menü    videók      
Mit tanulnál?
Keresés:
videót kérek belépés regisztráció
 Termék tesztek, hírek, bemutatók  ✦  mobilok, okosórák, médialejátszók, stb.  ✦  kattints ide!
ImBatch - tömeges képátméretezés, képfeldolgozás egyszerűen (2019.03.02)
Bejegyzések a témában:   kepszerkesztes   konvertalo  
Hozzászólások
Az ImBatch egy ingyenes, (többnyire) magyar nyelvű tömeges képátméretező, képfeldolgozó program. Nagy előnye, hogy seregnyi képszerkesztési feladat automatizálható, sőt, el is menthetők a beállítások és később betölthetők újra. Így nem kell mindig beállítani.
 
A telepítés során választható portable, vagyis hordozható telepítési mód (javasolt).A felülete elég kellemes, átlátható:A használatához csak rá kell húzni a képeket, de gombok is használhatók:Úgy működik, hogy különféle feladatokat kell hozzáadni, amelyek itt találhatók:A lista igen hosszú, érdemes átnézni. A transzformációk pontban van az átméretezés, kattintásra hozzáadható a feladat listához.Valamely feladatra kattintva megjelennek a beállításai:
Az átméretezés esetén megadható a szélesség, magasság is. Ha csak az egyik kerül megadásra, akkor a másik méretet kiszámítja. Ha mindkettő, akkor abba a méretbe kell beleférnie a képet, tehát addig méretezi, míg bele nem fér (de megtartja a méretarányt - ez ki is kapcsolható az állandó arány jelölés megszüntetésével).

Bal oldalon alul van az előnézet:Több feladat is hozzáadható és a bal egeret nyomva tartva a sorrendjük átrendezhető. Ennek van jelentősége, főleg az effekteknél, mert sorban hajtja végre.

Egy mentés feladat legyen azért a végén (pdf is van):A mentés másként a szokásos mentés.Ha minden kész, akkor végrehajtható:És el is menthető a feladat lista:Később pedig betölthető, így nem kell újra beállítani:Érdekel a képszerkesztés, grafika, Photoshop?

Kattints ide oktató videókért!