menü    videók      
Mit tanulnál?
Keresés:
videót kérek belépés regisztráció
 Termék tesztek, hírek, bemutatók  ✦  mobilok, okosórák, médialejátszók, stb.  ✦  kattints ide!
Szerezd meg az összes ingyen letölthető videót!

Szövegszerkesztők, konvertálók

- oktató videók

A legjobb pdf (és egyéb) olvasó

Az Adobe Reader sokak által ismert és használt program a pdf fájlok megjelenítéséhez. Sajnos azonban az idők során indokolatlanul nagyra hízott és lelassult a működése (különösen gyengébb gépeken), ezért ebben a videóban egy olyan ingyenes programmal ismerkedünk meg, amely igen kis méretű, rendkívül gyors és minimális a gépigénye, ezért gyengébb gépeken is gyorsan működik. Ezen kívül nem csak a pdf, hanem az epub, mobi, xps, djvu, chm, cbz és cbr formátumokkal és elbír.

A legjobb szöveg és kódszerkesztési tippek

A megfelelő módszerek, technikák alkalmazásával a szöveg és kódszerkesztés gyorsabbá és hatékonyabbá tehető. Ebben a videókat megnézzük a legjobb szöveg és kódszerkesztési tippeket, amelyek a legtöbb szöveg és kódszerkesztőben használhatók (pl. Word, NetBeans, Notepad++).

Foxit Reader - profi pdf olvasó remek funkciókkal

A Foxit Reader egy nagyon jól használható, számos hasznos funkciót (mint például szöveg kiemelés, szöveg, megjegyzés hozzáadás) kínáló ingyenes pdf olvasó. Ehhez egy modern, kellemes felhasználói felületet ad, így a használata megfontolandó.

GoldenSectionNotes - formázható jegyzetek, feljegyzések egyetlen helyen

A GoldenSectionNotes korábban fizetős program volt, amelynek a legolcsóbb változata kb 15 000Ft. Most már ingyen beszerezhető és érdemes is egy próbát tenni vele, ha szeretnéd a jegyzeteidet átlátható formában tárolni és a szövegeket pl. a Word-ben megismert módon formázni. Mindezt egy átlátható, egyszerű és magyar felületen.

Icecream PDF Editor - a legjobb ingyenes pdf szerkesztő

Az Icecream PDF Editor jelenleg a legjobb ingyenes pdf szerkesztő és ténylegesen szerkesztő, tehát lehetséges a szövegek átírása, törlése, hozzáadása is, nem úgy mint az egyéb ingyenes pdf szerkesztőknél általában. De alakzatok, képek is használhatók és persze szövegek kiemelése, aláhúzása, áthúzása is lehetséges, valamint könyvjelzők is használhatók. Nem mellékesen a színek is beállíthatók, még a szövegeknél is, sőt, a szövegeknél betűméret, típus, stb. is beállítható.

Így gépelhetsz sokkal gyorsabban és sokkal kevesebbet

Ebben a videóban megnézzük, hogyan gépelhetünk sokkal gyorsabban, gépelhetünk be rengeteg szöveget pár betű beírásával, vagyis hogyan gépelhetünk jelentősen kevesebbet és gyorsabban gépelve, bármilyen programban (akár Word, Skype, bármi). Ehhez a Text Expander Phrase Express és a Typing Assistant programokat használjuk.

Képből szöveg ingyen (OCR)

Időnként szükségünk lehet arra, hogy a képeken lévő szövegeket valódi, szerkeszthető szöveggé alakítsuk. Ezt általában fizetős programokkal tehetjük meg, azonban vannak ingyenes szolgáltatások, amelyeket még csak telepíteni sem kell. Ilyeneket ismerhetsz meg ebben a videóban.

Markdown szövegszerkesztés (az ingyenes Typora-val)

A markdown egy speciális szöveg formátum, amely lehetővé teszi a formázott (félkövér, dőlt, címsor, lista, stb.) szövegek gyors begépelését, még egér nélkül is. A Typora egy ingyenes markdown szövegszerkesztő, amely képes menteni pdf, docx, weboldal, stb. formátumokban is. Ebben a videóban megnézzük hogyan kell vele markdown szövegeket írni.

Nem szöveg szöveggé alakítása pár kattintással

Az ABBYY Screenshot Reader akkor nagyon hasznos, ha szeretnénk egy olyan szöveget másolni, ami nem konkrétan szöveg, hanem például egy képen lévő szöveg. Rövid szöveget ugyan be lehet gépelni, de kicsit is hosszabb szöveg már több munkával jár és nincs is rá szükség, mert az ABBYY Screenshot Reader-rel megoldható pár kattintással. Hogyan? Azt nézzük meg ebben a videóban.

Pdf készítése bármiből

Hasznos lehet, ha tudjuk hogyan készíthetünk pdf fájlokat, ezért ebben a videóban megnézzük, hogyan lehet bármiből pdf-et készíteni az ingyenes PDFCreator használatával.

Profi pdf szerkesztő ingyen

Ingyenes pdf-be konvertáló program rengeteg van, de pdf szerkesztő nincs. Amik vannak azok is erősen korlátozott funkciókkal rendelkeznek, így akinek tényleg használható pdf szerkesztő kell, az kénytelen fizetni érte. Legalábbis eddig kénytelen volt, ugyanis a Soda PDF nevű pdf szerkesztőt most gyakorlatilag ingyen (300Ft-ért) megszerezheti bárki. Hogyan? Azt nézzük meg ebben a videóban! (Figyelem! Korlátozott ideig szerezhető be ingyen!)

Simplenote - ingyenes, egyszerű program jegyzeteléshez, minden eszközön, rendszeren

A Simplenote egy program, amellyel a jegyzeteinket egyetlen helyen tárolhatjuk és elérhetjük egy böngészőből is. De minden fontos rendszerre (Windows, Mac, Linux) van külön program és minden népszerű mobil eszközre (Android, iOS) alkalmazás is. Nagy előnye, hogy jelenleg teljesen ingyenes és korlátlanul használható, a felülete egyszerű, jól használható. Mindenképpen érdemes egy próbát tenni vele.

Szövegek előállítása és formázása gépelés nélkül

Hosszú szövegeket gépelni sokan nem szeretünk, illetve nem is mindenki tud gyorsan gépelni, így nekik különösen hasznos lesz ez a videó. Ugyanis ebben a videóban megnézzük, hogyan lehet diktálva, a beszédből szöveget készíteni, egy ingyenes megoldással. Sőt, nem csak szöveget készíteni, hanem a Word-ből megismert módon formázni is, szintén beszéddel.

Uncolored - egy ügyes szövegszerkesztő

A Windows jegyzettömb és a szokásos egyszerű szövegszerkesztők legtöbb esetben nem adnak lehetőséget a Word és hasonló szövegszerkesztőkben elérhető formázásokra (mint például félkövér, dőlt, lista, stb.). Az Uncolored ingyenes szövegszerkesztő azonban erre is ad lehetőséget, ráadásul egyszerre több szöveges fájlt is nyitva tarthatunk és lapokkal válthatunk köztük. Sőt, automatikusan képes tartalomjegyzéket létrehozni, amelyben az egyes címekre kattintva eljuthatunk a kérdéses részhez.

UV Outliner - jegyzetek, ötletek, teendők kézben tartása egyszerűen

Az UV Outliner egy olyan program, amellyel jegyzetek, ötletek, teendők jegyezhetők fel és rendszerezhetők, akár fa szerkezetben, több oszlopos formában is. A szövegek formázhatók is természetesen.

Windows Jegyzettömb helyett

A Windows Jegyzettömb egy rendkívül leegyszerűsített szövegszerkesztő, amely alapvetően használható, de számos művelet, funkció hiányzik belőle. Így a használata nem kényelmes és körülményes. Szerencsére számos ingyenes jegyzettömb jellegű program áll a rendelkezésünkre, köztük a Notepad++, amely az egyik legjobb, legnépszerűbb. A Notepad++-szal a szöveges fájlok szerkesztése sokkal kényelmesebb és gyorsabb, számos hasznos funkciót kínál. Ezért mindenképpen célszerű a Jegyzettömb helyett használni.

WordExpander - gépelés helyett írj be pár betűvel hosszú szövegeket

Az ingyenes WordExpander egy igen hasznos program, amellyel pár betű beírásával sokkal hosszabb szövegeket állíthatunk elő (akár több oldalasat is). Nagyon hasznos akkor is, ha vannak olyan szövegek, amiket gyakran be kell gépelnünk, mert sok időt megspórolhatunk azzal, ha a teljes szöveg helyett csak pár betűt kell beírunk.