menü    videók      
Mit tanulnál?
Keresés:
videót kérek belépés regisztráció
 Termék tesztek, hírek, bemutatók  ✦  mobilok, okosórák, médialejátszók, stb.  ✦  kattints ide!
A legjobb USB kütyük (2017.07.23)
Bejegyzések a témában:   kutyu   usb   aliexpress  
Hozzászólások

Az USB-re számos hasznos kütyüt csatlakoztathatunk a megszokott pendrive és hasonlókon kívül is. Nézzük meg a leghasznosabbakat!


USB wifi adapter


A használatával olyan számítógépen is használhatunk wifi-t (pl. asztali számítógép), amely egyébként nem rendelkezik wifi adapterrel, vagy olyan laptoppal, amelyben meghibásodott. Részletek: itt


Wifi, router nélkül

Ahhoz hogy wifi-t használhassunk szükséges egy router, azonban van olyan megoldás is, amivel hagyományos router nélkül is lehet wifi-nk. Ez azok számára előny, akik nem tudnak, vagy nem akarnak router-t használni, vagy esetleg szeretnének egy hordozható router-t (az ilyen router-ek igen aprók és külső áramellátást sem igényelnek). Részletek: itt


USB kártyaolvasó


Lehetővé teszi az SD és egyéb típusú kártyák számítógéppel történő használatát, bármiféle eszköz nélkül. Másolhatunk, törölhetünk stb. fájlokat. 1-2000Ft-ért Magyarországon is hozzájuthatunk, külföldről rendelve fillérekért is beszerezhető. A sebességére célszerű odafigyelni!

USB Bluetooth adapter

Különösebb magyarázatot nem igényel, lehetővé teszi a Bluetooth adapterrel nem rendelkező számítógépekkel a Bluetooth alapú kommunikációt, adatcserét. Célszerű legalább Bluetooth 4.0-t támogató adaptert választani. Az ára Magyarországon a minőségibb daraboknak 2-3000Ft. Külföldről pár száz forintért rendelhető. Nem feltétlenül célszerű a legolcsóbbat választani!


USB hangkártya

Az alaplapi hangkártya elhalálozása esetén olcsó megoldás arra, hogy ismét megszólaljon a gépünk (vagy hogy mikrofont használhassunk). Az ártartománya igen nagy, Magyarországon is hozzájuthatunk már 1000Ft-ért is, külföldön ugyanaz pár száz forint. Nem feltétlenül célszerű persze a legolcsóbbat  megvenni.


USB lámpa, mobilhoz is

Áramszünet idejére, vagy csak úgy általában egy USB lámpa jó szolgálatot tehet. Használható laptoppal, vagy külső akkumulátorral is.

Többféle létezik, például:

ez a legolcsóbb és legegyszerűbb