menü    videók      
Mit tanulnál?
Keresés:
videót kérek belépés regisztráció
 Termék tesztek, hírek, bemutatók  ✦  mobilok, okosórák, médialejátszók, stb.  ✦  kattints ide!
Szerezd meg az összes ingyen letölthető videót!

C#

- oktató videók

A change események által okozott rejtett hibák megoldása

Számos vezérlő rendelkezik valamilyen change eseménnyel, amit a programozás során rendszeresen el is látunk valamilyen funkcióval. Azonban ez egy olyan problémával is járhat, amit gyakran nehéz észrevenni és különböző, elsőre megmagyarázhatatlan problémát okozhat.

Adatbázis alapú programok fejlesztése C#-al, 1. rész - bemutató videó

Ez a videó az adatbázis alapú programok fejlesztése C#-al oktató videók első részének bemutató videója. Részletesen ismerteti, hogy miről lesz szó ebben a videóban.

DLL fájlok készítése, használata

Mások által készített kódok, megoldások használatára, vagy a saját kódjaink több programban történő felhasználásának egyik módja a dll fájlok készítése és használata. Ebben a videóban megnézzük hogyan kell dll fájlokat készíteni és tetszőleges programokban felhasználni.

Egyedi MessageBox gomb szövegek

A MessageBox gyakran használt eleme a programjainknak és alapvetően jól is használható, azonban a gombok szövege nem módosítható. Persze gyakran megfelelő az alapértelmezett gomb felirat, azonban időnként nem. Ezért ebben a videóban megnézzük hogyan lehet tetszőleges feliratokkal ellátni a gombokat.

Feltételes lekérdezések

Ebben a videóban a feltételes lekérdezésekkel ismerkedünk meg.

Háttérben futó program készítése, menüvel, ikonnal

Ebben a videóban megnézzük hogyan lehet olyan programokat készíteni a Visual Studio-val és a C#-pal, amelyek háttérben is futhatnak (az értesítési területen), illetve ikonnal és az ikonra kattintva menüvel is rendelkeznek.

Külső program indítása a programunkból

Időnként szükség lehet arra, hogy egy másik programot elindítsunk a saját programunkból. Ezt nézzük meg ebben a videóban, valamint azt is, hogy miképpen érzékelhetjük, ha a másik program leállításra került (Visual Studio és C#).

Látványos megjelenésű programok készítése

A Windows Forms programok esetén egy szebb, látványosabb megjelenés előállítása nem tartozik a legegyszerűbb feladatok közé. Ha ez fontos szempont, akkor a WPF lehet a megoldás, de azért a Windows Forms esetén is megoldható szebb programok készítése. Ebben a videóban ezzel foglalkozunk, vagyis megnézzük, hogyan lehet kizárólag a Visual Studio által biztosított eszközökkel kellemesebb megjelenésű programokat készíteni.

Program beállítások elmentése ini fájlokba

Meglehetősen gyakori, hogy egy program beállításainak elmentésére lehetőséget kell adnunk. Ilyenkor számos megoldás közül választhatunk, ha amúgy is használunk adatbázist, akkor oda is elmenthetjük. Ha nem, akkor is lehet számos megoldása, pl. xml, vagy egy szimpla szöveg fájl, vagy akár egy ini fájl. Az ini fájl gyakran használt megoldás a beállítások mentésére, ezért ebben a videóban megnézzük, hogyan lehet nagyon egyszerűen a beállításokat ini fájlba menteni és onnan kiolvasni.

Syncfusion - professzionális komponensek, vezérlők

Bár a Visual Studio-val történő fejlesztéshez számos vezérlőt, komponenst készen kapunk, azért megesik, hogy egy vezérlő, komponens bizonyos dolgokat nem tud, vagy nem lehet egyes jellemzőit egyszerűen szabályozni. Erre kínál megoldást a Syncfusion, amely professzionális komponenseket, vezérlőket kínál számunkra, ingyen. Ezek vagy a már meglévőket bővítik ki, vagy teljesen egyediek. Nem csak a Windows Forms, C#-hoz érhetők el, hanem többek között az alábbiakhoz is: WPF UWP ASP.NET JavaScript Xamarin WinRT

Több szálú programozás, háttérben futó folyamatok

A párhuzamos programozás, szálak használata nagyon fontos a programozásban az erőforrás és időigényes folyamatok háttérben történő végrehajtásához, hiszen a programunkat és a felhasználót nem várakoztathatjuk míg a programunk befejezi az adott folyamat, feladat végrehajtását. Ez helyett az ilyen folyamatokat a programunk fő szálától függetlenül hajtjuk végre, ami a háttérben futhat, függetlenül a programunktól. Hogyan? Azt nézzük meg ebben a videóban (C# nyelven).

Vezérlők használata (részlet)

Ebben a videóban megnézzük, hogy a különböző vezérlőket hogyan lehet elhelyezni és használni egy ablakon.