menü    videók      
Mit tanulnál?
Keresés:
videót kérek belépés regisztráció
 Termék tesztek, hírek, bemutatók  ✦  mobilok, okosórák, médialejátszók, stb.  ✦  kattints ide!
A 2018 októberi Windows frissítés hibái (2018.10.24)
Bejegyzések a témában:   windows  
Hozzászólások
Kezd már egy kabaréra hasonlítani a Windows 10 2018 októberi frissítése ("October 2018 Update", verziószáma: 1809). Kezdődött azzal, hogy fontos fájlokat törölt a frissítés során, ami miatt leállt a frissítés terjesztése és azóta sem került újraindításra. Végül a fájl törlés problémája megoldódott, de máris itt vannak a következők.

A súlyosabb ismét potenciálisan adatvesztést okozhat. A zip fájlok kitömörítésénél jelentkezhet, abban az esetben, ha a kitömöríteni kívánt fájlok az adott helyen már léteznek. Ilyenkor a Windows-nak meg kellene kérdeznie, hogy felülírja-e a létező fájlokat, vagy mit tegyen. Azonban ezt nem mindig teszi, látszólag megtörténik a kitömörítés, de valójában semmi nem történik. Így ha valaki nem ellenőrzi a fájlokat és letörli a zip fájlt, akkor elvesztheti a benne lévő fájlokat.

Ezt a két hibát egyébként az Insider-ek korábban jelentették a Microsoft-nak. Hogy miért nem került javításra, az rejtély.

A másik probléma a betűtípusokat érinti, amely úgy tűnik, hogy az Intel grafikus driver frissítésével megoldható (és csak azokat érinti, akiknek az Intel valamely grafikus megoldása van a számítógépében, laptopjában).Egyelőre nem lehet tudni, hogy mikor folytatódhat a frissítés, de egyre erősebben valószínű, hogy az októberi frissítésből novemberi lesz.