menü    videók      
Mit tanulnál?
Keresés:
videót kérek belépés regisztráció
 Termék tesztek, hírek, bemutatók  ✦  mobilok, okosórák, médialejátszók, stb.  ✦  kattints ide!
Weboldalak, tartalmak letöltése egyszerűen (2019.05.25)
Bejegyzések a témában:   internet  
Hozzászólások

Időnként megesik, hogy szeretnénk letölteni egy weboldalt, vagy annak egy oldalát, elmenteni egy szöveget, bejegyzést, hírt. Ennek számos módja van, jók és kevésbé jók egyaránt.

Ctrl + S

A leginkább magától értetődő megoldás, a ctrl+s, vagyis mentés. Tipikusan minden böngészőben működik, a teljes mentést célszerű választani. Hátránya, hogy közel sem mindig menti el jól a weboldalt.

Másolás

A másik tipikus megoldás, hogy az érdekes tartalmat kimásoljuk, majd bedobjuk pl. Word-be vagy akár egy online szövegszerkesztőbe (pl. Google Dokumentumok). Ez viszonylag jó eredményt ad és lehet rajta javítani.Pdf készítése

Pdf is készíthető, amely megtehető online eszközzel is, vagy egy pdf konvertálóval, mint a PDFCreator (videó itt). De Windows 10 esetén elég e Ctrl+P -t megnyomni a böngészőben, majd a nyomtató legyen a Microsoft pdf:Ez esetben még jobb eredményt ad, ha csak a ténylegesen érdekes rész ("Kijelölt terület") kerül konvertálására, "nyomtatásra".Így egy egész kellemes formában menthető le a weboldal egy része.

Kiegészítők

A SingleFile Firefox kiegészítő mindent lement egyetlen fájlba, beleértve a képeket, a weboldal megjelenését szabályozó fájlokat, stb. A telepítése után jobb kattintással megjelenik a menüje és a save page menüponttal lementhető a weboldal.


Chrome-hoz is elérhető.

Fontos megérteni, hogy ez a weboldal egy statikus változata, tehát ha van bejelentkezés, vagy egyéb hasonló dolog, akkor az értelemszerűen nem működik.