menü    videók      
Mit tanulnál?
Keresés:
videót kérek belépés regisztráció
 Termék tesztek, hírek, bemutatók  ✦  mobilok, okosórák, médialejátszók, stb.  ✦  kattints ide!
Hogyan írhatsz Javascript kódokat sokkal gyorsabban és egyszerűbben?
Tanulj hatékonyan oktató videóval: jQuery, 1. rész
nagyításért kattints a képre

Tanulj hatékonyan oktató videóval: jQuery, 1. rész

Az ingyenes jQuery egy Javascript alapú függvénykönyvtár, amely jelentősen felgyorsítja és leegyszerűsíti a Javascript kódok írását, megszünteti a böngészők eltérő Javascript értelmezéséből adódó problémákat. Ezért mindenki számára ajánlott megtanulni, aki weboldalak készítésével foglalkozik.
A videó teljes hossza:
8 óra
Ennek az oktató videónak csak weboldalunkon megnézhető változata van, így szállítási díj nincs.

A videó árának kiegyenlítése csak átutalással lehetséges, az összeg beérkezése után a videó megnézhetővé válik.
megrendelés
Mennyiség:
db
Ár: 7.990Ft
Vásárlói vélemények
Minimális rendszerigény
Segítség
Mi a jQuery?
Miről szól a videó?
Kiknek ajánljuk?
Tartalom
Megnézhető részek
Miről szól a videó?
Ez az oktató videó jQuery-t tanítja meg Neked, egészen az első lépésektől.

Vagyis az első lépés, hogy megnézzük hogyan kell beüzemelni a jQueryt, majd sorba vesszük az egyes funkciót.

A jQuery egyik legfontosabb funkciója, hogy jelentősen megkönnyíti az elemek kiválasztását a HTML dokumentumokban, egészen bonyolult szempontok szerint is. Lényegében ez az alapja a jQuery-vel történő munkának, éppen ezért ezzel kezdjük a tanulást. Amit ebben a fejezetben megtanulhatsz, az messze túlmutat a gyakran alkalmazott azonosító alapján történő elem elérésen. Minden fejezet egy vagy több egyre összetettebb gyakorló feladattal zárul, így ez a fejezet is. Már itt is lesz gyakorló feladat, amiben egy egyszerű űrlap ellenőrzést valósítunk meg.

A következő fejezetben megnézzük, milyen kapcsolatban van a jQuery a CSS-el, hogyan végezhetünk műveleteket a CSS class-okkal, hogyan tudjuk módosítani, vagy létrehozni a különböző CSS tulajdonságokat. Ebben a fejezetben egy hasznos gyakorló feladatot nézünk meg. Ennek a lényege az lesz, hogy például regisztráció során hogyan könnyíthetjük meg a jelszó megadását, úgy, hogy azt szövegként is meg tudják nézni a felhasználók.

A következő nagy részben azt nézzük meg, hogy miképpen tudunk a jQuery-vel új HTML elemeket létrehozni, módosítani, törölni. Ez szintén egy fontos része a jQuery-nek, ezért ezt is alaposan körbejárjuk. Ehhez a részhez két gyakorló feladat is tartozik, az első egy egyszerűbb lesz, amelyben megnézzük, hogyan lehet végtelen számú elemet létrehozni, majd azokat törölni. Ez is olyan feladat lesz, amelyet bármikor hasznosíthatsz egy valódi munka során.

Ennek a résznek a másik gyakorló feladata egy üzenet ablak létrehozása, amelyben mindent felhasználunk, amikről az előző videókban szó volt.

A következő fejezet témája az események kezelése. Megnézzük hogyan tudjuk elérni a HTML dokumentum betöltődését, hogyan tudjuk a különböző eseményeket kezelni, mint például klikkelés és egyebek, megnézzük az űrlap eseményeket, a billentyűzet eseményeket, az egér eseményeket és azt is, hogyan lehet kiváltani eseményeket felhasználói interakció nélkül.

Természetesen itt sem marad el a gyakorló feladat, amely a legösszetettebb lesz az összes közül. Egy tooltip nevű dolgot valósítunk meg, ami lényegében a szabványos title leváltására használható, sokkal szebb és szabadon formázható segítő szöveg buborék.

Valamint ebben a fejezetben még az effektek alapjait is megnézzük egy hasznos gyakorlati példán keresztül.