ilyen, lehetőséget ad számos feladat elvégzésére és dolgok kézben tartására.
2019.04.12

Letöltött fájlok vírusellenőrzése automatikusan

Az OPSWAT File Security for Chrome egy olyan kiegészítő, amely egy halom (több tíz) vírusirtóval ellenőrzi a letöltésre kerülő fájlokat.
2019.04.11

A Photoshop univerzális keresője

Bár sokan nem tudnak róla, de a Photoshop-nak van egy univerzális keresője, amellyel bármi megtalálható: eszközök, menüpontok, stb. Így nem kell a menürendszerben járkálni.
2019.04.10

Wise Hotkey - programok indítása billentyűkombinációval

A Wise Hotkey egy eléggé hasznos program, amely lehetővé teszi programok indítását, mappák, weboldalak megnyitását billentyűkombinációval.
2019.04.10

Opera 60 - VPN, témák, Crypto Wallet

Megérkezett az Opera 60 böngésző, pár hasznos újdonsággal.
2019.04.08

Letölthető a Chromium alapú Microsoft Edge böngésző

Most már bárki letöltheti és kipróbálhatja a fejlesztői változatot.
2019.04.07

A jobb egeres helyi menü kitakarítása, bővítése egyszerűen

Az Ultimate Windows Context Menu Customizer egy igen hasznos program, a használatával kitakarítható és bővíthető is a jobb egérkattintásra megjelenő helyi menü. Sőt, hozzáadhatók tetszőleges programok is.
2019.04.07

DesktopNoteOK - jegyzetlapok a kijelzőn

A DesktopNoteOK egy egyszerű, telepítés nélkül is használható "sticky note" program, vagyis jegyzetlapokat tehetünk a kijelzőre.
2019.04.06

BatchPurifier LITE - Exif adatok tömeges eltávolítása

A fényképeknél az Exif adatok tárolhatnak különféle információkat a képekről, mint például a készítés ideje, helye, kamera tulajdonságok, stb. Ezek általában hasznos információk, mert a későbbi kép kezelést megkönnyíthetik, de néha megesik, hogy inkább törölnénk.
2019.04.05

Pasteboard, a szuper képmegosztó

A Pasteboard az egyik legjobb, legegyszerűbben használható képmegosztó, hiszen még csak képet sem kell készíteni, csak másolni egy képet, vagy képrészletet, vagy a kijelző tartalmát és Ctrl + V.
2019.04.05

Újabb durva adatszivárgás történt a Facebook-on

Újabb durva adatszivárgás történt a Facebook-on, ezúttal 540 000 000 (!) felhasználó adata (hozzászólásokkal, stb.) került nyilvánosságra, egyszerűen hozzáférhető formában.
2019.04.05

Okosítsuk a Photoshop-ot: minden bezárása egyszerre

A Photoshop egyik legzavaróbb hiányossága, hogy amikor be akarnánk zárni, akkor minden egyes megnyitott képnél megkérdezi, hogy szeretnénk-e elmenteni vagy sem (ha nincs még elmentve).
2019.04.02

PdfJumbler - pdf fájlok egyesítése, oldalak átrendezése, törlése

A PdfJumbler egyszerűen használható megoldás arra az esetre, ha egy pdf-ből oldalakat kellene törölni, oldal sorrendet átrendezni, vagy több pdf fájlból egyet készíteni.