menü    videók      
Mit tanulnál?
Keresés:
videót kérek belépés regisztráció
 Termék tesztek, hírek, bemutatók  ✦  mobilok, okosórák, médialejátszók, stb.  ✦  kattints ide!
Clipdiary - vágólap kezelés profin (2019.03.17)
Bejegyzések a témában:   vagolap   rendszer  
Hozzászólások
A vágólap a Windows és más operációs rendszerek nagyon fontos része, hiszen amikor például szövegeket másolunk, vágunk ki, akkor azok a vágólapra kerülnek és onnan kerülnek beillesztésre. Alap esetben viszont a vágólap nem túl okos, egyszerre csak egy dolgot másolhatunk ki és amikor újat másolunk, akkor az előző elveszik. A mindennapi számítógép használat, munka során ez probléma lehet, ezért számos program készült ennek a problémának a megoldására.

Ilyen a Clipdiary is, amely a vágólapot messze jobban használhatóvá teszi. Alapvetően nem ingyenes, de most ingyen beszerezhető.

A használata rövid beállítással kezdődik ("Next"):Meg kell adni egy gyorsbillentyű kombinációt, amivel előhozható a program (alapból ez a Ctrl + D):Next

"I understand...", Next

A Clipdiary lehetőséget ad a korábban másolt tartalmak ismét vágólapra helyezésére.

Ehhez szintén beállítható billentyűkombináció:A következő elem is másolható a vágólapról:Next

Ezeket a kombinációkat lehet többször is megnyomni egymás után, így a vágólap előzményekben lehet lépkedni.

Next, Finish


A korábban megadott kombinációval előhozható a program (Ctrl + D alapból).
Bármelyik elemre dupla klikk vagy kiválasztás után ENTER-re beilleszti az aktuális szövegmezőbe. Jobb egérrel kattintva több lehetőség közül lehet választani:A Copy to clipboard vágólapra helyezi.


Van egy Snippets lap is, ahova olyan szövegeket érdemes elhelyezni, amikre gyakran szükség van.Persze újakat fel lehet venniÉs törölni is lehetSzerkesztésA Help > Enter registration key menüpontban megadhatók az email-ben kapott regisztrációs kulcs.

A File > Options > Hot keys > Paste Current clipboard contents as plain text-ben megadott menüpontban lévő gyorsbillentyűvel a másolt tartalom formázás nélkül illeszthető be (tehát nem lesz félkövér stb.).