menü    videók      
Mit tanulnál?
Keresés:
videót kérek belépés regisztráció
 Termék tesztek, hírek, bemutatók  ✦  mobilok, okosórák, médialejátszók, stb.  ✦  kattints ide!
Szerezd meg az összes ingyen letölthető videót!

Hasznos eszközök a programozáshoz

- oktató videók

A legjobb betűtípusok kódok írásához

Amikor programozásról, kódok írásáról van szó (bármilyen nyelven), akkor általában nem esik szó az adott kódszerkesztőben használt betűtípusról. Pedig egy jó betűtípus segíteni tudja a kódok hatékony írását, áttekinthetőbbé, olvashatóbbá teszi a kódokat. Ezért ebben a videóban két olyan betűtípust nézünk meg, amelyeket kifejezetten a kódok írásához alkottak meg.

Boostnote - program jegyzeteléshez, kódok gyűjtéséhez, rendszerezéséhez

Ebben a videóban egy olyan programmal ismerkedünk, amely bármilyen célú jegyzetek készítéséhez, kategorizált, rendezett tárolásához is hasznos, de programozás, webfejlesztés során különösen hasznos jegyzeteléshez, kódok tárolásához és a bennük történű egyszerű kereséshez.

CudaText - jól használható, bővíthető kódszerkesztő

A CudaText egy modern, ingyenes kódszerkesztő, számos hasznos funkcióval és több, mint 180 támogatott programozási nyelvvel. Ezen kívül bővíthető tonnányi pluginnal (pl. FTP, keresés fájlokban, színmintavevő, snippetek, projekt kezelő, stb. stb.), lapokra bontott felülettel, felosztható kód nézetekkel rendelkezik, egyszerűen válthatunk a programozási nyelvek és karakterkódolások között., stb., tengernyi funkcióval rendelkezik. Ezért célszerű megismerkedni vele, amit ebben a videóban megteszünk.

Játékos programozás gyerekeknek

Ebben a videóban egy olyan "játékot" nézünk meg, amely segíti a gyerekek logikus gondolkodásának fejlesztését szórakoztató formában, a programozásban ismert megoldásokkal. Így nem csak a logikus gondolkodást fejleszti, hanem később valódi programozás megtanulását is nagyban segítheti.

Kódok írása, tesztelése böngészőben

Ebben a videóban egy olyan weboldalt nézünk meg, ami lehetővé teszi, hogy programok használata nélkül írjunk, illetve teszteljünk különböző programozási nyelveken írt kódokat, mint például C++, C#, PHP, Java és egyebek.

Vizuális programozás

Ebben a videóban megismerkedünk a TouchDevelop-pal, amely programok, játékok és egyéb alkalmazások készítését teszi lehetővé program kódok írása nélkül, vizuális programozással, gyakorlatilag összeklikkelgetve a programokat. Így egy sokkal szórakoztatóbb formában tanulható meg vele a programozás.