menü    videók      
Mit tanulnál?
Keresés:
videót kérek belépés regisztráció
 Termék tesztek, hírek, bemutatók  ✦  mobilok, okosórák, médialejátszók, stb.  ✦  kattints ide!
Szerezd meg az összes ingyen letölthető videót!

Grafika

- oktató videók

A legjobb képkereső, ingyenes képekhez is

Az everypixel.com egy olyan képkereső, amely jelenleg kb. 50 weboldalon keres, köztük ingyeneseken is. Beállítható a képek több jellemzője (tájolás, szín, stb.), ezért nagy mértékben segíti a megfelelő ingyenes vagy fizetős képek megtalálását.

A legjobb programok képernyő képek, mentések készítésére

A Print Screen régóta használatos képernyő mentések, képek készítésére, azonban vannak sokkal jobban használható programok is. Ezekből nézünk meg két nagyon jót (Screenshot Captor, DuckCapture) amelyek ráadásul ingyenesek is.

A legszebb színek előállítása egyszerűen

Színekre a grafika minden területén állandóan szükség van, de előfordulhat, hogy épp nem sikerült a legjobb színt megtalálni, vagy éppen ötletre lenen szükségünk. Ilyenkor jön nagyon jól az Adobe ingyenes szolgáltatása, az Adobe Color CC, ami önmagában is hasznos, de az Adobe grafikai programjaival (pl. Photoshop, Illustrator) különösen hatékonyan működik együtt, lehetővé téve a színek tárolását, későbbi egyszerű elérését.

Adobe Dimension - grafika elhelyezése bármin, egyszerűen

Az Adobe Dimension lehetővé teszi grafika elhelyezése bármin, egyszerűen. Ez a grafika lehet logó, vagy bármi és származhat Illustrator-ból, Photoshop-ból, stb. A Dimension használatával pár kattintással elhelyezhetjük egy táblán, táskán, poháron és gyakorlatilag bármin. Vagyis egyszerűen prezentálható a kész grafika a szükséges környezetben, tehát tulajdonképpen egy mockup készítő programtól van szó, amelyet viszont az Adobe nagyon egyszerűen használhatóvá tett.

AutoDraw - így lesznek profi rajzok a firkálmányainkból

Az AutoDraw egy olyan rajzprogram, amely a nem túl jó rajzainkból egy tökéletes rajzot készít. Hogyan? Azt nézzük meg ebben a videóban.

Automatizált logó és arculat készítő

A brandmark.io lehetőséget ad logók készítésére néhány kattintással, teljesen automatizálva. De nem csak logókat készít, hanem teljes arculatot, webtől kezdve a névjegykártyáig. Hogyan? Azt nézzük meg ebben a videóban!

Az egyik legjobb képkereső

Képkereső elég sok található az interneten, azonban nem kell nagy erőfeszítést tennünk, ha képeket szeretnénk keresni, mert a Google keresőben is kereshetünk képeket. Ezzel persze mindenki tisztában van, azonban azzal már kevesebben, hogy a Google-ben olyan képeket is kereshetünk, amelyeket bármilyen célra használhatunk és módosíthatjuk is. Ez fontos, különösen ha nem csak magán felhasználásra szeretnénk képeket beszerezni.

Betűtípusok magyarítása, saját betűtípusok készítése

Ha grafikákat, illusztrációkat, kiadványokat, weboldalakat vagy bármi mást készítesz, amiben szöveg is van, akkor biztosan előfordult már, hogy szükséged volt valamilyen látványosabb, szebb betűtípusra. Az interneten számos weboldalon szerezhetsz be ingyen betűket, azonban ezeknek a legnagyobb többsége nem tartalmazza a magyar ékezetes betűket. Szerencsére könnyen pótolhatóak és ebben a videóban megnézzük hogyan.

ColorHexa - színek, színsémák, árnyalatok, hasonló színek keresése egyszerűen

Színekre a grafika minden területén állandóan szükség van, de előfordulhat, hogy épp nem sikerült a legjobb színt megtalálni, vagy éppen ötletre lenne szükségünk. Ilyenkor jön nagyon jól az ingyenes ColorHexa, amely segít a megfelelő színek, árnyalatok, szín kombinációk, ötletek megtalálásában.

Croppola - kép kivágása, átméretezése egyszerűen, automatizálva is

A Croppola egy szuper megoldás, ha képek kivágásáról, átméretezéséről van szó, hiszen egyszerűen használható, beépített méret sablonokkal is rendelkezik (4:3, 16:10, Facebook, stb.). Sőt, automatizálva is lehetővé teszi a képek kivágását, képes önállóan is megtalálni a kép lényegi részét.

Egyedi üdvözlőlap bármilyen alkalomra

Ebben a videóban megnézzük hogyan készíthetsz bármilyen alkalomból (pl. karácsony, újév, születésnap) látványos üdvözlőképeket, egyedi elektronikus képeslapokat könnyen, grafikai ismeretek nélkül.

Fast Mockup - tervek készítése egyszerűen és gyorsan weboldalakhoz, felhasználói felületekhez

Az ingyenes Fast Mockup egy olyan program, amellyel nagyon gyorsan készíthetünk felépítést, elrendezést bemutató terveket weboldalakhoz, programokhoz, alkalmazásokhoz, különösebb szakértelem nélkül. Ráadásul tonnányi kész elemet tartalmaz, így tényleg csak össze kell "legózni" a terveket. Így azok is használni tudják, akik egyébként szakmai ismeretekkel nem rendelkeznek. Emiatt hasznos eszköze a megrendelő és kivitelező közti kommunikációnak.

Gala - professzionális képek letöltése, másolása egyszerűen és gyorsan

A Gala egy olyan ingyenes program, amely rendelkezik egy kép keresővel, amivel teljesen ingyen tölthetünk le professzionális, nagy felbontású képeket és használhatjuk bármilyen célra. A letöltés mellett másolhatjuk is a képet és felhasználhatjuk bármilyen programban.

Grafikusként, designer-ként ezeket a hibákat ne kövesd el

Milyen tipikus hibák vannak, amelyeket a leggyakrabban elkövetnek a designerek, grafikusok? Azt nézzük meg ebben a videóban! Főleg a webdesignra kihegyezve, de vannak köztük olyanok is, amelyek más típusú grafika esetén is problémát jelentenek.

HoneyView - ingyen képnézegető, konvertáló hasznos és egyedi funkciókkal

A HoneyView egy gyors, ingyen képnézegető, konvertáló hasznos és egyedi funkciókkal. Ráadásul a magyar nyelvet is támogatja, így mindenképpen érdemes egy próbát tenni vele.

Így tanulhatsz grafikát, vagy lehetsz grafikus, designer, webdesigner!

Gyakori kérdés, hogy ha valaki szeretne számítógépes grafikával foglalkozni, tanulni, vagy szeretne grafikus, designer, vagy webdesigner lenni, akkor hogyan álljon neki, mit tanuljon. Ezekre a kérdésekre ebben a videóban adunk választ.

Image Tuner - képek tömeges átméretezése, vágása, vízjelezése, effektezése

Az ingyenes Image Tuner egy remek program képek tömeges átméretezéséhez, vágásához, vízjelezéséhez, effektezéséhez, meg még egy halom más művelethez. Pár pillanat alatt feldolgozható több száz kép is, így érdemes megismerkedni vele.

Infografikák készítése gyorsan, egyszerűen és ingyen

Az infografikák a prezentációk, bemutatók olyan típusa, amelyekkel viszonylag kis helyen tudunk ábrázolni nagy mennyiségű adatot, információt és a köztük lévő összefüggéseket. Infografikát készíthetünk képszerkesztővel, grafikus programokkal a megfelelő tudás birtokában. Azonban az easel.ly lehetőséget ad arra, hogy speciális tudás nélkül is készíthessünk infografikát. Ebben a videóban megnézzük hogyan kell használni.

Ingyenes képszerkesztők, telepítés nélkül

Időnként előfordulhat, hogy gyorsan szükségünk van egy jobb képszerkesztőre, de épp nincs kéznél egy sem, vagy valamilyen okból nem tudjuk használni. Ilyenkor jól jön egy online képszerkesztő, amit telepíteni sem kell. Ezzel foglalkozunk ebben a videóban.

Interneten található képek szerkesztése, letöltés és programok nélkül

Képekre, ikonokra sokféle okból lehet szükségünk, amelyeket interneten beszerezhetünk. Ha egy kép megtetszik, akkor letöltjük, egy képszerkesztővel tetszőlegesen átalakítjuk, átméretezzük. Azonban van olyan megoldás is, amely lehetővé teszi, hogy teljesen ingyen, letöltés és programok nélkül is tetszőleges módosításokat (méret, formátum, stb.) végezzünk képeken, majd elmentsük.

Karácsonyi, újévi képeslap készítése ingyenes programmal

Ebben a videóban megnézzük, hogyan lehet pár perc alatt látványos karácsonyra, újévre, vagy egyéb alkalomra szóló képet, képeslapot készíteni, ami aztán például elküldhető emailben, vagy kitehető Facebook-ra.

Kép átmérezés a legjobb minőségben

A képek átméretezése a grafikában gyakori feladat. Általában a méret csökkentése nem okoz problémát, de a méret növelése már annál inkább. Ezért ebben a videóban megismerkedünk az ingyenes Reshade képátméretezővel, amellyel rendkívül jó minőségben végezhetjük el a képek átméretezését.

Képek méretének megnövelése jobb minőségben

A képek átméretezése a grafikában gyakori feladat. Általában a méret csökkentése nem okoz problémát, de a méret növelése már annál inkább. Ezért ebben a videóban megismerkedünk az ingyenes A Sharper Scaling képátméretezővel, amellyel amellyel a szokásosnál jobb minőségben végezhetjük el a képek átméretezését.

Képek vízjelezése nagyon egyszerűen és gyorsan

Időnként szükség lehet arra, hogy a képeinket vízjellel lássuk el, mielőtt közzétennénk. A vízjel lehet egyszerű szöveg, vagy egy másik kép, vagy éppen egy logó. Ebben a videóban azt nézzük meg, hogyan lehet programok telepítése és használata nélkül egy, vagy több képet egyszerre vízjelezni, szöveggel és logóval (képpel) is.

Képek vízjelezése, feliratozása egyszerűen és gyorsan

Az ingyenes FastStone Photo Resizer nem csak képek átméretezésére, hanem vízjelezésre is használható. A vízjel lehet tetszés szerinti szöveg, vagy kép is. nagy előnye, hogy nem kell telepíteni, kicsi, gyors és a vízjel beállításokat el lehet menteni, majd később betölteni. Sőt, egyszerre rengeteg képre is rá tudja tenni a vízjelet, képmérettől függetlenül. Összességében a képek vízjelezésének egy elég jó eszköze.

Képek, képernyőmentések megosztásának, leggyorsabb 1 klikkes módja

Számos képmegosztó, képfeltöltő weboldal létezik, azonban a snag.gy a lehető legegyszerűbb módon teszi lehetővé a képek megosztását, valamint a képernyő tartalmának elmentését, feltöltését, program telepítése nélkül. Hogyan? Azt nézzük meg ebben a videóban.

Képformátumok, mikor melyiket válaszd?

A három legelterjedtebb képformátum a jpg, png és a gif. De mi köztük a különbség, mikor melyiket érdemes használni, melyikkel legkisebb a fájlméret? Ebben a videóban ezekre a kérdésekre kaphatsz választ!

Képrészletek figyelem középébe állítása egyszerűen

Az ingyenes, magyar nyelvű TiltShiftEasy egy olyan program, amellyel nagyon könnyen irányíthatjuk a figyelmet a kép egy részére, a többi részlet háttérbe szorításával. Mindezt anélkül, hogy különféle képszerkesztési ismeretek birtokában kellene lennünk.

Különböző grafikus programok saját formátumainak megnyitása gyorsan, a program nélkül

Az egyes grafikai programok (mint például a Photoshop, Illustrator, InDesign, CorelDRAW) saját képformátumokat használnak, amelyek megnyitásához alapvetően szükséges az adott program. Ezzel nincs is probléma, csak akkor, ha valakinek nincs meg a kérdéses program, illetve a másik probléma, hogy általában ezek a programok azért lassan indulnak el. Most olyan megoldást nézünk meg, amivel nagyon gyorsan megnyithatóak ezek a speciális kép formátumok, az őket előállító programok nélkül.

Látványos kép és szöveg effektek egyszerűen

A látványosabb fotó, kép, illetve szöveg effektek előállítása sokszor nem egyszerű feladat, különösen azok számára, akik nem használnak valóban magabiztosan egy grafikus programot. Ezért ebben a videóban megnézzük, hogyan tehetjük látványossá a fotóinkat és a képeinket pár kattintással.

Látványos kép, fénykép effektek, stílusok pár kattintással

Az ON1 Effects egy olyan ingyenes program, amivel látványos, profi kép, fénykép effekteket, hatásokat állíthatunk elő pár kattintással, mindenféle speciális tudás nélkül (de aki szeretné, az bele is nyúlhat az effektekbe). Ráadásul Photoshop-ból is használható.

Logó és egyéb grafika készítése gyorsan és egyszerűen

A designevo.com weboldal lehetőséget ad logók, ikonok, grafikai elemek, stb. készítésére anélkül, hogy az egyébként szükséges grafikai ismeretek birtokában lennénk. Mindezt ráadásul ingyen.

Logó, ikon, grafika készítése egyszerűen és ingyen

Ebben a videóban azt nézzük meg, hogyan készíthetünk a freelogodesign.org weboldal segítségével saját logót, ikont, vízjelet vagy valamilyen grafikát anélkül, hogy bármilyen grafikai programhoz értenünk, ráadásul mindezt pár kattintással. Az elkészült grafika lehet akár a vállalkozásunk, akár egy weboldalunk logója, felhasználható vízjelként egy képen, videón, prezentációban vagy bárhol grafikai elemként.

Luminar és Pixlr Express - profi fénykép effektek egy klikkel

A Luminar egy olyan képszerkesztő, amellyel egyetlen kattintással teljesen más hatású, stílusú képet állíthatunk elő, meglehetősen profi minőségben. A Pixlr Express szintén képes erre, ebben a videóban azzal is megismerkedünk.

MakeUp Director - profi sminkek pár kattintásal

A MakeupDirector élvonalbeli smink szoftver, amely néhány kattintással képes a megadott képen (saját vagy mások arcán) sminkelni, komplett sminket elkészíteni. Külön szabályozható az arc minden részén lévő smink, mindenféle technikai ismeret nélkül, pár kattintással. De van lehetőség különféle témájú, teljes sminkek használatára, az egyszerűtől kezdve az extrémebb sminkekig. Sőt, mások által készített sminkek is letölthetők és alkalmazhatók. Valójában némileg korlátozottan, de retusálásra is használható.

Mara.Photos - jól használható online képszerkesztő

A Mara.Photos egy olyan ingyen használható weboldal, amelyen tonnányi képszerkesztési feladatot megoldhatunk programok telepítése nélkül is. Kezdve az olyan alapvető műveletekkel, mint az átméretezés, vágás, de számtalan effektet is használhatunk, mint például a homályosítás. Ha gyorsan és egyszerűen szeretnénk pár feladatot megoldani, akkor jó szolgálatot tehet.

Méretezhető, vektoros kép készítése egyszerűen

Időnként megesik, hogy egy képből nincs olyan változat, amely szabadon méretezhető minőségromlás nélkül. Az ilyen képek vektorgrafikus képek. Lehetőség van arra, hogy egy nem vektorgrafikus képből vektorgrafikusat készítsünk. Ebben a videóban egy ilyen ingyenes lehetőséggel ismerkedünk meg (vectorize.io).

NotesStoryBoard - virtuális tábla

A NotesStoryBoard egy olyan program, amely mint egy tábla használható. Vagyis kitehetünk képeket, jegyzeteket, szövegeket, egy gyakorlatilag végtelen méretű virtuális táblára. A szövegeket formázhatjuk, dobozokat alakíthatunk ki, amelyeket tetszés szerint elrendezhetünk, törölhetünk.

Paint.NET - ingyenes képszerkesztő

A Paint.NET egy ingyenes, gyors és kis gépigényű képszerkesztő. Nem veszi fel a versenyt a komplex képszerkesztőkkel, mint a Photoshop vagy a GIMP, de azért sok egyszerűbb feladat elvégzésére alkalmas (mint a képek átméretezése, vágása, más formátumba mentése, stb.). Így jó kiegészítője tud lenni egy komolyabb képszerkesztőnek, amikor csak egy egyszerű feladat elvégzése a cél (különösen, hogy egy átlagosan jó gépen pár másodperc alatt elindul).

PhotoCollage.com - fotó, kép kollázs készítése egyszerűen

A PhotoCollage.com egy szuper megoldás fotó, kép kollázs készítésére. Teljesen automatizáltan is képes kollázsok készítésére és látványos, kész sablonok is vannak, amelyekbe automatikusan beilleszti a képeket. De lehetőséget ad egyedi kollázsok készítésére is és szöveg is használható.

PhotoMirage - állóképből animált kép, videó készítése pillanatok alatt

A PhotoMirage egy olyan program, amely állóképből egy igencsak látványos animált képet, videót készít pár kattintással. De nem csak videót (mp4) tud készíteni, hanem animált gif-et is.

Presentator.io - hasznos eszköz grafikai munkákhoz

A presentator.io egy olyan weboldal, ami lehetővé teszi a grafikai munkáinkon való közös munkát, akár egy csapat tagjaival, vagy akár a megrendelővel. Ez azt jelenti, hogy kezelhetjük a különböző verziókat, megjegyzéseket írhatunk az egyes részletekhez stb. Mindezt egy meglehetősen kellemes formában tehetjük meg, ezért érdemes megismerkedni vele.

SageThumbs - egy hasznos program képekhez

A SageThumbs egy hasznos program képekhez, lehetővé teszi a képek megtekintését és konvertálását 2 klikkel, legyen az szinte bármilyen formátumban, a hagyományostól (jpg, png, stb.) a egzotikusabb formátumokig (mint pl. a psd).

Saját logó készítése ingyen, egyszerűen!

Ebben a videóban azt nézzük meg, hogyan készíthetünk saját, profi logót anélkül, hogy bármilyen grafikai programhoz értenünk, ráadásul mindezt pár kattintással. Az elkészült logó lehet akár a vállalkozásunk, akár egy weboldalunk logója, vagy bármilyen logó.

Snip - kép mentések készítése egyszerűen

Rendszeresen lehet szükség arra, hogy a képernyőn lévő dolgokról képet készítsünk. Akár a teljes képernyőről, akár egy részéről. Erre a feladatra nézünk meg egy hasznos programot, a Snip-et, amely ezt sokkal gyorsabbá, hatékonyabbá teszi, ráadásul nem csak elmenti a képernyő tartalmát egy képbe, hanem lehetőséget ad hang rögzítésre is. Így magyarázatot fűzhetünk a képhez és meg is jelölhetünk rajta részeket.

Színek lemásolása bárhonnan, könnyen, ingyenes programmal

A grafikai munkáknál, weboldalak készítésénél időnként szükség van arra, hogy egy színt lemásoljunk akár egy képről, vagy weboldalról, vagy bármi másról. Ilyenkor jól jön egy ingyenes program, amivel a színeket lemásolhatjuk, illetve szerkeszthetjük.

Színek összegyűjtése bárhonnan a világból

Ebben a videóban az ingyenes Color Grab Android alkalmazással ismerkedünk meg. Ez az alkalmazás akkor lesz nagy segítségedre, ha valamerre járva látsz egy jó színt, ami megtetszik és szeretnéd majd felhasználni. Ezzel az alkalmazással később pontosan ugyanazt a színt elő tudod állítani egy grafikai programban, nagyon könnyen.

Szórólap, banner, poszter, grafika készítése egyszerűen, pár perc alatt

A postermywall.com egy olyan weboldal, amellyel a látványos szórólapok, bannerek, poszterek, különféle grafikák készítése nagyon egyszerűen, pár perc alatt megoldható. Ráadásul tonnányi kész sablont ad, különböző témákban.

Villámgyors kép konvertáló, vízjelező, effektező

Képek konvertálásra, vízjelezésére, effektezésére számos program létezik, most azonban egy olyat nézünk meg, amely ezeket rendkívül egyszerűvé és gyorssá teszi.

Wallpaper Engine - egyedi háttérképek készítése egyszerűen

A háttérképek sok rendszer, így a Windows részét is képezik. Általában vagy azt használjuk, amit a Windows tartalmaz, vagy valahonnan letöltjük. Ritka, hogy valaki saját háttérképet készítene, hiszen ahhoz azért némi grafikai ismeret is szükséges. Ezen a problémán segít a Wallpaper Engine, amellyel egyszerűen készíthetünk fantasztikus, akár animált háttérképet is, vagy 3D-set is. De sok ezer kész animált, 3D-s, stb. háttérképet is letölthetünk vele 1 kattintással.

Youtube videókból animált gif készítése egyszerűen

A gif egy megfelelő formátum, hogy ha szeretnénk rövidebb videókat egyszerűen közzétenni. Megvan az az előnye, hogy nem igényel semmi extra plugint, minden böngésző támogatja, így rövidebb videók közzétételére alkalmas. Ezért megnézzük, hogyan lehet Youtube videókból könnyedén gifeket készíteni.

Zseniális kép összeállítás, kollázs készítő

A kollázsokkal, kép összeállításokkal hasonló (vagy néha teljesen különböző) témájú képeket helyezhetünk el egyetlen képen, egy meglehetősen látványos formában. Kollázsokat bármilyen képszerkesztővel készíthetünk, a megfelelő tudás és némi idő birtokában, azonban ebben a videóban egy olyan megoldást nézünk meg, amivel ez pár klikkel, teljesen automatikusan megoldható. Ráadásul ha nem tetszenek az alapértelmezett beállítások, akkor tetszés szerint a saját igényeinknek megfelelőn alakíthatjuk, szintén nagyon egyszerűen.

Zseniális képátméretező

Képeket rengeteg okból használunk és előfordulhat, hogy az eredeti (általában túl nagy) méretükben nem megfelelőek. Ilyenkor átméretezzük, viszont azért ez nem feltétlen egyszerű mindenki számára, hiszen ehhez általában egy képszerkesztő használatos. Ráadásul indokolatlan is igazából egy szimpla átméretezéshez egy képszerkesztő használata. Ezért ebben a videóban egy olyan programot nézünk meg, amivel 2 klikkel átméretezhetünk egy képet, ráadásul villámgyorsan.