menü    videók      
Mit tanulnál?
Keresés:
videót kérek belépés regisztráció
 Termék tesztek, hírek, bemutatók  ✦  mobilok, okosórák, médialejátszók, stb.  ✦  kattints ide!
Comodo Cloud Antivirus - ingyenes, gyors vírusirtó (2019.01.29)
Bejegyzések a témában:   biztonsag   virus   adware   malware  
Hozzászólások

A Comodo Cloud Antivirus egy ingyenes, gyors vírusirtó (de inkább egy komplett malware ellenes megoldás). A gyorsaságát a cloud alapú ellenőrzésnek köszönheti, vagyis nem a számítógépen végzi a fájlok vizsgálatát, hanem már korábbi vizsgálatok eredményére alapozva állapítja meg, hogy valami tartalmaz-e kártékony dolgot, vagy sem. Ennek köszönhetően persze gyors tud lenni és gyengébb gépeket vélhetőleg kevésbé terhel. Internet nélkül is működik a helyi kártevő adatbázisnak köszönhetően, de értelemszerűen internettel célszerű használni. De naprakész védelmet nyújt a legfrissebb, nulladik napi kártevők ellen is.

Mit tud?


"Cloud Antivirus

A felhő alapú antivírus képes észlelni a biztonságos, az ismeretlen vagy a káros fájlokat. A felhő alapú antivírus adatbázisa ultrakönnyű felhasználói élményt biztosít és maximális, naprakész védelmet nyújt a legfrissebb, nulladik napi kártevők ellen is.

Viruscope


A Viruscope egy szabadalmaztatás alatt álló technológia, ami dinamikusan elemzi a számítógépen futó folyamatok tevékenységeit és megelőzi azok esetleges károkozásait.

Védelem az új kártevők ellen

A Valkyrie többféle fájlelemző megoldáshoz kapcsolódik, beleértve a valósidejű viselkedés elemzést is. A mesterséges intelligenciával kombinált megoldások révén képes proaktívan felismerni a kártevőket és azokról értesíteni a felhasználókat, amiket a klasszikus antivírus termékek nem képesek érzékelni.

Sandbox

Egy elszigetelt terület az ismeretlen, nem megbízható és gyanús alkalmazások futtatásához. Az automatikus sandboxban történő futtatás lehetővé teszi, hogy alkalmazásokat előre megadott és testreszabható szabályok szerint izolálhasson el."

Telepítés

A szokásos folyamat:A következő lépésben kikapcsolható az adatok küldése és az Internet Security Essentials telepítése:A telepítés után futtat egy gyors ellenőrzést, amit célszerű hagyni neki. Ezt követően újraindítást kér a telepítés teljes befejezéséhez.

A felülete kifejezetten kellemes, minden gyorsan elérhető:A vizsgálattal kezdeményezhető gyors (csak a kritikus helyek), teljes, mappa és fájl vizsgálat is. A valósidejű védelem egyszerűen kikapcsolható igény esetén.

A "Virtuális futtatás"-sal egy elkülönített, biztonságos környezetben futtathatók a programok (például a böngészők).

Beépül a jobb egeres helyi menübe:A vizsgálat menüpont egyértelmű, a többi:

Treat Files in This Folder as Trusted (Except Files in Subfolders)

Kezelje a mappában lévő fájlokat megbízhatóként (kivéve a fájlokat, amelyek további mappákban vannak).

Treat Files in This Folder as Trusted (Including Files in Subfolders)

Kezelje a mappában lévő fájlokat megbízhatóként (mindent).

Analyze Content of This Folder in the Cloud (Except Subfolders)

Elemezze a mappa tartalmát a cloud-ban (feltölti, de az almappákat nem).

Analyze Content of This Folder in the Cloud (Including Subfolders)

Elemezze a mappa tartalmát a cloud-ban (feltölti).