A fontos adatainkat tönkretevő ransomware-ek, vagyis zsaroló programok napjaink egyik legnagyobb informatikai fenyegetését jelentik és egyre csak terjednek. Ellenük a védekezés közel sem egyszerű, de van egy nagyon hatékony megoldás.
 
" />
menü    videók      
Mit tanulnál?
Keresés:
videót kérek belépés regisztráció
 Termék tesztek, hírek, bemutatók  ✦  mobilok, okosórák, médialejátszók, stb.  ✦  kattints ide!
Ezzel védekezhetsz majd a zsaroló programok ellen (2016.06.03)
Hozzászólások
A ransomware-ek, vagyis a zsaroló programok napjaink egyik legnagyobb informatikai fenyegetését jelentik és egyre csak terjednek. A számítógépek zsaroló programmal való fertőződése súlyos következményekkel jár, a számunkra fontos adatok, fájlok, elvesztését okozzák. Legyen az akár családi képek, videók, vagy akármilyen dokumentumok (pl. Word), vagy egyéb nagyon fontos fájlok. Céges adatok esetén pedig a következmények egyenesen katasztrofálisak lehetnek, amennyiben az adatokról nem áll rendelkezésre biztonsági másolat.

(Videó bővebben: https://videotanfolyam.hu/ingyen_oktatovideo/633/Ransomware_vagyis_a_zsarolo_programok)

Az elkerülésük nem egyszerű feladat, hiszen egyre több újabb változatuk jelenik meg, amelyeket a hagyományos víruskeresők nem feltétlen találnak meg. Így viszont a számítógép védtelen marad.

Szerencsére azért készül a megoldás a Malwarebytes által, amelynek neve a beszédes Anti-Ransomware. Sajnos még csak előzetes, beta változatban érhető el, így még csak kipróbálásra ajánlják a készítők is, de mindenképpen érdemes figyelemmel követni a fejlesztését.