menü    videók      
Mit tanulnál?
Keresés:
videót kérek belépés regisztráció
 Termék tesztek, hírek, bemutatók  ✦  mobilok, okosórák, médialejátszók, stb.  ✦  kattints ide!
Szerezd meg az összes ingyen letölthető videót!

PHP

- oktató videók

Adatellenőrző reguláris kifejezések írása könnyebben

A felhasználóktól érkező adatok ellenőrzése, kezelése nagyon fontos, mielőtt azokkal műveleteket végeznénk (különösen adatbázis műveleteket). Az adatok ellenőrzésének egy hatékony eszköze a reguláris kifejezések, amelyeket viszont megérteni és megírni nem tartozik a legkönnyebb feladatok közé. Ezért ebben a videóban megnézzük, hogyan lehet könnyebben megírni a reguláris kifejezéseket.

Hibák naplózása és értesítés küldése emailben egyszerűen

A hibák naplózása egy weboldalnál fontos, mert így számos problémáról tudomást szerezhetünk és javíthatjuk. De még fontosabb, hogy a kritikus, weboldal működését akadályozó problémákról értesüljünk, például emailben. Erre kínál kész megoldást a PHP error_log függvénye, amellyel megismerkedünk ebben a videóban.

Mi az objektum orientált programozás, az első objektum

Ebben a videóban megnézzük, hogy mi az objektum orientált programozás, hogyan kell a PHP-ben objektumokat létrehozni.

Mik az adatbázisok, a relációs adatbázisok

Ebben a két videóban megnézzük hogy mik az adatbázisok, miért van rájuk szükség, illetve azt is, hogy mik a relációs adatbázisok és hogyan működnek.

Munka a képekkel a PHP-ban

A PHP számos képekkel kapcsolatos dologra képes: átméretezés, kivágás, konvertálás, vízjelezés stb. Ebben a videóban megnézzük, hogy lehet ezeket a műveleteket nagyon egyszerűen és gyorsan elvégezni.

PHP fájlok titkosítása

A PHP fájlok nagy problémája, hogy bárki szabadon hozzáférhet a kódokhoz, megnézheti, módosíthatja, ellophatja. Ez nem mindig megengedhető, ezért ebben a videóban több olyan megoldást is megnézünk, amelyekkel ezt megakadályozhatjuk.

PHP oktató videó, 1. rész - bemutató videó

Ez a videó a PHP, 1. rész oktató videó DVD-nk bemutató videója, részletesen ismerteti, hogy miről lesz szó ebben az oktató videóban.

PHP oktató videó, 2. rész - bemutató videó

Ez a videó a PHP, 2. rész oktató videó DVD-nk bemutató videója, részletesen ismerteti, hogy miről lesz szó ebben az oktató videóban.

PHP oktató videó, 3. rész - bemutató videó

Ez a videó a PHP, 3. rész oktató videó DVD-nk bemutató videója, részletesen ismerteti, hogy miről lesz szó ebben az oktató videóban.

PHP oktató videó, 4. rész - bemutató videó

Ez a videó a PHP, 4. rész oktató videó DVD-nk bemutató videója, ismerteti, hogy miről lesz szó ebben az oktató videóban.

Tartalmak időzített megjelenítése weboldalon

Időnként szükség lehet arra, hogy egyes tartalmakat, akár egyszerű szövegeket, bannereket, vagy bármit egy adott időszakban jelenítsünk meg, előtte vagy utána ne. Ezt a PHP segítségével könnyen megoldhatjuk, ezt nézzük meg ebben a videóban.

Tömb kezelő függvények (részlet)

A tömböket gyakran használjuk a PHP-ban is, ezért mindenképpen tudnunk kell hogy milyen eszközöket, függvényeket használhatunk ehhez.

Törlés az adatbázisból

Adatbáziskezelés esetén a törlés egy alapvető művelet. Ebben a videóban megnézzük, hogyan lehet PHP-ból törölni egy adatbázis táblából.

Űrlapok a PHP-ben

Az űrlapok a PHP-ben nagyon fontos szerepet töltenek be, ezért mindenképpen meg kell ismerkedned velük, amit ezzel a videóval elkezdhetsz.