menü    videók      
Mit tanulnál?
Keresés:
videót kérek belépés regisztráció
 Termék tesztek, hírek, bemutatók  ✦  mobilok, okosórák, médialejátszók, stb.  ✦  kattints ide!
Megjelent a Vivaldi 2.2 (2018.12.13)
Bejegyzések a témában:   vivaldi   bongeszo   internet  
Hozzászólások

A Vivaldi (videó itt) egy olyan böngésző, amely a jelenleg leginkább elterjedt böngészőknél (pl. Chrome, Firefox, Internet Explorer) jóval részletesebben beállítható, hogy megfeleljen az egyéni igényeknek. Illetve a megszokottnál sokkal több hasznos funkciót is kínál a számunkra.

Most megjelent a következő verziója, a 2.2, amely alapjaiban persze megegyezik a korábbi verziókkal, de azért számos javítást, fejlesztést hozott magával. Nézzük meg a legfontosabbakat!

Megnyitott weboldalak elmentése és visszaállítása

Ez egy eléggé hasznos funkció, lehetővé teszi, hogy megnyitott weboldalakat elmentsünk és később visszaállítsunk. Tetszőleges mennyiségű mentett weboldal készlet hozható létre. A létrehozásához csak ki kell jelölni a lapokat (Ctrl vagy Shift nyomva tartása mellett kattintva), majd jobb egérrel kattintás után mentés munkamenetként. Kér egy nevet, majd "Mentés". Visszaállítani a "Fájl > Mentett munkamenet megnyitása..." menüpontra kattintva lehet. Ehhez ki kell választani, majd "Megnyitás".

Videók lejátszása külön ablakban

Ugyanúgy működik, mint a Chrome esetén, egy videóra jobb egérrel kattintva és "Kép a képben". Ilyenkor egy külön, szabadon áthelyezhető ablakban jelenik meg a videó. Egyes weboldalak, mint a Youtube esetén is kétszer kell kattintani.

Minden egyéb lap elnémítása

Néha megesik, hogy egyszerre több videót nyitunk meg és azok lejátszása el is indul. Ilyenkor csak kattintani kell jobb egérrel egy lapra és "Többi lap hangjának elnémítása". Mind elnémul, kivétel a kattintott lap.