menü    videók      
Mit tanulnál?
Keresés:
videót kérek belépés regisztráció
 Termék tesztek, hírek, bemutatók  ✦  mobilok, okosórák, médialejátszók, stb.  ✦  kattints ide!
Szerezd meg az összes ingyen letölthető videót!

Egészség

- oktató videók

A folyamatos ülés káros hatásainak csökkentése

A folyamatos ülés az egészségre kifejezetten káros, ezért a rendszeres pihenők beiktatása nagyon fontos, azonban erről hajlamosak vagyunk megfeledkezni. Ebben a videóban egy olyan ingyenes Android alkalmazást nézünk meg, amely rendszeresen figyelmeztet a pihenők kezdetére, illetve a pihenők végére is.

A számítógépek káros hatásainak csökkentése

A naponta sok órányi, tartós számítógép használatnak hosszabb távon számos káros hatása lehet. Ezeket a káros hatásokat nagy mértékben csökkenthetjük a megfelelő mennyiségű és hosszúságú szünetek tartásával. Azonban ezeket a szüneteket a munkába merülve sokszor nem egyszerű betartani, erre nézünk meg most egy jó segítséget (ami az ingyenes Workrave).

EyeLeo - védd az egészséged és a szemed, amikor a számítógép előtt vagy

A naponta sok órányi, tartós számítógép használatnak hosszabb távon számos káros hatása lehet az egészségünkre és a szemeink egészségére is. Ezeket a káros hatásokat nagy mértékben csökkenthetjük a megfelelő mennyiségű és hosszúságú szünetek tartásával. Azonban ezeket a szüneteket a munkába merülve sokszor nem egyszerű betartani, erre nézünk meg most egy jó segítséget az ingyenes EyeLeo személyében.

Így kímélheted a szemed az ingyenes F.lux-szal

Az ingyenes F.lux azoknak lehet segítség, akik sokat ülnek a számítógép előtt és szeretnék a szemüket a lehető legjobban kímélni. A F.lux automatikusan hozzáigazítja a monitort az aktuális fényviszonyokhoz, ami azt eredményezi, hogy erős fényben is jól látható lesz és gyengébb fényben, vagy este világítás mellett nem "égeti ki" a szemed a monitor fénye, illetve színe.

Ingyenes betegséglexikon

Ebben a videóban egy ingyenes betegséglexikonnal ismerkedünk meg, amely elérhető Android és Windows rendszerű eszközökre is (pl. mobiltelefon). Ez a lexikon betegség és tünet szerint tartalmazza az egyes betegségeket, problémákat, természetesen kereshető formában. Internet sem szükséges a használatához.

Káros az egészségedre amit eszel, vagy sem?

Manapság az élelmiszerekben a gyártók seregnyi adalék és segédanyagot alkalmaznak, amelyek között sok olyan van, amiknek igazából semmi keresnivalójuk nem lenne az élelmiszerekben és a rendszeres fogyasztásuk nem igazán ajánlott. Melyek ezek az adalékanyagok, melyik mire jó az élelmiszerekben, miket kerülj el? Ha megnézed ezt a videót, akkor már pontosan tudni fogod!

Káros kozmetikumok, tisztálkodószerek - így kerüld el!

Nincs olyan, aki ne kerülne kapcsolatba valamilyen tisztálkodószerrel, kozmetikummal, hiszen mindenki mos kezet, fürdik, de a legtöbben ennél több kozmetikummal kapcsolatba kerülnek. Pontosan mi van ezekben, hogyan kerülhetjük el azokat, amelyekben káros anyagok vannak? Ebben a videóban megnézzük!

Pomodoro - dolgozz hatékonyabban!

A Pomodoro egy olyan technika, amellyel a számítógépes vagy egyéb (leginkább szellemi, ülő) munkákat hatékonyabban, gyorsabban, a feladatra lehető legjobban fókuszálva végezhetjük. Tehát mindenképpen érdemes egy próbát tenni vele, ezért ebben a videóban megnézzük, hogy pontosan miről van szó és hogyan alkalmazhatjuk.

SunsetScreen - szemek kímélése és jobb alvás

A SunsetScreen egy olyan ingyenes program, amely két módon segít megőrizni az egészségünk. Egyrészt lehetővé teszi a fényerő és a színhőmérséklet szabályozását (kéktől sárgáig) a nappali és esti fény mellett külön. Másrészt csökkenthető vele a szemmel nem annyira látható, de jelen lévő kék árnyalatú fény kibocsátása a monitorból, kijelzőből, amely a lefekvés előtti időszakban kifejezetten hátrányos a jó minőségű alvásra nézve, így kerülendő. Ez is szabályozható külön a nappali és esti időszakra vonatkozóan.