menü    videók      
Mit tanulnál?
Keresés:
videót kérek belépés regisztráció
 Termék tesztek, hírek, bemutatók  ✦  mobilok, okosórák, médialejátszók, stb.  ✦  kattints ide!
Biztonságosabbak lesznek a Chrome bővítmények (2018.10.01)
Bejegyzések a témában:   chrome   biztonsag   bongeszo  
Hozzászólások

Jelenleg 180 000 bővítmény érhető el a Chrome böngészőhöz, amelyeknek nagy szerepük volt a Chrome elterjedésében, hiszen rengeteg új funkciót adnak hozzá pár kattintással. Azonban a múltban számos esetben kerültek a Chrome webáruházba rosszindulatú bővítmények, ezért hamarosan több változás várható. Nézzük meg a legfontosabbakat!

Hozzáférés korlátozása

Az egyik legjobb újdonság az lesz, hogy a kiegészítők weboldalakhoz történő hozzáférése (adatok olvasása, módosítása) korlátozható lesz akár egyetlen weboldalra. Sőt, még az is beállítható lesz, hogy a kiegészítő csak akkor férjen hozzá a weboldal adataihoz, ha a felhasználó kattint rá:

Komolyabb ellenőrzés

Az olyan kiegészítők, amelyek potenciálisan veszélyesebb jogokat kérnek komolyabb ellenőrzésre számíthatnak. Így a kiegészítők fejlesztőinek célszerű lesz a lehető legkevesebb jogosultságot kérni, csak azokat, amire ténylegesen szükségük van.

Minden kódnak olvashatónak kell lennie

A kiegészítők összes kódjának olvashatónak kell lennie, mert a nehezen olvashatóvá tett  kódokat nehezebb ellenőrizni. A jövőben az ilyen kiegészítők alapból visszautasításra kerülnek.

Kétlépcsős azonosítás

A kiegészítők fejlesztőinek kötelező lesz igénybe venniük a kétlépcsős azonosítást. Ezzel megakadályozható, hogy illetéktelenek kezébe kerüljön a fejlesztő felhasználói fiókja, aminek birtokában kártékony kódot csempészhet a kiegészítőibe.