menü    videók      
Mit tanulnál?
Keresés:
videót kérek belépés regisztráció
 Termék tesztek, hírek, bemutatók  ✦  mobilok, okosórák, médialejátszók, stb.  ✦  kattints ide!
Szerezd meg az összes ingyen letölthető videót!

Android

- oktató videók

A legegyszerűbb vezetéknélküli, wifi fájl küldő Android-ra

A fájlok átküldése mobilról, vagy a mobilra alapvetően USB-n keresztül megy, de számos megoldás van, amellyel megoldható vezetnék nélkül is. Ebben a videóban az ingyenes WifiDroid-dal ismerkedünk meg, amellyel egyszerűen és villámgyorsan küldhetünk át fájlokat a számítógépre, vagy számítógépről a mobilra wifin keresztül. Ezen kívül természetesen törölhetünk, átnevezhetünk fájlokat, mappákat.

A legjobb ébresztő, emlékeztető alkalmazás Android-ra

Android-ra rengeteg ébresztő, emlékeztető alkalmazás létezik, most egy olyat nézünk meg, ami a rengeteg extra funkciójával, széleskörű beállítási lehetőségeivel talán a legjobbnak mondható.

Alacsonyabb telefonszámla? Így lehetséges!

Főleg az előfizetéses telefonokkal könnyű nagyobb telefonszámlát csinálni szinte észrevétlenül, ezért ebben a videóban megnézzük hogyan lehet jobban kézben tartani a telefonszámlánkat, elkerülve a tízezres telefonszámlákat.

Alkalmazások (apk fájlok) letöltése Android-ra, telepítés helyett

Android-ra alkalmazásokat a Google Play-ről egyszerűen telepíthetünk, de vannak esetek, amikor letölteni szeretnénk, nem telepíteni. Alapesetben erre nincs mód, de azért megoldható. Hogyan? Arról lesz szó ebben a videóban.

Alkalmazások indítása sokkal egyszerűbben és gyorsabban

Ebben a videóban egy nagyon hasznos alkalmazást (Smart Taskbar) nézünk meg Android tablet-ekre és mobilokra, amelynek a segítségével gyorsabban és egyszerűbben indíthatunk el alkalmazásokat, akkor is, ha éppen egy másik alkalmazásban vagyunk.

Android alkalmazások készítése könnyen

Mindig is tudni szeretted volna hogyan készíthetsz Android-ra alkalmazásokat, de nem vagy birtokában a megfelelő ismereteknek? Ebben a videóban megmutatjuk hogyan készíthetsz saját alkalmazásokat, amelyeket aztán könnyedén telepíthetsz Te vagy bárki más. Sőt, akár a Google Play-en is közzéteheted könnyedén, vagy a hirdetésekkel pénzt is kereshetsz.

Android alkalmazások, játékok számítógépen

Ebben a videóban azt nézzük meg hogyan lehet Android alkalmazásokat, játékokat számítógépen, Windows-on futtatni. Ennek a nyilvánvaló előnye, hogy sokkal nagyobb kijelzőn használhatjuk az alkalmazásokat, ha ki akarunk próbálni valamit akkor nem muszáj a telefonunkra, tablet-ünkre telepíteni és nem kell tartanunk attól hogy lemerül. ÉS természetesen nem szükséges Android-os eszköz az alkalmazások használatához.

Android gyorsítása, takarítása

Mint a többi operációs rendszer esetében (pl. Windows), úgy az Android-nál is előfordulhat, hogy idővel egyre több szemét gyűlik össze, amelyek tárolóhelyet vagy memóriát foglalnak, lassítják az Android működését. Ilyenkor jól jön egy olyan alkalmazás (Clean Master), amellyel a feleslegessé vált szeméttől könnyedén megszabadulhatunk, vagy éppen segít megtalálni a nem használt alkalmazásokat, nagy fájlokat, egyéb, a rendszert lassító és teleszemetelő alkalmazásokat. Egy ilyet nézünk meg ebben a videóban.

Android-os telefonok használata Wi-Fi csatlakozási pontként

Az Android-os eszközök, telefonok lehetőséget adnak arra, hogy pl. a mobil internetet felhasználva Wi-Fi hozzáférési pontként üzemeljenek, így internetet szolgáltatva a Wi-Fi képes eszközök számára. Ezt a lehetőséget mutatja be ez a videó.

Egyedi felhasználói felület Androidra, vagyis a launcher

Az Android egyik hasznos funkciója, hogy a felhasználói felület (tehát amit látunk ikonok, ikonok száma egy oldalon, elemek, azok elrendezése, funkciói, stb.) tetszőlegesen átalakítható. Ezt a mobil gyártók gyakran meg is teszik és az eredmény van hogy nagyon jó, máskor viszont kevésbé. Szerencsére számos más felhasználói felület (vagyis launcher) ingyen letölthető a Google Play-ről, amelyek a mobillal kapott felületnél gyakran nagyságrendekkel jobbak. Nézzük meg hogyan kell ezeket használni.

Facebook Lite

Gyakran használod a mobilodon a Facebook-ot? Akkor biztos észrevetted már, hogy az Android-ra elérhető Facebook alkalmazás nem túl erőforrás takarékos, ami miatt jogosan sok kritika is éri. Ez mostantól nem lesz probléma, mert elérhetővé vált a Facebook Lite alkalmazás, amely sokkal jobban bánik az erőforrásokkal, sokkal kevésbé jelent megterhelést a mobiloknak (főleg gyengébb telefonok esetén). Ebben a videóban megismerkedünk vele.

Fast Finder - villámgyors kereső Android-ra

A Fast Finder egy ingyenes, villámgyors kereső alkalmazás Android-ra, amely képes keresni fájlok, alkalmazások és beállítások között. A használatával gyorsan és egyszerűen megtalálhatunk bármit a mobiltelefonokon és egyéb eszközökön.

Files Go - felesleges fájlok és alkalmazások törlése egyszerűen

Mint a többi operációs rendszer esetében (pl. Windows), úgy az Android-nál is előfordulhat, hogy idővel egyre több szemét, már felesleges fájl gyűlik össze, amelyek tárolóhelyet vagy memóriát foglalnak, lassítják az Android működését. Ilyenkor jól jön a Files Go alkalmazás, amellyel a feleslegessé vált szeméttől könnyedén megszabadulhatunk, vagy éppen segít megtalálni a nem használt alkalmazásokat, nagy fájlokat, egyéb, a rendszert lassító és teleszemetelő alkalmazásokat.

Fontos adatok titkosítása Android-on

A mobil eszközök (mint a mobiltelefon, tablet) esetén fennáll annak a lehetősége, hogy valahogy elveszítjük. Azon kívül, hogy ezzel kisebb, vagy jóval nagyobb veszteség ér minket, még az adataink (képek, videók, levelezés, dokumentumok, stb.) is más kezébe kerülhet. Különösen kellemetlen ez bizalmas, vagy céges adatok esetén, ezért célszerű a fontos adatokat titkosítva tárolni, amelyre most megnézünk két megoldást.

Így csökkentheted akár 90%-kal a mobil adatforgalmad

A mobilinternet még mindig drága, ezért fontos, hogy az adatforgalmunkat a lehető legjobban csökkenteni tudjuk. Ebben a videóban egy olyan Android alkalmazást nézünk meg, amivel 70-90%-kal tudjuk csökkenteni internetezés közben az adatforgalmunkat.

Így találhatod meg az elveszett, vagy ellopott telefonod

Bárkivel előfordulhat, hogy elveszti vagy ellopják a telefonját. Ilyenkor jól jön egy olyan alkalmazás, ami segíti a megtalálását. Ebben a videóban egy ilyet nézünk meg. Ezzel az alkalmazással megtudhatod, hogy éppen hol van a telefonod (térképen), küldhetsz különféle parancsokat, utasíthatod hangjelzés kiadására, stb.

Ingyen képszerkesztő Android-ra

Nem csak számítógépen lehet szükségünk egy jó képszerkesztő programra, hanem Android-os rendszereken is. Éppen ezért ebben a videóban megismerkedünk az egyik legjobb Android-os képszerkesztővel.

Lazy Swipe - alkalmazások indítása rendkívül egyszerűen

A Lazy Swipe egy hiánypótló, zseniális alkalmazás, amely egyetlen mobilról sem hiányozhat. Rendkívül egyszerű teszi és felgyorsítja az alkalmazások indítását, valamint a köztük való váltást, még akkor is, ha éppen egy alkalmazásban vagyunk.

Nem a Google Play-ről származó alkalmazások telepítése

Ebben a videóban azt nézzük meg, hogyan telepíthetsz az Android-ra nem a Google Play-ről származó alkalmazásokat.

Távsegítség mobiltelefonról

Manapság nem csak a számítógépünkről segíthetünk távolról másoknak, hanem akár a mobiltelefonunkról is. Ezt nézzük meg ebben a videóban a TeamView-er használatával.

Telefon használata számítógépről (Airdroid)

Biztosan mindenkivel előfordult már, hogy elege lett az telefonon való gépelgetésből, a vissza, előre lépegetésből és örült volna valami hatékonyabb megoldásnak. Ezért ebben a videóban egy olyan megoldást nézünk (Airdroid) meg, ami lehetővé teszi, hogy a telefonunk rengeteg funkcióját számítógépről, egér és billentyűzet használatával is elérjük.