menü    videók      
Mit tanulnál?
Keresés:
videót kérek belépés regisztráció
 Termék tesztek, hírek, bemutatók  ✦  mobilok, okosórák, médialejátszók, stb.  ✦  kattints ide!
Szerezd meg az összes ingyen letölthető videót!

Programok weboldalak készítéséhez

- oktató videók

A legjobb ingyenes program weboldalak készítéséhez

Weboldalak készítéséhez, HTML és CSS, illetve Javascript kódok írásához rengeteg program használható, ingyenes és fizetős is. Most megnézzük a legjobb ingyenes programot (Netbeans), ami jelenleg elérhető és nagymértékben segíti a weboldalak készítését, kódok írását.

Aptana letöltése, telepítése, project-ek használata

Ebben a videóban megnézzük az Aptana kódszerkesztő letöltését, telepítését, project-ek létrehozását és a fájlok importálását a project-be.

Online weboldal szerkesztő

Ebben a videóban egy olyan weboldalt ismerünk meg, amellyel weboldalakat készíthetünk, kódokat írhatunk és azokat könnyen tovább küldhetjük majd más is szerkesztheti, új példányt készíthet belőle. Így könnyen és gyorsan ki tudunk próbálni egy-egy ötletet, vagy prezentálhatunk egy problémát.

TweakStyle, a hatékony weboldal szerkesztő

A TweakStyle egy olyan weboldal, forráskód szerkesztő, amely egy időben ad lehetőséget a kód szerkesztésére és a weboldal megtekintésére. Ezen kívül automatikusan láthatjuk a változtatások eredményét és könnyedén megtalálhatjuk a CSS kódokban az adott elemhez tartozó formázásokat és módosíthatjuk is.

Weboldal készítés az Aptana 3-mal

Az Aptana remek eszköz weboldalak készítéséhez, HTML, CSS és Javascript kódok írásához, ráadásul ingyen letölthető, használható. Ezért ebben a videóban megnézzük a legfontosabb tulajdonságait, szolgáltatásait.

Weboldal módosítása anélkül, hogy ténylegesen módosítanánk

Ebben a videóban megnézzük, hogy a Chrome böngészővel hogyan lehet tetszőleges weboldalakat módosítani (pl. CSS-t, HTML-t) akkor is, ha nincs hozzáférésünk. Vagy éppen csak ki akarunk próbálni valamit a saját weboldalunkon, de azt szeretnénk, hogy a módosítások csak a saját számítógépünkön legyenek érvényesek.

Weboldalak automatikus frissítése módosításnál

A weboldalak készítése, kódok írása során rendszeresen át kell váltanunk a böngészőre, hogy megnézzük a munkánk eredményét. Ez viszonylag jelentős időt felemészthet és azért fárasztó, zavaró is egy idő után. Szerencsére van arra megoldás, hogy anélkül lássuk a módosításaink eredményét, hogy a böngészőre át kellene váltanunk és még frissítenünk is. Gyakorlatilag ahogy írjuk a kódjainkat (legyen az HTML, CSS, Javascript) úgy frissül automatikusan a böngészőben a weboldal. Hogyan oldható meg ez egyszerűen? Azt nézzük meg ebben a videóban.

Weboldalak készítése villámgyorsan az ingyenes Brackets kódszerkesztővel

Ebben a videóban az ingyenes Brackets kódszerkesztővel ismerkedünk meg, amellyel villámgyorsan, kevesebb munkával és egyszerűbben készíthetünk weboldalakat.