menü    videók      
Mit tanulnál?
Keresés:
videót kérek belépés regisztráció
 Termék tesztek, hírek, bemutatók  ✦  mobilok, okosórák, médialejátszók, stb.  ✦  kattints ide!
Kép a képben (PiP) bármivel (2018.10.27)
Bejegyzések a témában:   windows   rendszer  
Hozzászólások
A kép a képben, vagyis Picture in Picture (PiP) nagyon hasznos, hiszen lehetőséget ad arra, hogy valami mindig látható legyen, minden ablak felett (vagy éppen mellett). Ehhez van egy nagyon jó, ingyenes program a PiP-Tool.

Letöltésért kattints ide és válaszd az msi változatot (PiP-Tool.msi), a legújabb verziót (ez a legelső a listában).

A PiP-Tool képes bármely programot, vagy annak egy részét, vagy például a böngésző egy részét (ami lehet lehet például egy videó is) megjeleníteni egy minden felett lebegő, méretezhető ablakban. Ez az ablak mindig azt mutatja, ami éppen az eredeti ablakban van (videó esetén persze változik a tartalma).

A használata nagyon egyszerű

Több módon is használható, de a legegyszerűbb az, ha kitűzöd a tálcára az ikonját, megnyitod azt a programot, amiből szeretnél PiP változatot, elindítod a tálcáról a PiP-Tool-t, ami megjelenik fent:Kattints arra az ablakra, amiből PiP készüljön, majd jelöld ki a szükséges területet és kattints a pipára. Így megjelenik egy kis ablakban a kijelölt terület. A PiP-Tool-ban egyébként van egy lenyitható lista, ott is kiválasztható a program, amiből PiP változatot szeretnél készíteni.

Ha több PiP ablakra van szükséged, akkor csak indítsd el újra a PiP-Tool-t, majd ismételd meg a fentieket. A megjelenő ablak az X-szel bezárható és mellette van egy másik gomb, azzal újra kiválasztható a PiP ablakban megjelenítendő terület.