menü    videók      
Mit tanulnál?
Keresés:
videót kérek belépés regisztráció
 Termék tesztek, hírek, bemutatók  ✦  mobilok, okosórák, médialejátszók, stb.  ✦  kattints ide!
Képek átméretezése a leggyorsabban (2019.01.05)
Bejegyzések a témában:   kepszerkesztes  
Hozzászólások

Képeket átméretezni millió programmal lehet,viszont általában a folyamat az, hogy meg kell nyitni, be kell állítani a méretet, stb. Tehát kicsit lassú tud lenni. Szerencsére van jobb megoldás, amellyel akár két kattintással megoldható a dolog.

Ez a beszédes nevű "Image Resizer for Windows", amellyel nincs szükség hosszadalmas procedúrára, csak jobb egérrel kattintani kell egy képre, majd a megjelenő átméretezés menüpont kiválasztására ilyesmi látható:Tehát megadható egy tetszőleges méret, de mint látható vannak előre megadott méretek is, amelyek sora bővíthető, így ha gyakran van szükség egy / több adott méretre, akkor az könnyen megoldható. Ez a "Haladó beállítások..." alatt bújik meg.

"Eredeti képek átméretezése (nem készül másolat)": ilyenkor felülírja az eredeti képet"Úi méret készítése": ilyenkor megjelenik egy üres méretAdható neki egy név, majd be kell állítani a méretezési módszert:

  • illesztés: a megadott méretekbe kell beleférnie, vagyis addig kicsinyíti, míg nem nagyobb mint a szélesség és a magasság. Megadható csak a szélesség vagy a magasság, ilyenkor a másik méretet  kiszámolja.
  • van kitöltés és nyújtás, de ilyenkor nem veszi figyelembe a méretarányokat, ami legtöbbször nem jó
Beállítható, hogy pixelre vagy másra értjük a méretet. A törléssel törölhető egy méret sablon.

A kódolás lapon beállítható a jpg minőség.

Egyébként a jobb egeres menübe beépíti az "Elfogatás jobbra" és balra lehetőségeket is.