menü    videók      
Mit tanulnál?
Keresés:
videót kérek belépés regisztráció
 Termék tesztek, hírek, bemutatók  ✦  mobilok, okosórák, médialejátszók, stb.  ✦  kattints ide!
Szerezd meg az összes ingyen letölthető videót!

Hasznos eszközök

- oktató videók

Adobe Experience Design

Az Experience Design az Adobe alkalmazások, weboldal design-ok, prototípusok megtervezésének egy hatékony eszköze. Gyorsan és hatékonyan készíthetjük el vele a design terveket és működő prototípusokat. Jelenleg még fejlesztés alatt áll, de már használható, ezért nézzük meg mit tud!

Betöltés animáció készítése egyszerűen

Weboldalak vagy programok készítése során időnként szükség lehet valamilyen visszajelzésre, hogy az adott weboldal vagy program valamilyen műveletet végez, így várni kell. Ilyenkor ezt ajánlott jelezni a felhasználóknak, valamilyen módon, például egy animációval, ennek a készítését nézzük meg most.

Blisk - a legjobb böngésző weboldalak készítéséhez

A Blisk egy olyan böngésző, amely kifejezetten weboldalak készítéséhez készül. Számos olyan funkcióval rendelkezik, amely megkönnyíti és felgyorsítja a weboldalak készítését, így a használata kifejezetten előnyös, ezért ebben a videóban megismerkedünk vele.

Chrome DevTools - a webfejlesztés hatékony, nélkülözhetetlen eszköze - 1. rész

A Chrome-ban beépítve elérhető DevTools rendkívül hasznos tud lenni a weboldalak készítéséhez, nagy mértékben segíti a hibák felderítését, lehetővé teszi a weboldal módosítását, anélkül, hogy a forrás fájlokat módosítanánk és még tonnányi hasznos funkciót ad. Az ismerete mondhatni kötelező azoknak, akik a Chrome-t használják elsődleges böngészőként a webfejlesztés során.

Csak a CSS újra töltése

A weboldalak készítése során gyakran újra kell tölteni az oldalt, hogy lássuk a munkánk eredményét. Ez alapvetően nem okoz problémát, viszont vannak esetek, amikor pl. Javascript-tel állítunk elő valamilyen tartalmat, vagy például egy űrlappal több lépésben és ilyenkor az oldal újratöltésével ezek elvesznek. Ez esetben viszont a kérdéses dolgokat problémás formázni, hiszen a CSS módosítások eredményéhez újra elő kell állítanunk a tartalmakat, oldal részeket. Ennek az elkerülésére nézünk meg ebben a videóban egy olyan böngésző kiegészítőt, amelynek a segítésével csak a CSS újra tudjuk tölteni, a teljes frissítése nélkül.

Emmet - HTML és CSS kódok írása villámgyorsan

A weboldalak kódjainak írását a megfelelő eszközök nagyon fel tudják gyorsítani. Egy ilyen eszköz az Emmet, amely lényegében egy bővítmény és számos kódszerkesztőhöz, fejlesztő környezethez elérhető (pl. NetBeans). Az Emmet a HTML és CSS kódok írását rendkívüli mértékben felgyorsítja, jóval kevesebb gépelést tesz lehetővé, így a használata alapvető. Ebben a videóban megnézzük hogyan kell telepíteni, használni.

Hozzászólás beküldés lehetőségének megvalósítása egyszerűen, villámgyorsan

Időnként szükség lehet arra, hogy weboldalunkon biztosítsuk a hozzászólás lehetőségét. Vannak esetek amikor ez nem megvalósítható könnyen, ilyenkor jól jön egy kész megoldás, amellyel pár perc alatt akár egyszerű HTML oldalakon is tudjuk biztosítani a hozzászólás lehetőségét. Ebben a videóban egy ilyen megoldást nézünk meg.

Ingyen domain a weboldaladhoz

A domain regisztráció hagyományosan nem ingyenes, azonban van amikor jól jönne egy ingyenes domain regisztráció. Ebben a videóban azt nézzük meg, hogyan regisztrálhatunk tetszőleges domain neveket ingyen.

Interaktív térkép weboldalakra (Google Maps)

Térképeket sok weboldalon találunk, főleg a kapcsolati oldalakon, viszont ezek többnyire statikus képek. Éppen ezért megnézzük, hogyan használhatunk interaktív térképeket, a Google Maps segítségével.

Mennyire biztonságos a weboldalad?

Weboldalak esetén a biztonság nagyon fontos, ezért ebben a videóban megnézünk egy olyan eszközt, amellyel egyszerűen, automatizálva ellenőrizhetjük, hogy egy weboldal mennyire biztonságos, mik a problémás részek, amelyeket javítani kell.

Milyen betűtípus ez?

Talán veled is előfordult már, hogy megláttál valahol egy jó betűtípust, amit szerettél volna használni, de nem tudtad megállapítani, hogy mi a neve. Ebben a videóban megmutatjuk, hogyan derítheted ki ezt.

Mintaképek készítése weboldalakra, villámgyorsan, egyszerűen

Weboldalak készítése során gyakran van szükség különböző méretű, témájú mintaképekre, amelyek a valódi képeket helyettesítik, amíg azok nem állnak a rendelkezésünkre. Ezek beszerzése, méretre szabása időigényes, ezért most egy olyan megoldást nézünk meg, amivel pár pillanat alatt megoldhatjuk ezt.

Mit csinálnak a látogatók a weboldaladon? A Smartlook megmutatja!

A weboldalak esetén nagyon fontos tudni, hogy mennyire jól átlátható, mennyire könnyen találják meg a látogatók a számukra fontos dolgokat, információkat. Egy értékesítéssel foglalkozó weboldal esetén pedig egyenesen kritikusan fontos. A Smartlook ehhez kínál egy nagyon jó megoldást, ugyanis felveszi, hogy a látogatók mit csinálnak az adott weboldalon és később egy videó formájában visszanézhetjük. Így nagyjából azt látjuk, mintha ott lennénk mi is és néznénk, hogy mit csinál a tesztalany.

Ötletes online weblap szerkesztő

Ebben a videóban egy olyan eszközt nézünk meg (scratchpad.io), ami lehetővé teszi, hogy egyszerűen kipróbálj HTML és CSS kódokat, vagy másokkal megoszd, hogy megnézhessék, vagy éppen hibát keressenek benne, javíthassák.

Tesztelés több böngészőben egyszerűen, programok telepítése nélkül

A weboldalak tesztelése különböző böngészőkben a weblap készítés egy igen fontos, kihagyhatatlan lépése, ami időnként azért problémát tud okozni. Ezért most megnézzük, hogy lehet tucatnyi böngésző telepítése nélkül ellenőrizni a weboldalunkat.

Weblapok készítése egyszerűbben a Firebug használatával

A Firebug a Firefox böngésző egyik kiegészítője, amit ha egyszer használunk, akkor nem értjük, miért is nem használtuk eddig, annyira hasznos és fontos segédeszköz. Éppen ezért ebben a videóban megvizsgáljuk, hogyan segít a weboldalak készítésénél.

Weboldalak jelentős felgyorsítása

A weboldalak gyorsasága, gyors letöltődése, megjelenése a böngészőben nagyon fontos, hiszen a látogatók jellemzően nem türelmesek, nem szeretnek hosszú másodpercekig, tíz másodpercekig várni, míg egy weboldal megjelenik a böngészőben. Valamint keresőoptimalizálási szempontból is fontos, hogy egy weboldal gyors legyen. Ezért ebben a videóban megnézünk egy szolgáltatást, amely megmondja miket kell változtatnunk a weboldalunkon, hogy az gyorsabb vagy éppen sokkal gyorsabb legyen.