menü    videók      
Mit tanulnál?
Keresés:
videót kérek belépés regisztráció
 Termék tesztek, hírek, bemutatók  ✦  mobilok, okosórák, médialejátszók, stb.  ✦  kattints ide!
A küldés menü szerkesztése, bővítése (2018.10.28)
Bejegyzések a témában:   rendszer   windows  
Hozzászólások
A küldés menü egy eléggé hasznos dolog a Windows-ban, de annak ellenére, hogy régóta jelen van, viszonylag kevesen használják, pedig nagyon hasznos tud lenni. Jobb klikkel hozható elő a fájlkezelőkben, a Windows saját fájlkezelőjében is (Windows Intéző, Fájlkezelő) és egyéb fájlkezelőkben is, mint a Total Commander (de ott hosszabban kell nyomva tartani).Nem így néz ki egyébként, ez már módosított küldés menü. Alapvetően nem annyira egyszerű a módosítása és általában a telepített programok adnak hozzá új menüpontokat, ahogy látható is a fenti képen. Szerencsére azonban az ingyenes SendTo Menu Editor-ral könnyen módosítható, vagyis törölhetők belőle menüpontok, de hozzá is adhatók.

Jelenleg a magyar nyelvet nem támogatja, de innen letöltheted a magyar változatot.

SendToEditor_x64.exe: 64 bites Windows-hoz
SendToEditor.exe: 32 bites Windows-hoz

Az elindítása után ilyesmit látsz:Ami be van jelölve, azok nem jelennek meg a küldés menüben, vagyis ha kiveszel egy jelölést, akkor az nem jelenik meg. De véglegesen is törölhetők (Del, vagy a piros gomb).

Hozzáadni egy tételt a plusz gombbal lehet:Meg kell adni a fájl vagy mappa helyét. Ebben a példában egy mappa lesz, ami egy eléggé hasznos dolog, mivel bárhonnan átmásolhatsz gyorsan egy adott mappába fájlokat, vagy mappákat. A mappa gombbal válaszható ki a mappa (de be is másolható, vagy írható az elérése). Add meg nevét is, ha szeretnéd, majd létrehozás. Ez után megjelenik a listában és már használható is a küldés menüből másolásra.Tetszőleges mennyiségű fájlt vagy mappát kijelölve a megadott mappába másolhatók. Természetesen egy konkrét program is megadható és az adott program megnyitja, vagy valamit kezd vele.