menü    videók      
Mit tanulnál?
Keresés:
videót kérek belépés regisztráció
 Termék tesztek, hírek, bemutatók  ✦  mobilok, okosórák, médialejátszók, stb.  ✦  kattints ide!
QTTabBar - Windows fájlkezelő sokkal jobban (2019.01.27)
Bejegyzések a témában:   fajlkezelo   rendszer   windows  
Hozzászólások

A QTTabBar a Windows saját fájlkezelőjét teszi sokkal jobbá több lapos felület és hasznos funkciók hozzáadásával.

Innen letölthető, de külön telepítő a program és külön a legújabb frissítés.

Program telepítő: "Install QTTabBar ver 1038 before update."

Frissítés: "Download QTTabBar ver ...."

A telepítése után újraindítás, vagy ki és be jelentkezés szükséges.

A továbbiak Windows 10 esetén

A Windows 10-ben a fájlkezelő nevet ténylegesen fájlkezelő, erre keress rá a Start menüben (csak kezd el begépelni). Alapvetően semmi változást nem láthatsz, ezért keresd meg a nézet menüpontot fent, majd beállítások:Ahogy látható, egy halom QTTabBar-ral kapcsolatos dolog megjelenik, maga a QTTabBar a több lapos felület, míg a Command Bar az extra ikon sor, különféle funkciókkal. Első körben ezt a kettőt érdemes kipróbálni.

A Command Bar ilyen:Az üres részre kattintasz jobb egérrel, akkor módosíthatod az eszközök listáját, például hozzáadhatsz tetszőleges program indító ikont is ("Add application launcher"):Ugyanitt elérhetők a beállítások is ("OTTabBar Options...").

Számos hasznos eszközt ad, ha fölé állsz kiírja mit tud (sajnos angolul, de pl. Google Translate-tel lefordítható). Eléggé hasznos a keresés és a "mindig minden felett" funkció:
Alatta megjelenik a több lapos felület:Alapvetően egy lappal, de kattint egy üres részre a görgővel, hogy beállíts egy újabb lapot.  A fájlkezelési műveletek lapok között is működnek, húzással is.

Windows 7

A lényeg nem változik, csak a bekapcsolása más kicsit és a fájlkezelő neve Windows Intéző, tehát azt nyisd meg, majd nyomd meg az Alt billentyűt és a megjelenő menüből válaszd a Nézet > Eszköztárak lehetőséget. Minden más ugyanaz, mint Windows 10 esetén.