menü    videók      
Mit tanulnál?
Keresés:
videót kérek belépés regisztráció
 Termék tesztek, hírek, bemutatók  ✦  mobilok, okosórák, médialejátszók, stb.  ✦  kattints ide!
Ütős effektek Sony Vegas-szal, LUT fájlokkal (2019.03.13)
Bejegyzések a témában:   vegas  
Hozzászólások

A LUT (Lookup Table) fájlok nagyon hasznosak, hiszen pár kattintással durván látványos, szép videó effekteket érhetünk el. Anélkül, hogy alapvetően eléggé bonyolult ismeretekkel kellene rendelkezünk. Óriási előnye, hogy szabványos, vagyis ugyanazt a LUT fájlt számos videószerkesztő program képes használni. A Sony Vegas is képes rá egy ideje, így pillanatok alatt ütős effekteket lehet varázsolni.

LUT fájlok beszerzése

Rákeresve hogy "free lut" elég sok LUT fájl fellelhető, de persze van sok fizetős is. Kattints ide egy ingyenes csomagért (egyébként ez került felhasználásra a DaVinci Resolve videó szerkesztő oktató videóban is, amely ellentétben a Sony Vegas-szal ingyenes).

LUT fájlok használata Sony Vegas-ban

Valóban pár kattintással megoldható a dolog. Keresd meg a Video FX lapot, ha nem látod sehol, akkor View > Window > Video FX legyen bejelölve.

Keresd meg a LUT filter effektet, majd húzd rá a videóra.

Ilyesmit látsz:A Browse gombra kattintva válaszd ki a LUT fájlt és rögtön látod az eredményét. Ha nem tetszik válassz másikat. Ha túl erősnek találod, akkor a "Strength"-tel vedd lejjebb.

És ennyi. Ha szükségtelen az effekt, akkor eltávolíthatod:Az effekt beállító ablak pedig a fx gomb alatt van (középen a zöldes színű). Bármikor cserélhető másik LUT fájlra.Érdekel a videók szerkesztése, vágása, effektezése?

Kattints ide oktató videókért!


Előtte:Utána:És mindez kb. 3 kattintással.