menü    videók      
Mit tanulnál?
Keresés:
videót kérek belépés regisztráció
 Termék tesztek, hírek, bemutatók  ✦  mobilok, okosórák, médialejátszók, stb.  ✦  kattints ide!
Lightkey - gyors gépelés és automatikus hibajavítás (2019.06.15)
Bejegyzések a témában:   gepeles   office   word  
Hozzászólások
A Lightkey egy mesterséges intelligenciával segített program, amely megtanulja a gépelési szokásainkat és képes nem csak egyes szavakat kiegészíteni, hanem egymást követő szavakat is, a köztük lévő kapcsolat alapján. Sőt, komplett mondatokat is felismer, így gyors gépelést és automatikus hibajavítást kínál. A magyar nyelvvel is működik.

Ingyen is használható, de ez esetben csak a saját LightkeyPad nevű szövegszerkesztőjében:Természetesen másolható a szöveg és el is menthető rtf formátumban.

Viszont előfizetéssel (4$ havonta, 1 év egyben fizetendő) használható az Office-ben (Word, Excel, Outlook):Innen letölthető, a telepítés végén felajánlja a Chrome kiegészítő telepítését is, amelynek köszönhetően működik például a Gmail-ben is (javasolt, vagyis enable):A telepítés végén kiválasztható, mely kategóriákban végezzen tanulás nélkül is automatikus szöveg kiegészítést és a magyar nyelvet is ismeri. Ha nem akarod, akkor "Custom Categoríes".Van egy "lmprove your experience by..." jelelőnégyzet, azt bejelölve végignézi a számítógépen található már kész dokumentumokat, hogy azok alapján szöveg kiegészítést végezzen, de ez nem kötelező. Végül "Let's tart" és Skip.

Feltesz egy kérdést:Szeretnéd-e engedélyezni, hogy bármilyen programban használható legyen? A próba ingyenes, így érdemes.

A saját szerkesztője elindítható például a start menüből (lightkeypad). Némi tanulás után már el is ajánlja a szöveg kiegészítését, ami a TAB megnyomásával elfogadható:Egy idő után komolyan fel tudja gyorsítani a gépelést, hiszen a szavak csak egy részét kell begépelni.

Előfizetéssel működik az Office-ban és bármely más programban is (és Chrome-ban is, pl. Gmail-nél). De ha nem Office-ban szeretnéd használni, akkor a CTRL lenyomása mellett klikkelned kell a szövegbeviteli mezőben.A szöveg bevitele ENTER-rel hagyható jóvá.