menü    videók      
Mit tanulnál?
Keresés:
videót kérek belépés regisztráció
 Termék tesztek, hírek, bemutatók  ✦  mobilok, okosórák, médialejátszók, stb.  ✦  kattints ide!
Számítógépen és mobiltelefonon is lehet majd játszani Xbox játékokkal (2018.10.09)
Bejegyzések a témában:   xbox   jatek  
Hozzászólások
A játék streaming egy olyan szolgáltatás, amely esetén nem az adott eszközön (számítógép, mobiltelefon, egyéb) fut a játék, hanem valahol távol és csak a megjelenítésre, irányításra használatos az eszköz. Így  lehetséges az, hogy a gépigény elenyésző legyen a játék valódi gépigényéhez képest és persze eszközfüggetlen, hiszen a megjelenítés történhet mobiltelefon kijelzőn vagy monitoron is. Ráadásul rendszerfüggetlen, így például Android-os mobiltelefonon is lehet játszani Xbox játékokkal.

Nem egy új dologról van szó, sok éve folyamatosak a próbálkozások, de eddig egyik sem bizonyult életképesnek hosszútávon. Most úgy tűnik, hogy a Microsoft is lát fantáziát a dologban és már zárt tesztelés alatt áll a Project xCloud, amely lehetővé teszi, hogy Xbox játékokkal játsszunk számítógépen vagy éppen mobiltelefonon. Nyilvános teszt is csak még jövőre várható, tehát még egy ideig eltart, mire ténylegesen igénybe vehető szolgáltatásról lesz szó.

Jelenleg annyit lehet tudni, hogy mobiletelefonra egy speciális vezérlőfelület készül, tehát kontroller nem feltételül lesz szükséges, illetve mobilinternet esetén 4G szükséges legalább. A tesztek 10Mbit / mp sebességű internettel folynak.

Az árról nyilván még semmit nem tudni, de 5000 Ft-os havidíjnál kisebbre nem nagyon érdemes számítani. Hiszen például az Origin havidíjas játék bérlési szolgáltatása jelenleg 147 játékkal kerül havonta közel 5000 Ft-ba és ahhoz telepíteni, saját gépen kell futtatni a játékokat. Az Xbox esetén viszont több ezer játékról van szó, ráadásul a Microsoft adja a játékok futtatásáért felelős hardvert is.