menü    videók      
Mit tanulnál?
Keresés:
videót kérek belépés regisztráció
 Termék tesztek, hírek, bemutatók  ✦  mobilok, okosórák, médialejátszók, stb.  ✦  kattints ide!
Program futtatása más felhasználó alatt (2018.10.28)
Bejegyzések a témában:   windows   rendszer  
Hozzászólások
A Windows lehetőséget ad arra, hogy egy programot egy másik felhasználó alatt futtassuk, tehát mintha abba a felhasználói fiókba jelentkeznénk be. Ez elsőre úgy tűnhet, hogy nincs sok értelme, de azért van hogy hasznos.

Tipikus felhasználási módja amikor egy programot csak egy példányban lehet futtatni, de több példányban kellene. Ilyenkor az egyik példányt másik felhasználó alól futtathatjuk (de ez nem jelenti azt, hogy a másik felhasználó konkrétan be van jelentkezve). Például a régebbi Skype esetén volt szükség erre akkor, amikor valaki több Skype felhasználóval szeretett volna bejelentkezni, mert a Skype csak egy példányban volt hajlandó elindulni.

Alapvetően ehhez nem kell egyébként semmilyen extra program, de úgy kicsit komplikált megoldani, a RunAsTool használatával egyszerűbben megoldható.

Közvetlen letöltésért kattints ide (ha nem működne, akkor ide kattints). Ha egyik sem működik, akkor ide kattintva letöltheted a videotanfolyam.hu-n tárolt változatot.

RunAsTool_x64.exe: 64 bites Windows esetén
RunAsTool.exe: 32  bites Windows esetén

Az elindítása után megkérdezi, hogy kinek a nevében szeretnénk futtatni a programokat:Add meg a jelszót, majd alkalmaz.A húzd ide a fájlokat részre kell húzni a program indító exe-jét.Lényegében ennyi, a többi beállítás szükség esetén módosítható, kiválasztva egy ikont a Del billentyűvel törölhető. Dupla kattintással egy ikonra elindul a program, de most még szerkesztő módban van, a következő indításnál program indító módba kerül.Ebben a módban is dupla klikkel indítható egy program, de a Szerkeszt menüpontban van egy Parancsikon létrehozása lehetőség, azzal például az asztalra készíthetsz ikont, amit persze áthúzhatsz a tálcára is.

A fájl > szerkesztési mód indítása menüpontban újra elindíthatod  a korábbi szerkesztő módot.