menü    videók      
Mit tanulnál?
Keresés:
videót kérek belépés regisztráció
 Termék tesztek, hírek, bemutatók  ✦  mobilok, okosórák, médialejátszók, stb.  ✦  kattints ide!
A legjobb ingyenes fájlkezelők (2018.10.03)
Bejegyzések a témában:   fajl   rendszer  
Hozzászólások

Két ablakos (két paneles) fájlkezelőből szerencsére elég sok van, ráadásul jelentős részük ingyenes és lényegében az összesről készült már bemutató videó. Ezért itt az ideje egy összefoglalásnak, legyen meg mindegyik egy helyen.

Tipikusan mindegyik tud olyat, amit a másik nem, vagy valamit jobban, ezért mindenképpen érdemes az összeset kipróbálni. Már csak azért is, mert lehet hogy adott feladatot sokkal hatékonyabban el lehet végezni egy másik fájlkezelővel.

Total Commander

A valószínűleg legnépszerűbb kétablakos fájlkezelő a Total Commander, amely valójában nem ingyenes, 30 napos próbát ad, utána meg kellene venni. Viszont ettől függetlenül továbbra is használható marad, így nagyon sokak gépén ott van. A magyar nyelvet az idők kezdete óta támogatja.

Sok videó készült hozzá, itt van mind egy helyen.

Double Commander

A Double Commander a Total Commander szinte tökéletes hasonmása, nagyon nagy mértékben hasonlóan működik és hasonló funkciókkal rendelkezik, viszont valóban ingyenes (és Linux-ra, Mac-re is elérhető). Szintén tud magyarul.

Ebben a videóban megismerkedtünk vele.

FreeCommander

Bár a Total Commander a legnépszerűbb fájlkezelő, azért vannak egyéb fájlkezelők is, amelyek vetekednek a Total Commander-rel. Ráadásul céges felhasználásra is ingyenesek, korlátlan ideig (ellentétben a Total Commander-rel). Az egyik a FreeCommander, amellyel ebben a videóban megismerkedtünk. Szintén tud magyarul.

Unreal Commander

Az Unreal Commander nem csak az ingyenes fájlkezelők, hanem úgy általában a fájlkezelők közül az egyik legjobb (és sokak szerint A legjobb).

Ebben a videóban megismerkedtünk vele.

Multi Commander

A Multi Commander talán a legjobb két ablakos, két paneles fájlkezelő és nem csak az ingyenesek, hanem a fizetősek között is. Tudja azt, amit a népszerű fájlkezelők, pl. a Total Commander, viszont számos dolgot másképp, jobban. Ráadásul rengeteg ötletes és nagyon hasznos funkcióval rendelkezik. Mindenképpen célszerű egy próbát tenni vele.

Videók itt.

One Commander

A One Commander egy olyan fájlkezelő, amely hasonlít az ismert fájlkezelőkre (mint pl. a Total Commander), viszont számos funkciója máshogy került megvalósításra, illetve rengeteg hasznos és érdekes funkcióval rendelkezik, amikkel más fájlkezelők nem. Mivel ingyenes így mindenképpen érdemes egy próbát tenni tenni vele és ebben a videóban megnéztük mit tud, hogyan kell hatékonyan használni.

Q-Dir

Az ingyenes és magyar nyelvű Q-Dir egy ötletes és hatékony fájlkezelő, amely a két paneles fájlkezelőkre hasonlít (pl. Total Commander), azonban több tulajdonságában eltér azoktól. Ezek az eltérések teszik lehetővé a fájlok és mappák gyorsabb és hatékonyabb kezelését. Ezért célszerű vele megismerkedni, amit ebben a videóban meg is tettünk.