menü    videók      
Mit tanulnál?
Keresés:
videót kérek belépés regisztráció
 Termék tesztek, hírek, bemutatók  ✦  mobilok, okosórák, médialejátszók, stb.  ✦  kattints ide!
Windows extrém olcsón, szinte ingyen (2019.06.18)
Bejegyzések a témában:   windows  
Hozzászólások

Egyre több kérdés érkezik a nagyon olcsó Windows-okról (jórészt a Windows 10-ről), így ideje egy kis időt ennek szentelni.

A Windows (10) ára

A Windows 10 végfelhasználóknak, kis mennyiségben vásárlók számára jelenleg legalább kb. 20 000 Ft-ot kiadást jelent a Windows 10 Home esetén. Viszont lehet venni már kb. 1-1500 Ft-ért is, ami nyilván csábító lehet.

Hogyan lehet ennyire olcsó?

Nyilván nem tiszta úton, hiszen a Windows az eladók számára ennél mindig nagyobb költséget jelent. Az ilyen szoftver kulcsok lehetnek például mennyiségi licencből származók, vagy MSDN-ről (Microsoft Developer Network), így igen olcsók tudnak lenni.

Aktiválható az olcsó Windows?

Általában igen, de nincs garancia, hogy esetleg később nem lesz vele gond (ahogy arra sincs, hogy aktiválni sikerül).

Legális az olcsó Windows?

Nem és ezen az sem változtat, hogy esetleg számlával, vagy vele egyenértékű dokumentummal igazolásra kerül az eredete, így céges környezetben erősen ellenjavallott az ilyen Windows használata. Otthon használva nyilván senki nem ellenőrzi, de ott sem legális.

Láttam ilyen reklámot xy weboldalon, akkor...?

Hát, pénz beszél...reklám megjelenít. Sajnos nagy nevű weboldalakon is találkozni "olcsó Windows" reklámmal és általában van valamilyen zavaros magyarázat, hogy az eladó nagy mennyiségben veszi és azért olcsó, de ez nem igaz. Van ilyen lehetőség is, viszont a mennyiségi licencelés nem arról szól, hogy megvesszük darabját 1000Ft-ért majd eladjuk végfelhasználóknak 5000 Ft-ért. Hanem arról, hogy például megvesszük a cégünk 10 000 db számítógépére olcsón, olcsóbban.

Használt Windows olcsón

Létezik olyan, hogy használt Windows, ám ehhez az értékesítőnek Microsoft® Authorized Refurbisher Partner-nek kell lennie, így fontos az óvatosság ez esetben is.

Akkor megvehetem, vagy sem?

Céges, vállalkozói számítógépre, laptopra még véletlenül sem, otthoni gépre pedig ahogy a lelkiismereted engedi (vagy nem engedi) - nyilván a lehetséges problémák figyelembevételével.