menü    videók      
Mit tanulnál?
Keresés:
videót kérek belépés regisztráció
 Termék tesztek, hírek, bemutatók  ✦  mobilok, okosórák, médialejátszók, stb.  ✦  kattints ide!
Szerezd meg az összes ingyen letölthető videót!

Javascript

- oktató videók

Javascript alapismeretek, 2. rész - érdekesebb feladatok

Ez az oktató videó a weblap készítés 5. rész - Javascript alapismeretek, 2. rész videónkból mutatja be az érdekesebb gyakorló feladatokat.

Jobb egérkattintás letiltása

Ebben a videóban azt nézzük meg, hogy egy weboldalon hogyan lehet a jobb egérkattintásra megjelenő menüt letiltani.

Kép nagyítás, kép galéria weboldalakon, lightbox segítségével

Ebben a videóban megnézzük, hogy milyen lehetőségek vannak a kis méretű képek eredeti méretben való megtekintésére, az új ablakok nyitása helyett, illetve profi képgalériák készítésére.

Látványos szöveg és kép tippek a weboldaladon, egyszerűen

Ebben a videóban azt nézzük meg, hogy miképpen készíthetsz egyszerűen a weboldaladon látványos szöveg és kép tippeket, pár perc alatt.

Másolás, kivágás vágólapra Javascript-tel

Hasznos apróság tud lenni a felhasználóknak, ha bizonyos szövegeket másolhatóvá, kivághatóvá teszünk egyetlen gombnyomással. Ebben a videóban egy kész megoldást nézünk meg erre.

Spam védelem weboldalakon email címeknek

Az internet és az elektronikus levelezés egyik nagy problémája a kéretlen emailek (spamek). Weboldal tulajdonosként törekedni kell arra, hogy a felhasználóink közzétett email címeit ne gyűjthessék össze könnyedén, automatizálva. Erre nézünk meg egy módszert.

SweetAlert - látványos üzenet ablakok egyszerűen

A SweetAlert a hagyományos Javascript alert üzenet ablakot váltja ki. De nem csak azt, mert rengeteg más jellegű és tartalmú üzenet ablak is készíthető vele rendkívül egyszerűen (például megerősítést kérő ablak, vagy HTML tartalmú, vagy képet tartalmazó, stb.). Ha üzenetek megjelenítéséről van szó, akkor egy ideális megoldás.

Tippy - magyarázó buborékok (tooltip) készítése egyszerűen

A buborék tippek hasznosak tudnak lenni számos esetben. Ilyen magyarázó buborékot HTML-lel is elő lehet állítani, de ha testreszabható, szép megoldásra van szükségünk, akkor mást kell keresnünk. Egy ilyen megoldás a Tippy, amely egy rendkívül funkciógazdag, alapból is kellemes megjelenésű megoldás. De teljesen át is alakítható, hogy illeszkedjen a weboldal megjelenéséhez.

Üzenet ablakok

A Javascript lehetőséget ad a látogatókkal való kommunikációra üzenet ablakok segítségével is. Ebben a videóban megnézzük, hogy a Javascript-ben milyen üzenet ablakokat használhatunk és hogyan működnek.