menü    videók      
Mit tanulnál?
Keresés:
videót kérek belépés regisztráció
 Termék tesztek, hírek, bemutatók  ✦  mobilok, okosórák, médialejátszók, stb.  ✦  kattints ide!
A legjobb és legrosszabb vírusirtók 2019 első felében (2019.05.11)
Bejegyzések a témában:   biztonsag   virus   malware   virusirto  
Hozzászólások
Időnként célszerű körülnézni, hogy az aktuálisan használt vírusirtó mennyire jól (vagy rosszul) teljesít, hiszen az informatikai biztonság nem egy állandó dolog, új kártevők jelennek meg, időnként új kártevő típusok.

Az av-test.org rendszeresen közzéteszi a vírusirtó teszteket, így néha érdemes ránézni. Elemezzük most ki a legújabb teszt eredményét!

Akik rosszul teljesítettek

Védelem terén legrosszabbul az AhnLab megoldása és a Malwarebytes Premium teljesített. Utóbbi bár közös alapokkal rendelkezik a Free, vagyis ingyenes változattal, azért nem keverendő vele össze. A 0 napos kártevők 95.1%-át ismerte fel, míg az iparági átlag 99.4%. A 0 napos kártevők ismeretlen kártevők, tehát csak viselkedés alapján ismerhetők fel.

Szerencsére februárban már jobban teljesített:Továbbiak a nem annyira jól teljesítő vírusirtók közül:Akik jól teljesítettek

Védelemre a maximális pontszámot az alábbiak kapták (100%):Ami itt igazán érdekes, az Avast és az AVG, amelyek mindig jól teljesítenek védelem szempontjából. Ezek ingyenes változata már ugyanaz, miután az Avast megvásárolta az AVG-t. A Comodo is érdekes, hiszen van ingyenes változata is.

A Windows Defender (már Windows Biztonság) is egészen hatékony már jó ideje és a Windows része, tehát még külön telepíteni sem kell.