menü    videók      
Mit tanulnál?
Keresés:
videót kérek belépés regisztráció
 Termék tesztek, hírek, bemutatók  ✦  mobilok, okosórák, médialejátszók, stb.  ✦  kattints ide!
Szerezd meg az összes ingyen letölthető videót!

CSS

- oktató videók

A nagyon hasznos inline-block

Az inline-block tulajdonság érték kevésbé ismert és használt a CSS-ben, azonban bizonyos esetekben nagyon hasznos tud lenni, ezért célszerű megismerni és használni.

Bármilyen betűtípus használata weboldalakon, 1. rész

Különlegesebb betűtípusok weboldalakon történő használata esetén régebben valamilyen megkerülő megoldásra volt szükség, azonban manapság ez már nincs így, ezt nézzük meg ebben a videóban.

Bármilyen betűtípus használata weboldalakon, 2. rész

Az első részben megnéztük, hogy alapvetően hogyan használhatunk különleges betűtípusokat a weboldalakon, most azt nézzük meg, hogy miképpen tehetjük működőképessé minden böngészőben.

CSS animációk

A CSS animációk használatával anélkül készíthetünk szolidabb és egészen látványos animációkat, figyelemfelkeltő elemeket egy weboldalon, hogy képeket, Flash-t, vagy Javascript-et kellene használnunk. Ebben a videóban egy rövid betekintést teszünk a CSS animációk világába.

CSS3: több háttérkép beállítása egyetlen elemnek

A CSS3 lehetőséget ad arra, hogy egyetlen elemnek több háttérképet is beállítsunk, ezzel elkerülve a plusz HTML elemek használatát, ami igen hasznos tud lenni. Ezt nézzük meg ebben a videóban.

Design-ból CSS generálása

A CSS3 számos olyan formázási lehetőséget ad, amelyekkel az egyébként képek használatát igénylő grafikai elemek is előállíthatóak egyszerűen és később könnyen módosítható formában. Ebben a videóban egy olyan megoldást nézünk meg, amellyel egy klikkel készíthetünk a Photoshop-ban készített design-okból komplett CSS kódokat, anélkül, hogy nekünk egyetlen sor kódot kellene írnunk.

Elemek elforgatása, méretezése stb. CSS-el

A CSS transform lehetőséget ad arra, hogy elemeket elforgassunk, átméretezzünk stb., amelyekkel meglehetősen látványos dolgokat készíthetünk. Ebben a videóban megnézzük pontosan hogyan lehet ezt megoldani.

Görgetősáv átszínezése CSS segítségével

Ebben a videóban egy viszonylag kevesek által ismert dolgot nézünk meg, azt, hogy miképpen lehet CSS segítségével a böngésző görgetősávját átszínezni.

Képek formázása CSS segítségével

Ebben a videóban megnézzük, hogyan lehet a képeket látványosan formázni, árnyékkal, kerettel, lekerekítéssel, a CSS segítségével.

Kör és egyéb látványos alakzatok CSS-el

Kört és egyéb alakzatokat a CSS-ben alapvetően tudunk létrehozni, azonban egy ügyes trükk segítségével ez is megoldható. Hogyan? Azt nézzük meg ebben a videóban!

Lapozható képgaléria - CSS elkészítése

Ebben a videóban egy érdekesebb, CSS alapú lapozható képgaléria CSS részét készítjük el.

Lapozható képgaléria - HTML elkészítése

Ebben a videóban egy érdekesebb, CSS alapú lapozható képgaléria HTML részét készítjük el.

Látványos alakzatok CSS-ben, egyszerűen

A clip-path lehetőséget ad arra, hogy tetszőleges alakzatokat (pl. kör, csillag, sokszög) alakítsunk ki meglehetőségen egyszerűen, lényegében tetszőleges elemekből. De valójában bármilyen alakzat kialakítható vele. Hogyan? Azt nézzük meg!

Lekerekített gomb készítése árnyékkal, képek nélkül

Ebben a videóban megnézzük, hogyan készíthetünk egy lekerekített gombot, ami még némi árnyékkal is rendelkezik HTML és CSS segítségével, képek használata nélkül.

Lenyíló menü

Ebben a videóban megnézzük, hogyan lehet HTML és CSS segítségével, Javascript használata nélkül egy lenyíló menüt készíteni.

Meglátogatott linkek jelzése

Ebben a videóban megnézzük, hogyan lehet jelezni a felhasználóknak, hogy egy linkre már kattintottak, vagyis a linkhez tartozó oldalt már meglátogatták.

Mindig látható menük, bannerek, tartalmak

Nagyon hasznos tud lenni weboldalakon az, ha bizonyos tartalmak, például menük, bannerek, vagy egyebek mindig láthatóak, függetlenül attól, hogy a weboldalon mennyire görgetünk le. Éppen ezért ebben a videóban megnézzük hogyan lehet ilyet megvalósítani CSS-sel.

Parallax effekt készítése

A parallax effekt a weboldal scrollozása (görgetése) során használható nagyon látványos effekt. Sokkal látványosabban tudjuk ugyanazt bemutatni, mint egyébként. Ebben a videóban megnézzük hogyan lehet megvalósítani.

Photoshop réteg stílusok CSS-el

Ebben a videóban egy weboldalt nézünk meg, ami lehetőséget ad arra, hogy a Photoshop-hoz hasonló réteg stílusokat használjunk a weboldalakon, anélkül, hogy egyetlen sor kódot kellene írjunk, illetve képeket használnunk.

Színátmenetek készítése CSS-el, képek nélkül

Ebben a videóban egy valós példán keresztül (ami egy gomb) megnézzük, hogyan lehet a CSS-el könnyen módosítható színátmeneteket készíteni.

Színátmenetes szöveg készítése képek nélkül, CSS segítségével

Ebben a videóban megnézzük, hogyan lehet színátmenetes szöveget készíteni, úgy, hogy az továbbra is szöveg maradjon, ne kelljen képből kivágni.

Szöveg elmosása CSS3-mal

A CSS3 lehetőséget ad arra, hogy szövegekre látványos elmosás effektet alkalmazzunk, képek használata nélkül. Ezt nézzük meg ebben a videóban.

Szöveg kijelölések háttérszíne, színe

Ebben a videóban egy érdekes és kevésbé ismert CSS lehetőséget nézünk, ami lehetővé teszi, hogy a szöveg kijelölések háttér, színét beállítsuk.

Szövegek másolásának, kijelölésének letiltása weboldalon

Ebben a videóban megnézzük, hogyan lehet egy weboldalon letiltani a szövegek kijelölését és másolását.

Változók a CSS-ben

A változók a CSS-ben megkönnyítik a munkát, lehetővé teszik értékek (pl. színek) könnyű módosítását, illetve áttekinthetően, egy helyen kezelhetjük a különböző beállításokat, formázásokat. Hogyan? Azt nézzük meg ebben a videóban.