menü    videók      
Mit tanulnál?
Keresés:
videót kérek belépés regisztráció
 Termék tesztek, hírek, bemutatók  ✦  mobilok, okosórák, médialejátszók, stb.  ✦  kattints ide!
Szerezd meg az összes ingyen letölthető videót!

Hasznos programok

- oktató videók

A leggyorsabb, soknyelvű ingyenes fordító

Ebben a videóban egy olyan ingyenes fordító programmal ismerkedünk meg (DynamicTranslator), amely képes bármiben fordítani szinte minden nyelvről, legyen az böngésző, vagy akármilyen szöveges dokumentum. Ráadásul a fordítandó szöveget be sem kell gépelnünk és teljesen automatikusan történik és jelenik meg a fordítás, így rendkívül gyors.

A legjobb számológépek ingyen

Bár a Windows alapból ad egy számológépet, viszont vannak olyanok, amelyek számos okos funkcióval rendelkeznek, hasznosak azok számára, akik kicsit gyakrabban végeznek különféle számításokat, akár egyszerűeket, akár bonyolultabbakat.

Az egyik legjobb fordító, ami programokban is fordít, gépelés nélkül

A Screen Translator egy olyan ingyenes program, ami számos nyelvről képes fordítani magyar (vagy egyéb) nyelvre. Teszi ezt úgy, hogy a szöveget be sem kell gépelni, sőt, az idegennyelvű (általában angol) programokban lévő szövegeket (pl. a menüpontokat) is képes lefordítani, szintén gépelés nélkül. Ebben a videóban megismerkedünk vele.

Beszéd szöveggé alakítása hatékonyan

Hosszú szövegeket gépelni sokan nem szeretünk, illetve nem is mindenki tud gyorsan gépelni, így nekik különösen hasznos lesz ez a videó. Ugyanis ebben a videóban megnézzük, hogyan lehet diktálva, a beszédből szöveget készíteni a speechtexter.com weboldallal. Sőt, nem csak szöveget készíteni, hanem a Word-ből megismert módon formázni is.

Beszédből szöveg, gépelés nélkül - ingyen

Ha nem szeretsz, vagy épp nem is tudsz túl gyorsan gépelni, akkor ez a videó nagyon hasznos lesz számodra. Ugyanis ebben a videóban megnézzük, hogyan lehet a beszédből szöveget készíteni, így megspórolva a gépelést. Természetesen teljesen ingyen!

Dátum, idő előállítása 1 klikkel, tetszőleges formátumokban

Az Office programok, mint például a Word, Excel, vagy tulajdonképpen bármelyen program használata közben szükségünk lehet a dátum, vagy az idő beillesztésére (vagy akár mindkettőre). Erre van több módszer is, de ebben a videóban egy jobbat nézünk meg, amellyel a dátumok előállítása egy klikkel megoldható. Ráadásul többféle dátum formátumot is készíthetünk előre és ezeket bármelyikét egy klikkel használhatjuk.

Fájl méret csökkentése egy klikkel

Bár manapság még a nagy méretű fájlok tárolása sem túl drága (hiszen a merevlemezek viszonylag olcsók), azért még mindig van igény a fájlok méretének csökkentésére. Különösen például képek, videók esetén, ha interneten keresztül szeretnénk másoknak elküldeni, vagy közzétenni. Ez esetben azért nem mindegy a fájlok mérete, ezért ebben a videóban egy olyan ingyenes programot nézünk meg, amellyel rengetegféle (képek, videók, pdf, xls, doc, stb.) típusú fájl méretének csökkentése megoldható egyetlen klikkel, anélkül, hogy bármit is kellene tudni az adott fájl típusról.

Időjárás a Windows-ban

Mobiltelefonokon, mobil eszközökön megszokott valamilyen időjárás alkalmazás, azonban Windows-on sem kell nélkülöznünk ezeket. Ebben a videóban egy olyan ingyenes programot nézünk meg, amely folyamatosan kiírja az aktuális kinti hőmérsékletet, illetve igény esetén a konkrét időjárást is.

Így tanulhatsz meg élvezetesen gyorsabban gépelni

A számítógép használata során elkerülhetetlen, hogy gépeljünk, többet vagy kevesebbet. Legtöbben a gépelést (gépírást) nem tanuljuk, vagy gyakoroljuk, hanem úgy gépelünk, ahogy megy. Tanulni nem túl élvezetes tevékenység, ezért ebben a videóban megnézzük, hogyan gyakorolhatjuk a gépelést egy sokkal élvezetesebb formában.

Így tarthatod kézben a pénzügyeid

Pénzügyeink kézben tartására, kiadásaink / bevételeink nyilvántartására számos lehetőség kínálkozik, kezdve az egyszerű Excel táblázatokkal, a drága, sok funkciós programokig. Ezek között foglal helyet félúton a Money Manager EX, amely egy ingyenes, magyar nyelvű és könnyen használható program. Ebben a videóban megismerkedünk vele.

Ingyenes, nagyon jól használható fordító program

Ebben a videóban egy olyan ingyenes fordító programmal ismerkedünk meg, amely képes bármiben fordítani szinte minden nyelvről, legyen az böngésző, vagy akármilyen szöveges dokumentum. Ráadásul a fordítandó szöveget be sem kell gépelnünk.

Kézmozdulat vezérlés számítógépen, egérrel - 1. rész

A kézmozdulatokkal történő vezérlés nem új keletű dolog, de hagyományos számítógépeken nem igazán elterjedt, pedig rendkívül hasznos tud lenni, nagyon le tudja egyszerűsíteni és felgyorsítani a számítógép használatát. Ráadásul nem kell mindenféle billentyűkombinációkat megjegyezni, vagy a programokban menüjében matatni. Ebben a videóban egy teljesen ingyenes, de mégis profi megoldást nézünk meg (StrokesPlus), amely azoknak is tökéletes, akik abszolút alapszinten használják a számítógépeket és azoknak is tökéletes, akik haladóbbak és szeretnék teljesen testre szabni ezt a programot.

Kézmozdulat vezérlés számítógépen, egérrel - 2. rész

A kézmozdulatokkal történő vezérlés nem új keletű dolog, de hagyományos számítógépeken nem igazán elterjedt, pedig rendkívül hasznos tud lenni, nagyon le tudja egyszerűsíteni és felgyorsítani a számítógép használatát. Ráadásul nem kell mindenféle billentyűkombinációkat megjegyezni, vagy a programokban menüjében matatni. Ebben a videóban egy teljesen ingyenes, de mégis profi megoldást nézünk meg (StrokesPlus), amely azoknak is tökéletes, akik abszolút alapszinten használják a számítógépeket és azoknak is tökéletes, akik haladóbbak és szeretnék teljesen testre szabni ezt a programot.

OneNote - professzionális jegyzet program ingyen

A OneNote egy professzionális, jegyzetelésre, ötletek gyűjtésére használható program, amely ingyen is használható. Így mindenképpen megér egy próbát, ezért ebben a videóban megismerkedünk vele.

RapidTying - tanulj meg sokkal gyorsabban gépelni

A számítógép használata során elkerülhetetlen, hogy gépeljünk, többet vagy kevesebbet. Legtöbben a gépelést (gépírást) nem tanuljuk, vagy gyakoroljuk, hanem úgy gépelünk, ahogy megy. Ebben a videóban egy olyan ingyenes programot nézünk meg, amellyel fejleszthetjük a gépelési tudásunkat lépésről-lépésre, megtanulva a sokkal gyorsabb gépelést.

Szövegek megszerzése, fordítása programokból vagy bárhonnan

A Capture2Text egy olyan ingyenes program, ami számos nyelvről képes fordítani magyar (vagy egyéb) nyelvre. Teszi ezt úgy, hogy a szöveget be sem kell gépelni, sőt, az idegennyelvű (általában angol) programokban lévő szövegeket (pl. a menüpontokat) is képes lefordítani, szintén gépelés nélkül. Ezen kívül képes bárhonnan (pl. programokból) a ki nem másolható szövegeket is ki tudja másolni. Ebben a videóban megismerkedünk vele.