menü    videók      
Mit tanulnál?
Keresés:
videót kérek belépés regisztráció
 Termék tesztek, hírek, bemutatók  ✦  mobilok, okosórák, médialejátszók, stb.  ✦  kattints ide!
Szerezd meg az összes ingyen letölthető videót!

Adobe Photoshop

- oktató videók

10 hasznos Photoshop tipp

Ebben a videóban 10 hasznos tippet nézünk meg, amelyeket viszonylag sokan nem ismernek, pedig megkönnyítik a Photoshop használatát és felgyorsítjuk, egyszerűbbé teszik a munkát.

100% garancia

Ebben a videóban bemutatásra kerül egy klasszikus, 100% pénz visszafizetési garancia logó elkészítésének egy módja.

300 effekt

A 300 című filmet valószínűleg mindenki ismeri. Ez a film egy sajátságos képi világgal rendelkezik, ebben a videóban megnézzük, hogyan lehet hasonlót előállítani a Photoshop és pár okosság alkalmazásával.

3D alakzatok létrehozása, paraméterezése

Ebben a videóban megnézzük, hogyan lehet a Photoshop segítségével 3D-s alakzatokat létrehozni és az alapvető tulajdonságaikat beállítani.

A Photoshop vektoros lehetőségei

A Photoshop lehetőséget kínál vektorgrafikus képek készítésére is, amit mindenkinek célszerű kihasználni, ezért ebben a videóban megnézzük erre milyen eszközöket kínál.

Absztrakt háttérkép

Ebben a videóban egy absztrakt háttérkép elkészítésének egy lehetséges módját mutatjuk be.

Adobe Photoshop CC 2. rész - bemutató videó

Ez a videó az Adobe Photoshop CC 2. rész oktató videó bemutató videója, részletesen ismerteti, hogy miről lesz szó ebben az oktató videóban.

Ajkak fényességének fokozása

Ebben a videóban megnézzük, hogyan lehet az ajkak fényességét fokozni a Photoshop-pal.

Arckrém reklám

Megnézzük hogyan lehet 4 kép felhasználásával egy képzeletbeli arckrém reklámot elkészíteni a Photoshop-pal. Az elkészítése során számos olyan technikát használunk, amelyek sok egyéb esetben is hasznosak lehetnek.

Átlátszó hátterű képek készítése egyszerűen

Gyakran felmerülő igény, hogy egy kép hátterét szeretnénk átlátszóvá tenni. Ezt a Photoshop segítségével is megtehetjük, ebben a videóban megnézzük, hogy pontosan hogyan.

Avatar: így lehetsz Na'vi

Az Avatar című filmet szinte mindenki ismeri és a Na'vi-kat is. Ebben a videóban megmutatjuk, hogy lehetsz Te vagy mások is a Photoshop segítségével Na'vi.

Az új automatikus kijelölés a Photoshop-ban

A legújabb Photoshopban (23-as verzió, 2022) megjelent egy automatikus kijelölés funkció, amellyel sok időt spórolhatunk egy kijelölésnél.

Betűkompozíció

Ebben a videóban egy érdekes effekt elkészítése kerül bemutatásra a betű eszköz segítségével.

Egy különleges hatás: a pop art

Ebben a videóban egy érdekes grafikai hatás elkészítését nézzük meg a Photoshop-ban, ami a pop art.

Egyszerű csillogó gomb készítése

Ebben a videóban egy egyszerűbb csillogó gomb elkészítésének egy módja kerül bemutatásra.

Élet más bolygókon

Természetesen nem arról van szó, hogy a NASA élet nyomaira bukkant volna más bolygókon, hanem arról, hogy a Photoshop alkalmas egy olyan érdekes effekt készítésére is, amellyel egy várost varázsolhatunk egy bolygóra a Photoshop-pal. Hogyan? Ezt nézzük meg ebben a videóban.

Energiagömb

Megmutatja, hogyan lehet a Te kezedben is egy energiagömb a Photoshop segítségével, lépésről-lépésre, több máshol is jól hasznosítható tippel.

Fájl másik fájlba helyezése, automatikus frissítése

A Photoshop 14.2. lehetővé teszi, hogy ha egy psd-t, vagy ai fájlt egy másikba teszünk, majd módosítjuk a fájlt, akkor abban a fájlban is automatikusan módosul, amiben elhelyeztük. Ez egy igen hasznos újdonság, ezért célszerű vele megismerkedni.

Fantasztikus képi hatások pár klikkel

A Photosop-pal nagyon látványos képi hatásokat, effekteket tudunk készíteni a megfelelő tudással és több-kevesebb munkával. Azonban szerencsére akkor is van megoldás, ha valaki rendelkezik Photoshop tudással, de egy bonyolultabb hatás, effekt elkészítéséhez a tudása még nem elég (vagy csak nem akar túl sok időt ráfordítani). Ilyenkor (is) jönnek jól az action-ök, amelyekkel pár klikkel egy jóval bonyolultabb folyamat kiválható és fantasztikus hatások készíthetők. Ebben a videóban megnézzük, hogyan kell kész action-öket beszerezni és használni.

Fekete-fehér fényképből színes készítése

Ebben a videóban egy egyszerű, bárki által kivitelezhető módszert nézünk meg, amivel a fekete-fehér fényképekből színes készíthető.

Glitteres (csillogó) kép

Ebben az oktató videóban megnézzük, hogyan lehet animált, glitteres, vagyis csillogó képet készíteni a Photoshop segítségével.

Hajpótlás

Ebben a videóban megnézzük, hogyan lehet egyszerűen egy rosszul fésült, hiányzó hajat pótolni, kiegészíteni a Photoshop-pal.

History brush

Ebben a videóban a history brush egy ötletes felhasználása kerül bemutatásra.

Kép mozgatása szabadon, akkor is, ha teljes egészében látszik

Időnként megesik, hogy egy kép részletét szeretnénk a képernyő középen látni, azonban erre alapvetően csak akkor van mód, ha erősen beleközelítünk. Szerencsére van megoldás.

Képarány megváltoztatása egyszerűen

Ebben a rövid videóban megnézzük hogyan lehet egy képet más képarányú képpé átalakítani a Content-Aware Scale segítségével, úgy, hogy a lehető legkisebb mértékben torzuljon.

Képarány változtatásból eredő képhibák javítása gyorsan

Időnként szükség van a képarány megváltoztatására (vagy a kép vászon növelésére), amely viszont üres csíkok megjelenését eredményezheti. Tipikus esete amikor egy négyzethez közeli arányú képből kellene téglalaphoz közelebb álló arányú képet készíteni anélkül, hogy elvesznének kép részletek. Ilyenkor meg kell növelni a kép vászont, viszont ez esetben üres részek jelennek meg. Ezek gyors eltüntetésére nézünk meg kettő tippet.

Képek villámgyors és egyszerű megnyitása a Photosop-pal

Ebben a videóban egy apró, de hasznos tippet nézünk meg. Azt, hogy hogyan lehet a képeket villámgyorsan 2 klikkel megnyitni a Photoshop-ban anélkül, hogy a Photoshop-ban kellene betallózni, vagy valamilyen fájlkezelőből áthúzni a Photoshop-ba.

Képfeldolgozás extrém gyorsan és hatékonyan bemutató videó

Ez a videó a Tanulj hatékonyan oktató videóval: képfeldolgozás extrém gyorsan és hatékonyan oktató videó bemutató videója, amely ismerteti, hogy mi lesz ennek az oktató anyagnak a témája.

Képregény hatás több effekt alkalmazásával

Ebben a videóban egy képregényszerű hatás elkészítését nézzük meg a Photoshop-ban, több effekt alkalmazásával.

Képrészletek kijelölése, másolása, új kép készítése sokkal gyorsabban és hatékonyabban

Ebben a videóban olyan nagyon hasznos módszereket nézünk meg, amelyekkel a kijelölés, másolás és a kimásolt részekből új képek készítése sokkal gyorsabban és hatékonyabban megoldható. Ezek a műveletek gyakoriak, így fontos, hogy a lehető legkevesebb lépésből el tudjuk végezni őket.

Kontúrok

Ebben a videóban megnézzük hogyan lehet kontúrokat készíteni a Photoshop segítségével, néhány kevésbé ismert technika felhasználását is igénybe véve.

Kő textúra

Ebben a videóban megnézzük, hogy a szűrők használatával hogyan lehet különböző textúrákat, majd végül egy kő textúrát készíteni a Photoshop-ban.

Látványos fényképkeret készítése

Ebben a videóban egy látványos fényképkeret elkészítése kerül bemutatásra, vágómaszkok segítségével.

Látványos pdf készítése a Photoshop-pal

A Photoshop használatával rendkívül látványos pdf-eket készíthetünk, felhasználva a Photoshop minden eszközét. Így nem kell újabb szoftvert megtanulnunk, a Photoshop-pal megoldhatunk mindent. Hogyan? Ebben a videóban megnézzük!

Látványos szétesés effekt

Ebben a videóban egy nagyon látványos szétesés effekt elkészítését nézzük meg, lépésről-lépésre.

Látványos színek, színek kiemelése

Vannak képek amelyeknél a színek hangsúlyozása, intenzívebbé tétele egy látványosabb, szebb képet eredményez. Ezért ebben a videóban megnézzük, hogyan lehet egy képen a színeket kiemelni, intenzívebbé tenni, gyorsan és egyszerűen.

Látványos, ismétlődő alakzatok létrehozása egyszerűen

Az ismétlődő mintákon alapuló alakzatok, képek készítése a Photoshop-ban időigényes és van amikor nehéz is tud lenni, de ebben a videóban több olyan módszert is megnézünk, amelyek sokkal egyszerűbbé teszik az ilyen alakzatok, képek készítését.

Látványos, később is szerkeszthető pdf készítése a Photoshop-pal

A Photoshop használatával rendkívül látványos pdf-eket készíthetünk, felhasználva a Photoshop minden eszközét. Ráadásul az elkészült pdf továbbra is szerkeszthető marad a Photoshop-ban, így a Photoshop elég hatékony eszköze a látványos pdf fájlok készítésének.

Látványos, összetett színátmenet készítése

Ebben a videóban megnézzük hogyan készíthetünk látványos, összetett, több színből álló színátmenetes jellegű képet, háttérképet pár pillanat alatt.

Lekerekített képek készítése egyszerűen

A képek lekerekítése Photoshop-ban nem teljesen egyértelmű feladat, főleg a kezdők számára, ezért ebben a videóban egy egyszerű lehetőséget nézünk meg a képek lekerekítésére.

Mátrix effekt készítése pár trükkel

Bár a Mátrix már egy régebbi film, azonban a "Mátrix effekt" elkészítése során pár hasznos Photoshop trükköt el lehet sajátítani, ezeket nézzük meg ebben a videóban.

Mentés képként egyetlen klikkel

Ebben a videóban a Photoshop egy nagyon hasznos újdonságát nézzük, amelynek a segítségével az eddiginél sokkal gyorsabban és egyszerűbben menthetünk el képként tetszőleges alakzatú grafikákat, rétegeket.

Mintaszöveg generálása a Photoshop-ban

A különböző grafikák készítésekor szükség van mintaszövegekre. Ilyenkor jól jön egy olyan megoldás, amivel a Photoshop-ban tudunk 1 klikkel generálni tetszőleges hosszúságú szövegeket. Ebben a videóban egy ilyen megoldást nézünk meg.

Mire jó, mit tud a Photoshop?

Mire jó, mit tud a Photoshop?

Miről lesz szó a Photoshop CC videóban, mire jó a Photoshop?

Ebben a videóban megnézzük, hogy miről lesz szó a Photoshop CC videóban, mire jó a Photoshop?

Munka a rétegekkel, rétegek átméretezése, elhelyezése

Ebben a videóban egy konkrét példán keresztül megnézzük a Photoshop-ban a rétegekkel történő munkát.

Művészi kép

Ebben a videóban egy művészi hatású képet készítünk a Photoshop segítségével.

Pdf-ből képek kinyerése egyszerűen

A Photoshop akkor is a segítségünkre lehet, ha képeket szeretnénk egyszerűen kinyerni egy pdf fájlból. Ebben a videóban megnézzük, hogyan lehet ezt végrehajtani.

Photopea, vagyis az online, telepítés nélküli Photoshop

A Photopea egy online, telepítés nélküli és ingyen használható Photoshop klón. Nagy mértékben hasonlít a Photoshop-ra és számos, a Photoshop-ból ismert hasznos funkció (pl. rétegek, réteg stílusok) megtalálható benne. Ráadásul a psd fájlokat is képes megnyitni, illetve psd formátumba is tud képeket menteni.

Photoshop 2019

Megjelent a Photoshop 2019, amely bár drámai változásokat nem, azért elég sok hasznos újdonságot hozott, amelyekkel mindenképpen ajánlott megismerkedni. Ezzel a videóval ezt gyorsan megteheted.

Photoshop CS4 bemutató videó

Ez a rövid videó a Photoshop CS4 oktató videónk bejelentő videója.

Photoshop CS6 - első ránézésre

Várhatóan milyen lesz a Photoshop CS6? Ha megnézed ezt a videót, akkor Te is megtudod!

Photoshop titkok, 2. rész - webdesign, 1. videó (bevezető gondolatok)

Ez a videó a Tanulj hatékonyan oktató videóval: Photoshop titkok, 2. rész - webdesign oktató videónk legelső videója, amely ismerteti, hogy mi lesz ennek az oktató anyagnak a témája.

Photoshop titkok, 2. rész - webdesign, 2. videó (munkakörnyezet beállítása)

Ez a videó a Tanulj hatékonyan oktató videóval: Photoshop titkok, 2. rész - webdesign oktató videónk második videója, amely a Photoshop webdesignhoz történő beállítását ismerteti.

Photoshop titkok, 2. rész - webdesign, 4. videó (képek optimalizálása webre)

Ebben a videóban megmutatjuk, hogy milyen fájl formátumokban menthetjük el a webre szánt képeinket, illetve hogy az egyes formátumok esetén milyen beállítások lehetségesek.

Photoshop titkok, 3. rész - 3D, ábrázolási rendszerek

Ez a videó a Tanulj hatékonyan oktató videóval: Photoshop titkok, 3. rész - 3D oktató videónk második videója, amely a 3D ábrázolási rendszerekbe ad betekintést.

Photoshop titkok, 3. rész - 3D, bevezető gondolatok

Ez a videó a Tanulj hatékonyan oktató videóval: Photoshop titkok, 3. rész - 3D oktató videónk legelső videója, amely ismerteti, hogy mi lesz ennek az oktató videónak a témája.

Photoshop titkok, 4. rész - speciális effektek bemutató videó

Ez a videó a "Photoshop titkok, 4. rész - speciális effektek" oktató videónk bemutató videója, vagyis részletesen ismerteti, hogy miről lesz szó ebben az oktató videóban.

Photoshop titkok, 6. rész - retusálás - bevezetés

Ez a videó a Tanulj hatékonyan oktató videóval: Photoshop titkok, 6. rész - retusálás oktató bemutató videója, amely ismerteti, hogy mi lesz ennek az oktató anyagnak a témája.

Photoshop titkok, 7. rész - vektorgrafika bemutató videó

Ez a videó a Tanulj hatékonyan oktató videóval: Photoshop titkok, 7. rész - vektorgrafika oktató videó bemutató videója, amely ismerteti, hogy mi lesz ennek az oktató anyagnak a témája.

Pontos pozíció és méret Photoshop-ban

A Photoshop-ot általában nem használjuk precíz munkákra, pontosan meghatározott méretekkel, de van rá mód, hogy pixel pontos méreteket, elrendezéseket alakítsunk ki. Hogyan? Azt nézzük meg ebben a videóban.

Psd elhelyezése egy másik psd-ben

A Photoshop-nak van egy nagyon hasznos funkciója, amellyel egy psd fájl elhelyezhetünk egy másikban. Ilyenkor ha módosul az a psd fájlt, amit egy másikban elhelyeztünk, akkor automatikusan módosul abban is, amiben elhelyeztük. Ez számos esetben jól jöhet, például egy weboldal design tervnél az ismétlődő részeket nagyon egyszerűen módosíthatjuk akár több tucatnyi fájlban is. Vagy ha van kép, fénykép, amin külön is dolgozunk, akkor nem kell minden alkalommal lecserélni abban a psd-ben, ahol felhasználjuk. (Ennek a videónak a hangja nem teljesen tökéletes, javítás várható!)

Reklámgrafika rétegmaszkkal

Ebben a videóban egy reklámgrafika készítése kerül bemutatásra, rétegmaszk segítségével.

Rétegek kezelése hatékonyan

A rétegek a Photoshop egyik legfontosabb eleme, gyakorlatilag elképzelhetetlen lenne a használatuk nélkül bármilyen munka. Éppen ezért nagyon fontos a hatékony használatuk, ezért ebben a videóban megnézünk rengeteg tippet a rétegek gyors és hatékony használatához.

Sin City

A Sin City egy képregénysorozat, melynek írója és rajzolója Frank Miller. A filmadaptációját Robert Rodriguez és Frank Miller közösen rendezte. A Sin City óta létezik a "Sin City effekt", ahhoz hasonlót készítünk el ebben a videóban, lépésről-lépésre bemutatva a szükséges műveleteket, egy egyszerű fényképből (Bruce Willis) kiindulva.

Szép, profi effektek pár klikkel

A Photoshop rengeteg szép és látványos képi effekt előállítására alkalmas, azonban sokszor ezeket nem annyira egyszerű előállítani. Most azonban egy olyan megoldást nézünk meg, ami pár klikkre egyszerűsíti a dolgunkat, ráadásul nem is kell érteni, hogy mit csinál a Photoshop.

Szövegbuborék

A különböző közösségi oldalakon (például IWIW, myVIP), interneten vagy éppen családi fotók esetében előfordulhat olyan igény, hogy egy szövegbuborékkal szeretnénk ellátni a fotóinkat. Hogy ezt miképpen tehetjük meg a Photoshop segítségével, azt mutatja be ez a videó.

Teljesen átlátszó részek másolása

Időnként előfordul, hogy egy olyan kép részletet akarunk kimásolni, amely egy részén teljesen átlátszó, egy részén pedig van valami. Ilyenkor ha kijelölünk olyan részt ami teljesen átlátszó, akkor a másolás során elveszik, csak az rész kerül kimásolásra, ahol van valami. Ez van hogy így nem megfelelő, ezért ennek a megoldására nézünk meg ebben a videót egy módszert.

Testfestés

Ebben a videóban a displace szűrő segítségével egy érdekes testfestés hatású képet készítünk a Photoshop-ban.

Több tízezer forintos effekt gyűjtemény ingyen

Bár a Photoshop számos ingyenes filter-t (szűrőt, effektet) kínál számunkra, azért van sok olyan, aminek az előállítása bonyolultabb, hosszasabb folyamat és a Photoshop eszközeinek komolyabb ismeretét kívánja meg. Szerencsére rengeteg kész effektet szerezhetünk be ingyen és pénzért is. Ebben a videóban egy olyan komplett effekt gyűjteményt (Nik Collection) nézünk meg, ami korábban 150 000, majd közel 50 000Ft volt, de most már ingyenes.

Tűzkarika

Ez az oktató videó a Photoshop titkok, 4. rész - speciális effektek oktató videó DVD részét képezi. Ebben a videóban azt mutatjuk meg, hogyan lehet tüzet készíteni, egy tűzkarika formájában.

Tűzkarika nagy lángokkal

Ez az oktató videó a Photoshop titkok, 4. rész - speciális effektek oktató videó DVD részét képezi. Ebben a videóban azt mutatjuk meg, hogyan lehet egy tűzkarikára még nagyobb tüzet varázsolni.

Új, hasznos eszközök

Ebben a videóban megnézzük a Photoshop CS5-ben és 6-ban is fellelhető új eszközöket.

Vista stílusú háttérkép

Ez az oktató videó a Photoshop titkok, 4. rész - speciális effektek oktató videó DVD részét képezi. Ebben a videóban megnézzük, hogyan lehet egy Windows Vista jellegű háttérképet készíteni.

Vonalkód

Ebben a videóban egy igen érdekes trükköt nézünk meg, amellyel egy vonalkódot készíthetünk el a Photoshop segítségével.

Weboldal grafika - bevezetés

A Photoshop a weboldal grafika készítésének egy nagyszerű eszköze, éppen ezért fontos részét képezi a Photoshop oktató videónknak. Ennek a bevezetőjét tekintheted meg ebben a videóban.