menü    videók      
Mit tanulnál?
Keresés:
videót kérek belépés regisztráció
 Termék tesztek, hírek, bemutatók  ✦  mobilok, okosórák, médialejátszók, stb.  ✦  kattints ide!
Bármikor kihúzhatók lesznek az USB-s meghajtók (2019.04.08)
Bejegyzések a témában:   windows   rendszer  
Hozzászólások
Az USB nagy előnye, hogy plug and play használatot biztosít, vagyis a számítógép működése közben is szabadon bedughatjuk, kihúzhatjuk a pendrive-okat, kütyüket. Ez alapvetően igaz és például egy USB-s lámpával tényleg bármikor következmények nélkül megtehetjük, azonban az olyan eszközök esetén, amelyeknél adatátvitel zajlik, már kárt okozhat a rosszul időzített kihúzása (pendrive, külső meghajtók).

Alapvetően egy pendrive-ot, külső meghajtót is bármikor ki lehet húzni, de csak akkor, amikor nem zajlik fájlok átvitele, vagy valamilyen hasonló művelet, mert ilyenkor például megsérülhetnek a fájlok. Ezért létezik a biztonságos eltávolítás lehetőség, amely garantáltan megszünteti az átvitelt és a kapcsolatot a számítógép és az eszköz  között.

Ez persze extra művelet, meg elfelejtjük, sietünk, csak kikapnánk és kész. Ezt a Microsoft is belátta, így hamarosan a Windows 10-ben lesz egy opció, amely aktiválása esetén még az adathordozók is szabadon kihúzhatók lesznek, bármikor ("Quick Removal"beállítás). Ez viszont az átviteli sebesség csökkenését okozza.

Szerencsére azért a hagyományos eltávolítás, kihúzás is megmarad, amely esetén nem kell a sebesség csökkenéssel számolni ("Better Performance" mód).