menü    videók      
Mit tanulnál?
Keresés:
videót kérek belépés regisztráció
 Termék tesztek, hírek, bemutatók  ✦  mobilok, okosórák, médialejátszók, stb.  ✦  kattints ide!
Opera GX - egy böngésző (nem csak) gamereknek (2019.06.14)
Bejegyzések a témában:   bongeszo   opera  
Hozzászólások

Az Opera GX egy elég jól sikerült böngésző, amit a gyártó ugyan "gamereknek" szán, de számos funkciója miatt bárkinek szimpatikus lehet (mint például a processzor, memória használat korlátozás, VPN, Youtube kép-a-képben, stb.).

Design

Alapvetően a normál Opera felépítését követi, de egyedi színekkel és a kezdőlap a gamereket szolgálja ki (de módosítható):A kiemelt szín átállítható:Például ilyenre:És mint látható beállítható a háttérkép, téma, stb.

Erőforrás korlátozás

Az egyik fő funkciója az erőforrás korlátozás, ami bármikor hasznos lehet, de ha a háttérben például játék, vagy egyéb nagy teljesítmény igényű program közben futnia kell a böngészőben, akkor különösen az lehet.

Itt érhető el:Beállítható a memória korlát -a szigorú korlát bekapcsolása esetén soha nem lépheti át a limitet, amely viszont a legjobb böngészési élmény feláldozásával járhat. Egyébként átlépheti, de próbálja tartani a limitet.És a processzor is, ami megvédheti a gépet a váratlanul jelentkező nagy processzor igénytől:A korlátozás működik, de a processzor esetén annyira nem halálpontosan, viszont látványosan korlátozni lehet vele a processzor terhelését.

Twitch integráció

Bal oldalon található a Twitch panel, amely nyilván azoknak érdekes, akik rendszeres nézői a Twitch streameknek.

Beépített csevegő programok

Bal oldalon a 3 pöttyre kattintva hozzáadhatók új panelek, például a különféle chat szolgáltatások: Messenger, Telegram, stb.

Youtube és Twitch videók minden felett lebegő ablakban

A Youtube és Twitch videók kitehetők egy külön ablakba (videó leválasztása) és mindig, minden más felett lesznek. A megjelenített ablak szabadon méretezhető.Beépített VPN

Beépített, ingyen VPN-t ad, amihez privát ablakot kell nyitni (Opera gomb alatt).

Egyéb

Hirdetésblokkoló, kiegészítők természetesen vannak.