menü    videók      
Mit tanulnál?
Keresés:
videót kérek belépés regisztráció
 Termék tesztek, hírek, bemutatók  ✦  mobilok, okosórák, médialejátszók, stb.  ✦  kattints ide!
Szerezd meg az összes ingyen letölthető videót!

CMS-ek (WordPress, Drupal, egyebek)

- oktató videók

20 - Web komponensek használata, összetett felépítésű oldalak kialakítása (minta)

Ebben a videóban megnézzük, hogy a WordPress-szel hogyan lehet különféle web komponenseket (mint például egy gomb, lapokra osztott tartalmak, lenyitható szövegek, stb.) könnyen létrehozni.

Alapvető bővítmény az ismétlődő dolgokhoz

Szinte minden weboldalon vannak ismétlődő adatok, tartalmak mint például az email cím, telefonszám, vagy bármilyen, akár hosszabb tartalom, szöveg. Ezeket az adatokat tipikusan több helyen is megadjuk és ha valamelyik módosul, akkor mindenhol módosítani kell egyesével, ami nem mindig egyszerű feladat. Ezért ebben a videóban megnézünk egy nagyon jó megoldást arra, hogy csak egyetlen helyen kelljen módosítani és mindenhol automatikusan módosuljon.

Animációk készítése nagyon egyszerűen

Ebben a videóban megnézzük, hogyan készíthetünk egyszerűen a WordPress-ben az ingyenes Animate It! bővítménnyel látványos, de mégis ízléses animációkat bármilyen weboldal elemmel (pl. kép, tartalom doboz, szöveg, ikon).

Így próbálhatsz ki WordPress bővítményeket és sablonokat egyszerűen

A WordPress alapú weboldalaknál gyakran használunk bővítményeket, de kipróbálás nélkül nehéz eldönteni, hogy egy bővítmény mennyire felel meg az elképzeléseinknek. Az viszont nem túl jó ötlet, hogy bővítmények tucatjait telepítsük, teleszemetelve a WordPress-t. Szerencsére az addendio.com lehetőséget ad arra, hogy pár kattintással kipróbáljunk egy bővítményt vagy sablont, anélkül hogy telepítenünk kellene.

Jó minőségű képek megszerzése ingyen a WordPress-hez

Képekre weboldalakon gyakran van szükség, amelyeket számos helyről beszerezhetünk, például kép gyűjtőoldalakról. Az egyik ilyen a pixabay.com, ahonnan több mint egy millió képet szerezhetünk be ingyen. Létezik a WordPress-hez egy bővítmény, amellyel úgy szerezhetjük be a képeket, hogy a WordPress-t el sem kell hagynunk.

Képek használata a WordPress-ben

A képek minden weboldal fontos elemei, ezért ebben a videóban megnézzük, hogyan lehet a WordPress-ben képeket használni.

Képekhez nélkülözhetetlen bővítmény

Az Image Elevator egy kevésbé ismert, de rendkívül hasznos bővítmény WordPress-hez. A használatával a képekkel való munka rendkívül felgyorsul és leegyszerűsödik, ezért mindenképpen ajánlott. Ebben a videóban megismerkedünk vele.

Nagy méretű fájlok FTP-n keresztül

A weboldalakon gyakran használunk képeket, videókat, tömörített és egyéb fájlokat, amelyeknek a mérete több tíz, de akár több száz MB is lehet. Az ilyen nagy fájlokat gyakran nem tudjuk feltölteni a WordPress admin felületén keresztül a fájl méret korlátozás miatt. Ilyenkor azt tehetjük, hogy FTP-n keresztül feltöltjük és már elérhető a fájl, de a WordPress-ben nem jelenik meg. Ezen segít az ingyenes Media From FTP bővítmény, amellyel a WordPress-ben is elérhetővé tehetjük.

Szavazás a Poll modullal

Ebben a videóban megnézzük, hogyan lehet szavazást létrehozni a Drupal Poll moduljával.

Szerepkörök, jogosultságok egyszerű kezelése a WordPress-ben

A szerepkörök, jogosultságok kezelése a WordPress-ben alapvetően nem egyszerű feladat, mert a WordPress ehhez nem túl eszközt ad. Viszont időnként szükségünk lehet arra, hogy az adminisztrátor mellett kisebb jogosultsággal, teljesen szabályozott jogokkal, képességekkel rendelkező felhasználókat hozzunk létre. Ebben segít az Advanced Access Manager.

WordPress - haladó ismeretek, összetett weboldalak

Ez a videó a "WordPress - haladó ismeretek, összetett weboldalak" oktató videó bemutató videója, mely részletesen ismerteti, hogy miről lesz szó ebben a videóban.

WordPress - vizuális weboldal építés bemutató videó

Ez a videó a "WordPress - vizuális weboldal építés bemutató videó" oktató videónk bemutató videója és ismerteti, hogy miről lesz szó ebben az oktató videóban.

WordPress - weboldal készítés egyszerűen, ingyen - bemutató videó

Ez a videó a "WordPress - weboldal készítés egyszerűen, ingyen" oktató videó DVD-nk bemutató videója, mely részletesen ismerteti, hogy miről lesz szó ebben a videóban.

WordPress 3.8 bemutató

Nemrég megjelent a WordPress 3.8-a verziója, ezért ebben a videóban megnézzük a legfontosabb újdonságait.

WordPress 4 bemutató

Megjelent a WordPress 4, ezért ebben a videóban megismerkedünk a nagyon hasznos újdonságaival.

WordPress 4.3 bemutató

Megjelent a WordPress 4.3, ezért ebben a videóban megismerkedünk a hasznos újdonságaival.

WordPress 4.5

Megjelent a WordPress 4.5, ezért ebben a videóban megismerkedünk a hasznos újdonságaival.

WordPress 4.6 bemutató

Megjelent a WordPress 4.6, ezért ebben a videóban megismerkedünk a hasznos újdonságaival.

WordPress 4.8 bemutató

Megjelent a WordPress 4.8, ezért ebben a videóban megismerkedünk a hasznos újdonságaival.

WordPress 4.9 bemutató

Megjelent a WordPress 4.9, amely több rendkívül hasznos újdonságot ad. Nézzük meg miket!

WordPress tartalom szerkesztési tippek

Ebben a videóban négy nagyon hasznos tippet nézünk meg, amelyekkel felgyorsítható a tartalomszerkesztés WordPress-ben. 1. link újragenerálása új cím megadása után 2. Youtube videó beágyazása egyszerűen, adott időpontnál is 3. beillesztés szövegként vagy formázott szövegként egyszerűen 4. képek feltöltése közvetlenül a vágólapról, a kép külön elmentése nélkül