menü    videók      
Mit tanulnál?
Keresés:
videót kérek belépés regisztráció
 Termék tesztek, hírek, bemutatók  ✦  mobilok, okosórák, médialejátszók, stb.  ✦  kattints ide!
A legjobb ingyenes vektorgrafikus programok (2018.08.25)
Bejegyzések a témában:   vektorgrafika   ingyen  
Hozzászólások

A legismertebb és legnépszerűbb vektorgrafikus programok az Adobe Illustrator (oktató videó itt) és a CorelDRAW (oktató videó itt). Viszont sajnos nem ingyenesek, ezért nézzük meg milyen ingyenes lehetőségek vannak.

Inkscape

A lista elején egyértelműen az Inkscape-nek kell szerepelnie, mint legnagyobb tudású ingyenes, vektorgrafikus program. Egyúttal a legnépszerűbb ingyenes vektorgrafikus szoftver, rendkívül hatékony, jól használható és magyarul is tud.

Oktató videóért kattints ide.Érdekel a vektorgrafika, megtanulnád?

Kattints ide oktató videókért!

Drawster

A Drawster egy kellemes megoldás a vektoros grafikák készítésére. Letöltést, telepítést nem igényel, mert böngészőből használható. A "Get started" gombra kattintva elkezdhető a használata, amely megtehető a Google Drive-val, vagy vendégként ("Start as Guest"). Az "Új fájl"-ra kattintva teljes üres rajzzal is elkezdhető az alkotás, vagy választani is lehet a listából.Boxy SVG

A Boxy SVG egy modern, egész jó vektorgrafikus program, amely ugyan nem akkora tudású, mint az Inkscape, de azért elég sok minden megoldható vele. Használható böngészőben (Chrome szükséges) és programként is.

Gravit

A Gravit Designer egy olyan modern, ingyenes program, amely egy célprogram és nem akar mindenre megoldást adni, hanem kifejezetten webdesign, alkalmazás (app) design és vektorgrafika területen ad egy olyan zseniális megoldást, amellyel a munkaidő komolyan lerövidül és a munka sokkal egyszerűbbé válik. Általános célú vektorgrafikus programként is megállja a helyét, tehát ha éppen kell például egy logó vagy ikon, akkor az is elkészíthető vele. A munkafolyamatokat drasztikusan egyszerűsíti és felgyorsítja, és az elkészült munka módosítása sokkal egyszerűbb lesz. Használható Windows, Linux és Mac-en is, illetve a böngészőben futó változata bármilyen rendszeren.

Oktató videóért kattints ide, letöltésért pedig ide.

Vectr

Az összes közül talán a Vectr a legkisebb tudású, de még mindig olyan, ami megér egy próbát. Online is használható böngészőben és le is tölthető.Janvas

A Janvas böngészőben használható és csak Chrome-ban, viszont egy egész kellemes megoldást ad a vektorgrafikus szerkesztésre.

SVG-edit

Az SVG-edit egy alapszintű vektorgrafikus szoftver és böngészőben használható.