menü    videók      
Mit tanulnál?
Keresés:
videót kérek belépés regisztráció
 Termék tesztek, hírek, bemutatók  ✦  mobilok, okosórák, médialejátszók, stb.  ✦  kattints ide!
BatchPurifier LITE - Exif adatok tömeges eltávolítása (2019.04.06)
Bejegyzések a témában:   kepszerkesztes   konvertalo  
Hozzászólások
A fényképeknél az Exif adatok tárolhatnak különféle információkat a képekről, mint például a készítés ideje, helye, kamera tulajdonságok, stb. Ezek általában hasznos információk, mert a későbbi kép kezelést megkönnyíthetik, de néha megesik, hogy inkább törölnénk.

Sok-sok képszerkesztő képes erre és a Windows-zal is megoldható, de több kép esetén eléggé lassú a dolog, ezért célszerű bevetni valami célprogramot, mint amilyen a BatchPurifier LITE.

A LITE jelzőből sejthető, hogy nem teljes verzió, ami annyiban jelentkezik, hogy csak jpg képekhez használható. De ez sokaknak elég, így megér egy próbát.

Az elindítása után ilyesmit látsz:Add files: fájlok hozzáadása
Add folder: egy teljes mappa hozzáadása

De úgy is használható, hogy egy vagy több fájlt, vagy mappát ráhúzol a felületére. Sőt, ha a mappában több mappa, vagy kép is van, akkor azokat is feldolgozza (ehhez legyen bejelölve az "Including subfolders" négyzet). De még zip-ből is képes a képeket feldolgozni ("Including ZIP files").

Ha hozzáadtad a képeket, akkor "Next".

Jelöld be, hogy milyen adatokat töröljön a képekből, majd "Next".Save as new files in this folder: mentse új mappába és hova? Ilyenkor a mappaszerkezet elveszik, minden kép egy mappába kerül

Overwrite original files: felülírja az eredeti fájlokat, megőrzi a mappaszerkezetet

"Finish"

Várd meg míg végez, új tisztításhoz kattints a "New Batch Purification" gombra.

Érdekel a képszerkesztés, grafika, Photoshop?

Kattints ide oktató videókért!