menü    videók      
Mit tanulnál?
Keresés:
videót kérek belépés regisztráció
 Termék tesztek, hírek, bemutatók  ✦  mobilok, okosórák, médialejátszók, stb.  ✦  kattints ide!
Adobe Creative Cloud bemutató (2018.08.19)
Bejegyzések a témában:   adobe   creative  
Hozzászólások

Bár már elég régóta elérhető az előfizetős Adobe Creative Cloud, még mindig elég sokan nincsenek teljesen tisztában azzal, hogy mit is kínál, hogyan működik.

Mi az Adobe Creative Cloud?

"A Creative Cloud szolgáltatással az Adobe asztali és mobilalkalmazásainak teljes kínálatát megvásárolhatja, az olyan alapvető programoktól kezdve, mint a Photoshop CC, egészen az olyan következő generációs eszközökig, amilyen például az Adobe XD."

Mit jelent ez valójában?

Lényegében azt, hogy az Adobe programokat nem kell megvenni egyszeri, tipikusan elég nagy összegért, hanem bérelhetők. Így havonta vagy évente egyszer fizetve mindig a legújabb program verzióhoz jutunk hozzá.

Mennyibe kerül nem céges, vállalkozói előfizetés esetén?

Attól függ mire van szükség és hogy egyéni, vagy céges előfizetésről van szó. Ha több Adobe programra, akkor megéri az egész gyűjteményre előfizetni, aminek a díja jelenleg egyéni (tehát nem céges,vállalkozói) előfizetés 63,49€ / hónap. Vagyis kb. 18400 Ft, ami soknak tűnhet, de ezért használható:

"20-nál több kreatív asztali és mobilalkalmazás teljes gyűjteménye, amely tartalmazza a Photoshop CC-t és az Illustrator CC-t, az Adobe XD CC-t és más mobilalkalmazásokat
100 GB felhőalapú tárhely, saját portfoliówebhely, prémium betűtípusok és közösségi médiához készült eszközök
Akár 10 TB felhőalapú tárhely (a részletekről telefonon tájékozódhat)"

Az alkalmazások pontos listája itt megtekinthető kicsit lejjebb.

Így azért már elég jó ajánlatnak tűnik.

Más a helyzet, ha csak egyetlen Adobe szoftverre van szükség. Ez esetben a havi előfizetés díja 25 €, ami kb. 8000 Ft. Itt elérhető ez is (vagy ezen a linken az "Az összes csomag és árszabás megtekintése" gombra kattintva).

Van még egy speciális eset, ha a Photoshop-ra van szükség, az jóval olcsóbban beszerezhető, havonta kb. 4000 Ft-ért. Itt elérhető (vagy ezen a linken az "Az összes csomag és árszabás megtekintése" gombra kattintva). "Fényképezés" csomag névre hallgat és tartalmazza a következőket:

Lightroom CC
Lightroom Classic CC
Photoshop CC
20 GB felhőtárhely

Mennyibe kerül céges, vállalkozói előfizetés esetén?

Ugyanott találhatók a céges, vállalkozói előfizetések is, ahol az egyéni felhasználók is, a "Vállalatok" lapon. A teljes szoftver kollekcióra előfizetés 22 400 Ft + áfa jelenleg, havonta. Egyetlen alkalmazás esetén pedig 9 600 + áfa. Munkacsoportok számára egyéb lehetőségek és egyéni díjszabás is elérhető.

Programok telepítése

A Creative Cloud programmal történik előfizetés után:

Nagy előnye, hogy több számítógépen is használhatók a programok, az alábbiak szerint:

Telepítés

Bármennyi számítógépre telepíthetők az előfizetett programok.

Aktiválás

Két számítógépen aktiválhatók egy időben.

Használat

Egyszerre csak egy számítógépen használhatók.

Tehát ez azt jelenti, hogy ha van két számítógép, vagy egy számítógéped meg egy laptopod, akkor mindkettőn aktiválhatod, de egyszerre, ugyanabba az időben csak az egyiken használhatod. Viszont deaktiválható bármikor egy adott gépen így egy másik gépen aktiválható és használható.

Ez egy elég nagy előny, teljesen hordozható így az előfizetés.

Egyébként telepítés után pont úgy használhatók a programok, mint amikor még nem előfizetéses volt.

Az előfizetés előnyei

Az előfizetéssel nem csak a programok járnak, hanem a fentebb írtak szerint

  • cloud tárhely a fájloknak
  • az Adobe Portfolio ingyenes használata
  • a programokban is használhatók bizonyos cloud funkciók, pl. a Photoshop-pal stílusok, beállítások, stb. eltárolhatók és később akár egy másik gépen is letölthetők